Παρασκευή
28/02/2014

Η εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων τα τελευταία 40 χρόνια

Ξεκινώντας από το DynaTAC το 1974 και καταλήγοντας στο σημερινό iPhone 5s, η ομάδα Fueled δημιούργησε ένα animation βίντεο διάρκειας περίπου ενός λεπτού το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων τα τελευταία 40 χρόνια.

Σύμφωνα με έναν από τους δημιουργούς του, “το βίντεο θα αποτελέσει μία όμορφη ανάμνηση για κάποιους και ένα μάθημα ιστορίας για τους υπόλοιπους”.

Αν και οι συσκευές οι οποίες απουσιάζουν είναι αρκετές, το βίντεο αποτελεί μία συνοπτική παράθεση της ιστορίας των κινητών τηλεφώνων, χαρίζοντας μας την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη τους μέσα στα χρόνια.

40-years-of-cellphone

Πηγή

Μάθε για:

Συντάκτης: .

11 Σχόλια

 1. Ο/Η giannogeorge λέει:

  Εντελώς χαζό βίντεο. Η χρονολογία πάνω αριστερά και σε μικρό μέγεθος, αδύνατον το μάτι να προσέχει ταυτόχρονα και τις συσκευές. Εκεί που το αποτέλειωσε ήταν όταν έφτασαν στο iPhone όπου άλλαξαν τρόπο στην παρουσίαση των κινητών. Γενικά το βίντεο ήταν η αποθέωση της ασχετοσύνης.

 2. Ο/Η anna λέει:

  που ειναι το νοκια 3310???that video destroyed my childhood!!!

 3. Ο/Η Sot11 λέει:

  Μέτριο το βίντεο, αν ειναι δυνατόν να λείπουν συσκευές ορόσημο για την εποχή τους! Και όχι, δεν ειναι ορόσημο ουτε τα iPhone ουτε τα galaxy!

 4. Ο/Η geov λέει:

  Το βίντεο είναι χάλια! Δεν έχει νόημα… Δεν δείχνει την εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων!

 5. Ο/Η Takis λέει:

  Το βίντεο αυτό είναι σαχλό!!!!
  Λείπει το 3313 το Motorola milestone ,το πρώτο Ericsson ,το πρώτο sony Ericsson ,το xperia x10 mini ,το xperia s ,to lumia 1020 και το xperia Z1 δεν είναι μονο τα iPhone και τα galaxy ορώσημα

 6. Ο/Η Temasek λέει:

  Πρέπει να είχαν και one x, DROID dna και Moto x

 7. Κ εγώ πιστεύω ότι λείπουν αρκετά σημαντικές συσκευές αυτών των χρόνων, όμως για να τις αναφέρει όλες ο δημιουργός, το βίντεο θα ήταν αρκετά μεγάλο και θα καταντούσε ίσως κάπως κουραστικό. +1 για την θέση της χρονολογίας που αναφέρθηκε παραπάνω

 8. Ο/Η Takis λέει:

  *3310 ήθελα να γράψω

 9. Ο/Η George Ladias λέει:

  Στο iphone έχει δίπλα 2005 ενώ βγήκε το 2007.

 10. Ο/Η jimo λέει:

  Και η μονη εξέλιξη που απασχολει τα τελευταια 2 χρόνια είναι το μέγεθος της οθονης ! Μεγαλυτερο=καλυτερο ;;;;;

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.