Galaxy Nexus, Η λειτουργία Face unlock την “πατάει” με φωτογραφία;

Μια από τις έξυπνες όσο και και ενδιαφέρουσες λειτουργίες του νέου Samsung Galaxy Nexus (TechblogTV) και την έκδοσης Ice Cream Sandwich 4.0 είναι αυτή του Face unlock. Κάνοντας χρήση της μπροστινή κάμερας, το κινητό αναγνωρίζει το πρόσωπό μας και ξεκλειδώνει. Ξεκλειδώνει όμως και fake από φωτογραφία; Δείτε το βίντεο.

Τον δημιουργό του βίντεο τον κατηγορούν ότι αρχικά φωτογράφισε με το κινητό την φωτογραφία του και όχι κανονικά το πρόσωπό του. Εσείς τι πιστεύετε;

, Galaxy Nexus, Η λειτουργία Face unlock την “πατάει” με φωτογραφία;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rapid-eraser

lol 🙂 δεν νομίζω ότι το πλασάρουν βέβαια το face unlock σαν security feature …
οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται και ιδιαίτερο θέμα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

χαχα lol… ενταξη προφανως και δεν το προορίζουν για σοβαρο security feauture.. Εγω δεν χρησιμοποιω καν unlock στο sg2.. Παρολα αυτα συνεχιζω να πιστεύω οτι ειναι πολυ cool το face unlock του nexus..

GadgetAddict

Το face unlock ανήκει στο επίπεδο ξεκλειδώματος του slide to unlock. Για κάτι πιο ασφαλές υπάρχει το password και το lock pattern. Απλά τα πράγματα αλλά πρέπει να γίνει και λίγο ντόρος πριν βγει η συσκευή 🙂

Vasilis

Ναι ξεκλειδώνει με φώτο επιβεβαιωμένο απο εμένα, αλλά όντως δεν είναι security feature.

Ιωάννης Π.

Ουτε compromised ουτε την “πατάει”, λειτουργει κανονικά και κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αναγνωρίζει το προσωπο. Ουτε καν για συζητηση δεν επρεπε να ειναι σε ενα site τεχνολογίας.

Αντώνης

Πιστεύω καλά κάνατε που το post-άρατε το άρθρο. Είναι καθαρά ενημερωτικό για τους λιγότερο γνώστες της τεχνολογίας, ωστε να μην την πατήσουν όταν το αποκτήσουν.

Άν ήθελε η Google να το κάνει secutity feature, θα έβαζε 2 κάμερες μπροστά στο κινητό, για να γίνεται 3D αναγνώρηση προσώπου. Απο κει και πέρα, όπως προείπαν οι φίλοι εδώ, είναι απλά ενα feature. Καλοδεχούμενο λοιπον 🙂

Άλλωστε είναι λίγες οι πιθανότητες να στο κλέψει καποιος το κινητό και να χρησιμοποιείσει τη φωτό σου απ το facebook (η οπουδήποτε αλλου) για να έχει προσβαση στα αρχεία σου. Άν εχεις σημαντικά αρχεία να προστατέψεις, σίγουρα ξέρεις κι άλλους τρόπους για απομακρισμένο κλείδωμα της συσκευής.

Ιωάννης Π.

Δεν με νοιάζει για τα άλλα sites ακομα gizmodo-engadget σταματησα να διαβάζω , εγώ μπαίνω 5 φορές τη μέρα στο techblog για να δω μηπως εγραψες κατι μονο και μόνο γιατι ξερεις να επιλεγεις τα νεα και γιατί εχεις το πιιο ισορροπημένο blog τεχνολογίας.
Απλα ειδα 1-2 φορες κάτι που (κατα την φτωχη μου γνωμη) δεν μου αρεσε και το σχολίασα.
Φιλικά! ((Σε περιμένουμε για workshop Λάρισα(στο δρόμο σου είναι.))

Solon

Προτιμώ τον αναγνώστη δκτυλικών απο/των. 1000 φορές ποιο ασφαλής και δεν παραβιάζεται εύκολα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να γίνει stantart στις καλές συκευές. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να πληρώνουμε με NFC και λύσεις mobile banking και να αδιαφορούν για την ασφάλεια των φορητών μας συσκευών.

ΔημΛου

Και αν σου κόψουν το δάχτυλο? δουλεύει?

Παναγιώτης

Ναι, δουλεύει γιατί όταν το σετάρεις, δοκιμάζεις και τον αριστερό και τον δεξιό δείκτη της παλάμης σου. Και αν στη χειρότερη περίπτωση (λέμε τώρα) πάει κάτι στραβά και δεν στο αναγνωρίσει, βάζεις PIN. 😛

okman

φαντάσου να φάει κανείς κακομοίρης ξύλο στο πρόσωπο και μετά να θέλει να κάνει unlock face! και να μην λειτουργεί!
και αν κάποιος μείνει αξύριστος γιά αρκετό καιρό; τί πρέπει να κάνει; να πάει να ξυριστεί γιά να μπορέσει να.κάνει unlock face;!!!
και αν καμιά γυναίκα βάψει τα μαύρα μαλλιά της ξανθά και δεν λειτουργεί το unlock face! τι θα κάνει, θα τα ξαναβάψει μαύρα γιά ξεκλειδώσει το κινητό της; (άσε που θα γλυτώσει από τα ανέκδοτα που λένε -αδίκως- γιά τις ξανθιές!) χαχαχά!

andreas

εχω το nexus s αναβαθμισμενο σε 4.0.3 και απο βιντεο που εχω δει υπαρχει η προαναφερθησα λειτουργια στο κινητο μπορει να μου καποιος αν ξερει γιατι δεν την βρισκω?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.