Facebook Messenger: Αποκτά λειτουργίες ασφάλειας μέσω Face ID και Touch ID

Facebook Messenger, Facebook Messenger: Αποκτά λειτουργίες ασφάλειας μέσω Face ID και Touch ID

Το Facebook έχει επενδύσει πολλά τα τελευταία χρόνια για να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν καλύτερη ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών του. Μία από τις τελευταίες προσπάθειες της πλατφόρμας είναι η προσθήκη συμβατότητας με το Face ID και το Touch ID, στο Facebook Messenger.

Η νέα ρύθμιση ασφάλειας

Ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή του Facebook Messenger επιτρέπει το κλείδωμα του app με τη χρήση του Face ID, του Touch ID, ή passcode. Όταν η εφαρμογή είναι κλειδωμένη, ο χρήστης μπορεί να απαντά στα μηνύματα και τις κλήσεις από τις ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη του smartphone.

Επιπλέον, ο χρήστης είναι σε θέση να επιλέγει μετά από πόση ώρα θα κλειδώνει το Facebook Messenger. Για την ακρίβεια, η εταιρεία έχει προσθέσει επιλογές για το κλείδωμα της εφαρμογής μετά από 1 λεπτό, 15 λεπτά, μία ώρα, ή άμεσα, μόλις ο χρήστης την κλείσει.

Facebook Messenger, Facebook Messenger: Αποκτά λειτουργίες ασφάλειας μέσω Face ID και Touch ID

Προστασία δεδομένων και διαθεσιμότητα

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Facebook Messenger για το κλείδωμα και ξεκλείδωμα δεν μεταφέρονται στους σέρβερ της, αλλά μένουν αποθηκευμένα στη συσκευή του χρήστη.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.