Φωτογραφία από το S10+ μας δείχνει πως με μεγαλύτερη μπαταρία και jack 3.5″ είναι και πάλι λεπτότερο από το S9+

s10+, Φωτογραφία από το S10+ μας δείχνει πως με μεγαλύτερη μπαταρία και jack 3.5″ είναι και πάλι λεπτότερο από το S9+

Πολλοί σχεδιαστές τηλεφώνων ισχυρίζονται πως ο κύριος λόγος για τον οποίο καταργούν την θύρα jack ακουστικών των 3,5″ είναι για να καταφέρουν να κατασκευάσουν ακόμη λεπτότερες συσκευές. Μία φωτογραφία του S10+ καταρρίπτει αυτόν τον μύθο.

Σε μία πραγματική φωτογραφία που διέρρευσε ο Ice Universe στο Twitter βλέπουμε πως το Galaxy S10+ παρόλο που έχει μεγαλύτερη μπαταρία από τον προκάτοχό του, και συνεχίζει να υποστηρίζει την θύρα jack είναι λεπτότερο από το Galaxy S9+. Καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της σειράς Samsung Galaxy S10 αξίζει να αναφερθούμε και πάλι στα τεχνικά επιτεύγματα της ομάδας, που χρόνο με το χρόνο καταφέρνουν να παράγουν λεπτότερη, πιο κομψή συσκευή ενώ παράλληλα καταφέρνουν να συμπιέσουν ακόμη περισσότερο την μπαταρία και διατηρώντας αυτό που σιγά σιγά φαίνεται να γίνεται σπάνιο χαρακτηριστικό, την υποδοχή ακουστικών.

Το Samsung Galaxy S10+ είναι κάτι περισσότερο από μισό εκατοστό (7,8 έναντι 8,5mm) λεπτότερο από το Samsung Galaxy S9+, αλλά προσφέρει μια μπαταρία που είναι κατά 17% μεγαλύτερη (4100 έναντι 3500mAh). Μια διαφορετική σύγκριση μπορεί να δείξει το ζήτημα σε ακόμη μεγαλύτερη διάσταση.

Το iPhone XS Max έχει πάχος 7,7mm και διαθέτει μπαταρία μόλις 3,174 mAh και φυσικά δεν διαθέτει την ογκώδη αλλά χρήσιμη υποδοχή ακουστικών των 3,5 mm. Το Galaxy S10+ έχει πάχος 7,8mm με μπαταρία στα 4100 mah και με θύρα ακουστικών.

Συμπέρασμα: Στην πραγματικότητα δεν αποτελούν κριτήρια για τις εταιρίες η χωρητικότητα της μπαταρίας και η ύπαρξη ή μη της θύρας jack ακουστικών για το πόσο λεπτή θα είναι μια συσκευή.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NtinosMD

Αναμονη ενα 6μηνο , οχι λογω τιμης για να πεσει αλλα για να δουμε αν θα επαναληφθει το fiasco του note 7 με τη μπαταρια ( τ λεπτο ντιζαιν το εκανε πιο επιρρεπη στην αναφλεξη ) …. τολμηρη παντως η σαμσουνγκ που το επιχειρει …για να δουμε…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Οταν τα λεμε εμείς οτι οι εταιρείες δουλεύουν τον κοσμο με τα updates που σκοτώνουν τις Παλιές συσκευές, που αφαιρουν features κλπ γιατί εχουν κατά νου μονο το κέρδος κάνεις δεν ακούει….

Chris_BMW

@Δημητρης θεοδωρου

Ωραία η σύγκριση με το I phone max και αναπόφευκτη ..
Ξεχάσατε όμως κάτι αρκετά σημαντικό .Τα I phone έχουν αισθητήρες πίεσης σε όλη την οθόνη ..
Κάτι το οποίο πιάνει χώρο αν κρίνουμε από την μπαταρία του 6 (που δεν είχε 3D Touch) και του 6s που ενώ ήταν κατά 2mm πιο παχύ είχε 200 σχεδόν mAh λιγότερα από το 6…

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Ο πιο γελοιος μυθος που αναπαραγονταν απο τους σχολιαστές λιγα χρόνια πριν στα sites, ηταν οτι η Sony ειχε μεγάλα bezel επειδη ηταν αδιάβροχα…

Ελπιζω τωρα πια το 2019 να έχουν ξυπνήσει οι περισσότεροι…

Giako

Στην εποχή που τα σετ ακουστικών bluetoοth κοστίζουν από ~20€ και έχουν εξαιρετική ποιότητα ήχου, στα τεχνολογικά site ακόμα μιλάμε για θύρες 3,5mm.

Darth

@Giako νωμιζω δεν εχεις ακουσει hi res ηχο ουτε εχες ποτε hi res υψιλου bitrate αρχεια

Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Ναι ρεgiake.. Γιατι δεν είναι το θεμα τα λεφτα αλλά η φόρτιση που πολλοι ουτε το κεφι έχουμε ουτε και το χρονο για καθε λιγο κ λιγακι!…

Να υπήρχαν μπαταρίες που να κρατανε μηνα? Οκ χίλιες φορές κ γω μσζι σου!
Πόσες φορές κ αν εχω βρίσει τα κωλο καλώδια αλλα στη παρουσα φαση δεν υπάρχει καμια πρακτική εναλλακτική

Tp

Samsung και παλι samsung!! Ολοι οι αλλοι ειναι γατακια!

vladimiros

tiamat Tα sony εχουν κ στερεοφωνικα ηχεια μην λες οτι ειναι μονο αδιαβροχα και γιαυτο εχουν μπεζελ,το ξερουμε οτι εχεις μια αντιπαθεια στα Sony αλλα μην λες οτι ναναι..καλο βραδυ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil Pro: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Το Apple Pencil Pro είναι η πρώτη σημαντική αναθεώρηση της σειράς ‌Apple Pencil‌ από την κυκλοφορία του ‌Apple Pencil‌ 2 το 2018.

Smartphones featured Moto G

Moto G Stylus 5G (2024): Με βελτιωμένη γραφίδα και τιμή 399,99 $

Το Moto G Stylus 5G (2024) έγινε επίσημο με βελτιωμένη γραφίδα, που έχει νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη περιοχή επαφής και βελτιωμένο λογισμικό.

Smartphones Apple featured iPhone

10 λόγοι για να περιμένετε το iPhone 17 της επόμενης χρονιάς

Μπορεί τώρα να περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 αλλά η Apple ετοιμάζει ήδη τις επόμενες γενιές και συνεργάζεται συνεχώς με προμηθευτές.

Software Galaxy Samsung Samsung Galaxy S24

One UI 7.0: Η Samsung το δοκιμάζει στη σειρά Galaxy S24

H Samsung αυτή την περίοδο διανέμει το One UI 6.1 σε ορισμένες από τις παλαιότερες ναυαρχίδες της και παράλληλα εργάζεται πάνω στο One UI 7.0.