Foxconn: Το εργοστάσιο παραγωγής iPhone θα μπορούσε να επιστρέψει σε πλήρη παραγωγή τέλη Δεκεμβρίου

foxconn iphone, Foxconn: Το εργοστάσιο παραγωγής iPhone θα μπορούσε να επιστρέψει σε πλήρη παραγωγή τέλη Δεκεμβρίου

Η εταιρεία, συνεργάτης της Apple, Foxconn, αναμένει ότι το κύριο εργοστάσιό της για iPhone στην Κίνα θα ξαναρχίσει την πλήρη παραγωγή στα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου, μετά τις έντονες διαμαρτυρίες και επεισόδια από πλευράς εργαζομένων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί», δήλωσε στο Reuters πηγή της Foxconn, αναφερόμενη στις διαδηλώσεις στο Zhengzhou και στη χαλάρωση των περιορισμών για τον COVID-19 από την κυβέρνηση. «Η τοπική αυτοδιοίκηση βοηθά ενεργά με την επανέναρξη. Η ικανότητα αποκαθίσταται τώρα σταδιακά με προσλήψεις νέου προσωπικού σε εξέλιξη. Εάν οι προσλήψεις προχωρήσουν ομαλά, μπορεί να χρειαστούν περίπου τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να ξαναρχίσει η πλήρης παραγωγή», είπε το ίδιο άτομο.

«Προς το παρόν, η συνολική κατάσταση της επιδημίας έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τον Νοέμβριο να είναι η πιο πληγείσα περίοδος», ανέφερε αργότερα η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει να προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους και σταδιακά «αποκαθιστά την παραγωγική ικανότητα στο κανονικό».

Υπενθυμίζουμε πως το εργοστάσιο του Zhengzhou, το οποίο απασχολεί περίπου 200.000 άτομα, επλήγη από αυστηρούς περιορισμούς για τον COVID-19 τον περασμένο μήνα μετά από ένα ξέσπασμα στο εργοστάσιο, το οποίο οδήγησε την πόλη των περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων να μπει σε κατάσταση lockdown.

Σύντομα ξέσπασαν τα επεισόδια καθώς οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για το βιοτικό επίπεδο και τη μη πληρωμή των υποσχόμενων μπόνους, τα οποία η Foxconn απέδωσε σε «τεχνικό λάθος» κατά την πρόσληψη νέων προσλήψεων.

Η Foxconn είναι υπεύθυνη για τη συναρμολόγηση περίπου του 70% των iPhone που πουλάει η Apple, αλλά δυσκολεύεται να κρατήσει τους υπαλλήλους στο εργοτάξιο λόγω των lockdown, με ορισμένες αναφορές να υποδηλώνουν ότι η παραγωγή μπορεί να μειωθεί έως και 30%. Η εταιρεία σημείωσε τη Δευτέρα ότι οι πωλήσεις για τον Νοέμβριο μειώθηκαν στην πραγματικότητα κατά 11,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και είπε ότι αναμένει ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι «κατά προσέγγιση σύμφωνο με τη συναίνεση της αγοράς».

Τα μοντέλα iPhone 14 Pro αποστέλλονται με καθυστέρηση τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις Η.Π.Α.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.