Galaxy A51 5G και A71 5G: Επίσημα οι οικονομικές 5G προτάσεις της Samsung

, Galaxy A51 5G και A71 5G: Επίσημα οι οικονομικές 5G προτάσεις της Samsung

Μέχρι σήμερα η αγορά ενός 5G τηλεφώνου περιοριζόταν μόνο στις premium συσκευές, με τις περισσότερες επιλογές να βρίσκονται κοντά στο χιλιάρικο. Η Samsung ανακοίνωσε δύο νέες, προσιτές επιλογές για όσους θέλουν να μπουν από νωρίς στο επερχόμενο νέο δίκτυο.

Ο λόγος για τα Samsung Galaxy A51 5G και A71 5G, δύο συσκευές που ενώ έχουν αρκετά κοινά, διαφέρουν μεταξύ τους στα σημεία. Στα κοινά, οι νέες συσκευές έρχονται με οκταπύρηνο επεξεργαστή (δύο πυρήνες στα 2.2GHz και έξι στα 1.8GHz), μπαταρία 4500mAh, 6GB ή 8GB RAM και 128GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Δεν είναι γνωστό ποιο chip χρησιμοποιεί η εταιρεία, με τις φήμες να κάνουν λόγο γιαχρήση του Samsung Exynos 980 SoC, που είναι κατασκευασμένο στα 8nm.

Οθόνη

Οι διαφορές ξεκινούν από τις οθόνες των δύο συσκευών, με το A51 5G (δείτε το hands-on του A51 4G) να έρχεται με οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED 6.5 ιντσών ανάλυσης FHD+, ενώ το μεγαλύτερο A71 5G εξοπλίζεται με οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED Plus 6.7 ιντσών ίδιας ανάλυσης. Τα νέα smartphone έρχονται με οπή στην οθόνη τύπου Infinity-O, όπου βλέπουμε την κάμερα των 32MP με διάφραγμα F2.2.

, Galaxy A51 5G και A71 5G: Επίσημα οι οικονομικές 5G προτάσεις της Samsung

Κάμερα

Στο πίσω μέρος υπάρχει διαφορά στον κύριο φακό, με τις δύο συσκευές να διαθέτουν τετραπλό σύστημα κάμερας. Το A71 5G έχει κύρια κάμερα ανάλυσης 64MP με F1.8 τη στιγμή που στο A51 5G συναντάμε κύρια κάμερα ανάλυσης 48MP με F2.0, στοιχείο που από μόνο του κάνει το πρώτο ιδανικότερο για νυχτερινές λήψεις. Οι υπόλοιποι τρεις φακοί είναι ίδιοι στα δύο μοντέλα, ένας ευρυγώνιος στα 12MP (F2.2), ένας αισθητήρας βάθους 5MP (F2.2) και ένας για λήψεις macro στα 5MP (F2.4).

Τιμή

Ο αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος και στις δύο συσκευές βρίσκεται στην οθόνη. Το A71 5G (δείτε το hands-on του A71 4G) υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση στα 25W, με το A51 5G να περιορίζεται στα 15W. Prism Cube Black, Prism Cube White και Prism Cube Pink είναι τα χρώματα που θα δούμε το A51 5G και Prism Cube Black, Prism Cube Silver και Prism Cube Blue τα χρώματα του A71 5G.

Οι τιμές των Α51 5G και A71 5G ανέρχεται στα 499 και 599 δολάρια Αμερικής αντίστοιχα. Άγνωστη παραμένεGalaxy A51 5Gι η ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

, Galaxy A51 5G και A71 5G: Επίσημα οι οικονομικές 5G προτάσεις της Samsung

, Galaxy A51 5G και A71 5G: Επίσημα οι οικονομικές 5G προτάσεις της Samsung

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
νωντας

Να ρωτησω κατι αν ξερει καποιος?To 5g στο Α71 τι διαφορες θα εχει απο το 5g στο galaxy s 20 ultra?Εννοω μπαταρια,ταχυτητες κλπ..

Kostas

Το s20 ultra εχει σχεδόν το διπλασιο download απο το A71 καπου στα 7,3 θα μπορει να φτασει σε σχέση με τα 3.5gbps του A71,οσο για την μπαταρια περιπου ιδια καταναλωση θα εχουν

νωντας

kostas ευχαριστω γιατι δεν το εχω ψαξει ακομη..Μακαρι να εχουν ιδια καταναλωση γιατι κατι ειχα διαβασει οτι δεν μπορουσαν να το ενσωματωσουν καλα λογω καταναλωσης μπαταριας στον 865 αλλα δε θυμαμαι καλα

Kostas

Με μεγάλη επιφύλαξη ισως το A71 τα πάει καλύτερα λόγου αναλυσης οθόνης,απο την αλλη ο exynos 990 του s20 ultra εχει καλυτερη καταναλωση απο τον 980 του A71.η διαφορα στην μπαταρια ειναι μονο 500mah για αυτο και ειπα πανω κάτω θα έχουν την ιδια καταναλωση

Kostas

Και για να ολοκληρώσω επειδη δεν μπορω να κανω edit το σχολιο μου,απο μονο του το 5G δεν μπορει να καθορίσει την κατανάλωση της μπαταριας,αναλογα και τι χρηση κανεις το κινητο σου

Άκης

Έως και την προηγούμενη συσκευή, πάντα αγόραζα “σαμσουνγκ” αλλά η κορεαν εταιρεία μας εκμεταλλευετε την Ελλάδα,
σοβαρα είναι τιμές σε τέτοιους καιρούς…
Όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια η χώρα μας υποστήριξε πολύ θερμά την εταιρεία ως το σημείο η αντίστοιχη αμερικανική εταιρεία να βγάλει δεύτερη “ακμή”…
Η τιμές που ζητά, είναι παντελώς απαράδεκτες…όποτε τελείως κυριολεκτικά,
βρε αντε γεια…αντε γεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.