Έχεις Galaxy Nexus; Έχεις Android 4.1 Jelly Bean από σήμερα!

Δύο κατηγορίες tech lovers μπορούν να έχουν σήμερα τη νέα έκδοση Android 4.1 Jelly Bean στο tablet ή το smartphone τους, όσοι βρέθηκαν εχθές στο event Google I/O 2012 και τσίμπησαν δώρο το Nexus 7 αλλά και όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί κάτοχοι του Samsung Galaxy Nexus. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρι τον επόμενο μήνα, κατεβάστε το επίσημο update και flashάρετε το κινητό σας.

Προσοχή: Προχωρήστε με δική σας ευθύνη. Δεν είναι σίγουρο ότι είναι συμβατό με την δική σας έκδοση του Galaxy Nexus. Κατεβάστε το από εδώ (156MB).

, Έχεις Galaxy Nexus; Έχεις Android 4.1 Jelly Bean από σήμερα!

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αντρεας

τι διαφορα εχει απο το αλλο?

Αντρεας

μονο για τα nexus ειναι?στο xperia neo v δεν μπαινει?

zak91

Θα περιμένω ακομα για τυχον bugs… ΟΤΑ δε θα γινει κανονικα τον ιούλιο;

Νίκος

Για Nexus S θα κυκλοφορήσει επίσημο update; Γνωρίζουμε κάτι;

dimitris91

Γεια σας παιδιά! Εγώ έχω το Samsung Nexus S. Θα την πάρει την 4.1 ?

zak91

Οτι θα ειναι τον αλλο μηνα το καταλαβα… για το ΟΤΑ ειναι η ερωτηση μου. Δεν εχω ξανακουσει επισημη αναβαθμιση nexus με φλασαρισμα και μου φανηκε περιεργο.

Πανος.Λαστ

@zak91 εννοει οτι την περνας μονος σου μεσω odin αν δεν κανω λαθος η τελος παντων την φλασαρεις μεσω pc

Osiris

Ναι θα την παρει και το Nexus S επισημα.

nord γιωργος

ζηλευω…πολυ τυχεροι ειναι οι κατοχοι του galaxy nexus…ναι παιδια θα αναβαθμιστει και το galaxy nexus s στο μελον…υπομονη

Gialakias

Κώστα σε παρακαλώ δώσε οδηγίες για το πώς μπαίνει αλλιώς μην πετάς ένα αρχείο έτσι απλά και ”προχωρήστε με δική σας ευθύνη” και τελειώσαμε! Το αρχείο είναι για την έκδοση του Nexus με την takju build που κυκλοφορεί στην Αμερική. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει εκτός και αν κάποιος εχει flashαρει την takju factory image που έχει δώσει η Google.
Επίσης το Nexus s θα πάρει την 4.1 μέσα Ιουλίου και μετα.

Demis

αυτό το είδε κανείς?

Anti-piracy measures. Starting in JellyBean, applications will be encrypted with a device-specific key so they can’t simply be copied and uploaded to the Internet.

Gialakias

Αυτό ακριβώς εννοώ Κώστα! Η πηγή σου είναι μόνο ένα αρχείο zip άχρηστο στους περισσότερους και όχι ένα link παράδειγμα στο xda που έχει ακριβείς οδηγίες. Ευχαριστώ.

Τασος

Αμερική λέει έριξαν την τιμή του Galaxy Nexus από σήμερα.. Ελλάδα όμως δε θα μας κάνουν τη χάρη.. αν και προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι για την αγορά του συγκεκριμένου τηλεφώνου.. Μ’άρεσε όμως η αναβάθμισή.. φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.. Ωστόσο, σε όσους έχουν σκοπό να πάρουν δυνατό διπύρηνο, ή κ τετραπύρηνο, δε νομίζω να κάνει κάποια διαφορά.. Χρησιμοποίησα για παράδειγμα, για 1 βδομάδα sony xperia s με 2.3 κ δεν κόλλησε ποτέ κ πουθενά ούτε δευτερόλεπτο..

EliasKir

Θα το εβαζα απο σημερα αλλα διαβασα στο xda οτι υπαρχει προβλημα με το wifi.

Gialakias

Επειδή δεν κάνω κριτική για να το παίξω έξυπνος ούτε και για να χαλάω το χρόνο μου, γιατί μου αρέσει το site σου και το διαβάζω, ορίστε και το λινκ : https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1737899 , φιλικά και καλοπροαίρετα πάντα.

Δημητρης_λπο

Καλησπερα μολις περασα την Jelly Bean πρωτο θετικο εχει επιτελους πληκτρολογιο στα Ελληνικα και δεν χρειαζεται επιπλεον απο το store,2o οι ειδοποιησεις εμφανιζοντε πολυ καλυτερα με ωραια γραφικα,και 3ο το μενου εχει αλλαξει σε ορισμενες επιλογες σε θεμα γραφικων και παλι δινοντας καλυτερη αισθηση,περισσοτερα σε λιγο αφου ασχοληθω λιγο ακομα

Tbeodore

Και το καυμένο το S3,θα την πάρει ?

EliasKir

Δημητρη, με το wifi εχεις καποιο προβλημα?

Γιωργος

Κώστα να σε ρωτήσω κάτι το nfc είναι προγραμα το οποίο μπορεί να μπει και σε παλαιότερα τηλεφωνά ή είναι κάποιο είδος συσκευής?

Δημητρης_λπο

@EliasKir
Δεν μπορεσα να καταλαβω καποιο προβλημα στοο wi-fi και επειδη διαβασα οτι υπαρχει πριν το κανω εγκατασταση το τεσταρα και το ξανατεσταρα και τωρα μεσα στο σπιτι εχει την ιδια ισχυη με πριν,ειχα ενα θεματακι σε ενα μαγαζι που πηγα να πιω καφε και το σημα του wi-fi απο μπλε εγινε γκρι και δεν μπορουσα να μπω σε σελιδες, αλλα αυτο ειναι θεμα του ρουτερ λογικα και μου εχει ξανασυμβει…επεισης να εχω μια υποψια οτι τρωει λιγοτερη μπαταρια,αλλα μπορει να ειναι ιδεα μου πρεπει να το δουλεψω 2-3 μερες για να το καταλαβω στα σιγουρα.

georgekab

Για το nexus s ξέρουμε?

dimpep

@Γιώργος

To NFC είναι πρωτόκολλο διασύνδεσης μεταξύ συσκευών, σαν το bluetooth και το wifi. Δεν είναι κάποιο πρόγραμμα που μπορούμε να το βάλουμε εξτρά. Επομένως, πρέπει να υπάρχει ενσωματωμένο το τσιπάκι που κάνει αυτή τη δουλειά. Αν δεν την έχει, δεν μπορεί να έχει δυνατότητα NFC. Ελπίζω να σε κάλυψα

Περισσότερα εδώ:https://en.wikipedia.org/wiki/Near_field_communication

stavros

Το nexus s θα την παρει;

tseligkas

Σχετικά με το Nexus S που ρωτάτε μερικοί, η απάντηση θα έλεγα είναι: μάλλον όχι.

Η Google πρότεινε να κάνει release εκδόσεις android (και συνιστά σε τρίτες εταιρίες να ακολουθούν) σε κινητά που είναι μέχρι 18 μήνες παλαιότερα από την χρονική στιγμή του update (πηγή: https://engt.co/kNpaPs). Το Nexus S έγινε πρώτη φορά release στην Αμερική ακριβώς 18 μήνες πριν (πηγή: https://en.wikipedia.org/wiki/Nexus_S).

Σκεφτείτε ότι ενώ το Nexus S πήρε ICS το Samsung Galaxy S με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά δεν πήρε (η Sammy δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι το hardware δεν είναι αρκετά δυνατό – way to go Sammy…). Οπότε φαντάζομαι είμαστε στην κρίσιμη καμπή για το αν θα γίνει ή όχι update για το Nexus S…

Αυτή τη χρονική περίοδο η Google φαίνεται ότι θέλει να μειώσει κιόλας την περίοδο “ανοχής” στους 12 μήνες (πηγή: tcrn.ch/bQCgnu).

“Για τα λεφτά (των κατασκευαστών) τα κάνεις όλα…” 🙂

EliasKir

Το Nexus S φυσικα και θα την παρει στα μεσα Ιουλιου μαζι με το Xoom.
Απλα αυτη που διερευσε ειναι μονο για το Galaxy Nexus (οχι το S).
Eγω πιστευω οτι το S δεν θα παρει την 5.x.x

GLeft

ουτε εγω εχω θεμα με το wifi. ειναι απλα λιγο πιο γρηγορη απο την παλια, αν δηλαδη δε τρωγεστε για το φλασαρισμα, περιμενετε το ΟΤΑ.

georgekab

το nexus s όμως επειδή είναι της ίδιας της google και όχι της samsung δεν μπορεί να μη δώσει το update γτ είχε κάνει και δήλωση όταν είχε βγει το κινητό οτι θα έχει πάντα πρώτο όλα τα update και όλες τις ενημερώσεις!Είναι λογικό βέβαια το επόμενο απ το jelly bean να μην το πάρει το nexus s γτ δεν είναι καν dual core αλλά το jb δεν είναι τόσο βαρύ ώστε να μήν το πάρει!Είναι ουσιαστικά ics με κάποιες βελτιωμένες λειτουργίες.

Γιώργος

Ξέρει κανείς αν πάρει την 4.1 το galaxy s2 ?

stavros

Συγνωμη για το off topic , αλλα θα ηθελα να ρωτησω τι διαφορα εχει η εκδοση 4.0.3 απο την εκδοση 4.0.4; ενας φιλος εχει εκδοση 4.0.4 στο νεξους ς και εγω στο σ2 4.0.3

taledo10

ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ …..ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΣΕ 4.1 ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΛΑΕΙ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Software Android Google Play Store Meta

WhatsApp: Νέα δυνατότητα σας λέει αν η συνομιλία σας είναι ασφαλής

Το WhatsApp είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και ως τέτοια προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την εμπειρία χρήστη.

Smartphones Android Apple featured

Η μετάβαση από iPhone σε Android θα γίνει πολύ πιο εύκολη του χρόνου

H Apple προχωρά σε πολλές άλλες αλλαγές για να συμμορφωθεί με τους όρους του νόμου για τις ψηφιακές αγορές.