Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

galaxy a9 πρώτο smartphone τέσσερις κάμερες πίσω μέρος, Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

Η Samsung ανακοίνωσε το Galaxy A9, το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος, το οποίο διαθέτει mid-range τεχνικά χαρακτηριστικά που το κάνουν μια ενδιαφέρουσα πρόταση με έμφαση στις φωτογραφικές δυνατότητες.

Με το Galaxy A7 (2018) η Samsung παρουσίασε την πρώτη συσκευή της με τρεις κάμερες στο πίσω μέρος, ενώ με το Galaxy A9 κάνει το βήμα παραπάνω μιας και είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που διαθέτει τέσσερις κάμερες στην πλάτη, και δείχνει καθαρά την έμφαση που θέλει να δώσει η εταιρεία στον τομέα των φωτογραφικών δυνατοτήτων.

Οι τέσσερις κάμερες αποτελούνται από την κύρια που έχει φακό 24MP με διάφραγμα f/1.7, μαζί με έναν ευρυγώνιο φακό στα 8MP με οπτικό πεδίο 120 μοιρών και διάφραγμα f/2.4, έναν τηλεφακό στα 10MP με οπτικό zoom 2Χ (f/2.4) και έναν αισθητήρα βάθους στα 5MP με Live Focus (f/2.2), με τη selfie κάμερα να έχει φακό στα 24MP (f/2.0).

Εκτός των καμερών, το Galaxy A9 διαθέτει οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED Infinity Display στις 6.3 ίντσες με ανάλυση Full HD+ 2220×1080 pixel. Στο εσωτερικό της συσκευής έχουμε τον επεξεργαστή Snapdragon 660 με την Adreno 512 να αναλαμβάνει τον τομέα των γραφικών, επιλογή 6GB και 8GB RAM και 128GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 512GB με τη χρήση καρτών microSD.

Επιπλέον, υπάρχει ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος, υποστήριξη Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, διαθέτει LTE Category 9 modem και μπαταρία με χωρητικότητα 3800mAh. Το λειτουργικό σύστημα του Galaxy A9 είναι το Android 8.0 Oreo και όχι Android 9 Pie, ενώ θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικούς χρωματισμούς, Caviar Black, Lemonade Blue και Bubblegum Pink και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αγορές ανά τον κόσμο μέσα στο Νοέμβριο.

galaxy a9 πρώτο smartphone τέσσερις κάμερες πίσω μέρος, Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

galaxy a9 πρώτο smartphone τέσσερις κάμερες πίσω μέρος, Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

galaxy a9 πρώτο smartphone τέσσερις κάμερες πίσω μέρος, Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

galaxy a9 πρώτο smartphone τέσσερις κάμερες πίσω μέρος, Galaxy A9: Το πρώτο smartphone με τέσσερις κάμερες στο πισω μέρος και mid-range χαρακτηριστικά

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
JohnWave

Αν και η είδηση αναφέρεται στο Α9, εμένα με χαροποιεί το ότι από τη στιγμή που θα έχει wide το A9, αυτό σημαίνει ότι δεδομένα θα έχει wide και η σειρά S10 ή τουλάχιστον οι δύο εκδόσεις της. Είναι ιδανικός ο τριπλός συνδυασμός κύρια κάμερα+wide+telephoto και χαίρομαι που η Samsung ακούει τι ζητούν οι χρήστες και το υιοθετεί στο επόμενο μοντέλο της.

ΚώσταςD.

Να υποθέσω ότι θα είναι No1 στην ποιότητα των φωτογραφιών ή βάζουμε κάμερες να έχουμεμε να λέμε; Μάλλον το δεύτερο…

vasiliSΝ9

@ΚώσταςD. μήπως είδες τα δείγματα? Μάλλον το πρώτο ισχύει και όχι το δεύτερο.

Flagship killer

Φτάσαμε να λέμε το 8/128 , S.amoled, 4πλη κάμερα…. mid range…. ρε που πάμε…

ΚώσταςD.

vasiliSΝ9 Όχι εννοείται… Αν ήταν σε ναυαρχίδα θα είχα αντίθετη άποψη αλλά εδώ δύσκολα τα πράγματα… Την πρωτιά για τις 4 κάμερες απλώς…

Flagship killer

Ειλικρινά θαυμάζω όσους κάθεστε και απαντάτε ακόμα στον Κωστας D.
ΗΡΩΕΣ…
Ο άνθρωπος δεν συμφωνεί ποτέ και με κανέναν…

Flagship killer

Κώστας D. Πλάκα κάνω! Αλλά ρε αδερφε6ολα σου τα σχόλια μόνο κάτι αρνητικό βρίσκουν παντού

ΚώσταςD.

Ε δεν το νομίζω… Ίσα ίσα καποιες φορές κάνω και την πλακιτσα μου…

be happy

Πιθανόν του χρόνου να δούμε κάποιο smartphone που να μην έχει κανένα πρόβλημα όσον αφορά την κάμερα για φωτογραφικές και για βίντεο να είναι άρτια σε όλα με πολύ ωραίες εικόνες. Η υπομονή πάντα αξίζει για το καλύτερο σε όλα όσα ζητάμε για να παραμένουμε πάντα πρώτοι στις προτιμήσεις μας.

Kos

Βλέποντας τις φωτογραφίες του A9 θα ήθελα αν γίνονταν να το έβλεπα λίγο καλύτερα και από μπροστά, αλλά από τις 9 μόνο η μία δείχνει την μπροστινή όψη και αυτή, χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες ίσως ο λογος να είναι επειδή διαθέτει μόνο μία selfie camera… ποιος ξέρει. Είναι προφανές ότι με τις 4 κάμερες θέλει να χτυπήσει τις ναυαρχίδες των Huawei, One + Xiaomi …. Καθώς και άλλων Κινέζων κατασκευαστών. Βέβαια θα μπορούσε να πετύχει εξίσου καλά αποτελέσματα και με λιγότερες κάμερες. Αλλά πως θα κάνει τον κόσμο να τσιμπήσει και παράλληλα να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή;

Flagship killer

@kos εδω στο tube υπαρχουν ολόκληρα hands on , το εννοείς δε μπορείς να το δεις Καλά; δεν ειναι promo….

forneverarrow

Νομίζω ότι πλέον έφτασε σε κορεσμό ο τομέας των smartphones και απλά πιάνουν ό,τι τους κατέβει και το τραβάνε σε υπερβολικό βαθμό για να δείξουν έργο… Πρώτα μας έκαναν όλα τα κινητά τεράστια, έπειτα έφαγαν τα bezels με αποτέλεσμα να είναι unusable με το ένα χέρι (δοκιμάζω τακτικά ένα iPhone X ενός συναδέλφου και ποτέ δεν κατάφερα να κατεβάσω notification tray με το ένα χέρι χωρίς να κινδυνέψει η συσκευή). Τώρα άρχισε η τρέλα με τις κάμερες, λες και ο μέσος χρήστης κρύβει μέσα του ένα επαγγελματία φωτογράφο… Έβγαλα περίπου 100 φωτογραφίες με το iPhone 8 εδώ και 6 μήνες και ποτέ δεν είχα παράπονο με τη μονή κάμερα. Απλά δεν χρειάζομαι κάτι καλύτερο! Αν θες κάτι καλό πάρε DSLR ή mirrorless που είναι δεκάδες φορές καλύτερες από οποιοδήποτε κινητό εκεί έξω.

Kos

@Flagship killer Και φυσικά υπάρχουν απλά ήθελα να επισημάνω σε ποια χαρακτηριστικά ρίχνουν το βάρος για την προώθηση.

ΓιώργοςMclaren

Εγώ νοιώθω βλάκας που έχω πάρει το note 8 και φέτος τα έχει δώσει όλα η samsung…mid range με τόσες κάμερες και του έβαλαν 3800 μπαταρία ίδιες ίντσες οθόνη 4 κάμερες πίσω 128 GB 6 GB ram…και ακομα και στις ναυαρχιδες δεν έχει δώσει τέτοια…με νευριάζει η πολιτική της Και ειμαι samsung fan. Επίσης το note 8 κολλαει σαν τρελό.

keysmith

Σε 5” ένα Α9 μπορούν να βγάλουν; Και ας το πούνε και Α1 δεν υπάρχει πρόβλημα..

Αστέριος Στέλιος

Ωραία, η Samsung άρχισε να ακούει και να πιάνει τα μηνύματα που στελνουμε οι καταναλωτές.
Φυσικά καλό θα ήταν σε αυτά τα λεφτά που ζητά να το είχε εξοπλισει με τον SD 710 και το λέω αυτό επειδή στα ίδια λεφτά της αρχικής τιμής μπορείς να πάρεις πολλές ναυαρχίδες ακόμη και της. Samsung.

Βασιλης

Να φανταστω mid range περιπου στα 600 ευρω?

Maik

Και 10 κάμερες να βάλει μάπα φωτός θα βγάζει σε σχέση με τις ναβαρχιδες .Μου θυμίζει κινεζιες που βάζουν άπειρα οράματα και ζήτημα αν δουλεύουν τα μισά σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.