Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

Η Samsung έκανε τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησε για τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7. Ο Κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας την ώρα που ετοιμάζεται για το Galaxy S8, θέλει να κλείσει έναν δυσάρεστο κύκλο.

Προκειμένου να βρεθεί τι έφταιξε, η Samsung πραγματοποίησε διεξοδικά tests ενώ συμμετείχαν και τρεις ανεξάρτητες ομάδες ερευνητών. Μέσα στους προηγούμενους μήνες διερεύνησε όλες τις πτυχές του Samsung Galaxy Note 7, συμπεριλαμβανομένου hardware, software, την διαδικασία συναρμολόγησης κλπ. Περίπου 700 μηχανικοί δοκίμασαν 200.000 Note 7 και 30.000 μπαταρίες.

Σύμφωνα με τη Samsung, το ίδιο το Note 7 (design, hardware, software) δεν συνέβαλε στην αποτυχία των μπαταριών. Επομένως, το πρόβλημα ήταν μόνο η ίδια η μπαταρία.

Το Note 7 κυκλοφόρησε με μπαταρία από την Samsung SDI (κατασκευαστής Α στα παρακάτω slides) και την Amperex Technology (κατασκευαστής B). Η Samsung βρήκε ότι και οι δυο τύποι μπαταριών ήταν επιρρεπείς στην αποτυχία. Ουσιαστικά, και οι δυο μπαταρίες του Note 7 μπορούσαν να υπερθερμανθούν και να πιάσουν φωτιά και αυτό οφείλεται σε έναν συνδυασμό σχεδιαστικού και κατασκευαστικού προβλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μπαταρίες της Samsung SDI είναι πιθανό να απέτυχαν και να βραχυκυκλώθηκαν λόγω παραμορφώσεων στις άνω γωνίες και τα λεπτά εσωτερικά διαχωριστικά. Από την άλλη, το πρόβλημα με τις μπαταρίες της Amperex βρίσκεται στην απουσία (ή κακή ευθυγράμμιση) μονωτικής ταινίας, αλλά και τα λεπτά εσωτερικά διαχωριστικά.

H Samsung επιβεβαίωσε ότι έχει πάρει στα χέρια της το 96% (περίπου 3 εκατ.), των Galaxy Note 7 που πουλήθηκαν ανά τον κόσμο. Για να ενισχύσει την ασφάλεια των μελλοντικών της συσκευών, η Samsung θα ακολουθεί διάφορα πρωτόκολλα όπως “multi-layer safety measures” και “8-Point Battery Safety Check”. Επιπλέον, δημιούργησε “Battery Advisory Group” εξωτερικών συμβούλων, ακαδημαϊκών και ειδικών για να έχει μια ασφαλή και αντικειμενική άποψη για την ασφάλεια των μπαταριών. Στόχος της είναι να μην βρεθεί ξανά στην θέση που βρέθηκε με το Note 7.

Δείτε το video:

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

note 7 explosions, Galaxy Note 7: Η κατασκευή και ο σχεδιασμός μπαταριών φταίνε για τις εκρήξεις

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dionisis

Και γιατί δεν έκανε ανάκληση μπαταρίας? Και προχώρησε σε ανάκληση κινητού?

Νt. Ζa

Ενώ αν τις είχες αποσπώμενες το ελυνες πανεύκολα. Άσε που δε θα είχε προκληθεί ποτέ.

Simon

Ελπίζω να μην ξανά υπάρξει κάποιο θέμα σε καμία εταιρία και να υπάρχει καλός ανταγωνισμός ανάμεσα τους χωρίς προβλήματα. Έτσι εμείς οι καταναλωτές θα μπορούμε πιο εύκολα να διαλέξουμε smartphone. (Έχει έρθει σε κανέναν σας ή ενημέρωση για nougat σε S7 edge?)

Παπαροκας tiamat

Παιδια δε βλέπει κανένας σας οτι κάτι παιζει με το θεμα μπαταρίων?

Σας φαινεται λογικο η Qualcomm Samsung mediatek apple να ξοδευουν δις δολλάρια σε ερευνες πως να κανουν soc & software λιγότερο απαιτητικα και ενεργοβορα, ενω με μία εναλλακτική προσέγγιση -αυτη μιας νέας τεχνολογίας μπαταριών- θα ειχαν λυσει το προβλημα αυτονομιας δια παντως

Σκεφτείτε μονο οτι απο τα 28nm τoυ snapdragon 800 καναμε χαοτικο αλμα στα 20nm του snapdragon 810 ,απο κει αλλο ενα χαοτικο αλμα στα 14nm του snapdragon 820 και προσφατα στα 10 nm snapdragon 835 μεσα σε ελαχιστα χρονια….

Ξερεται τι δις ειναι αυτα σε ερευνα και εξελιξη??

Γιατι να μη τα ξοδευαν σε μπαταρια?

Τα μισα να ξοδευαν, τωρα οι μπαταρίες μας θα ειχαν ενα μηνα διάρκεια.

VasiliS7Edge

Δεν έκανε ανάκληση μόνο της μπαταρίας καθώς
1ον το κινητό ήταν αδιάβροχο και η επισκευή του δεν θα ήταν ευχάριστη στους πελάτες.
2ον γιατι το κινητό πουλήθηκε με 3500mAh μπαταρία και δεν θα μπορούσε να προχωρήσει στην αλλαγή σε μια μικρότερη
3ον Μπαταρίες δεν υπήρχαν για αντικατάσταση.
4ον Τότε και αν θα φαινόταν προχειροδουλειά
Επίσης ακόμα και η δυνατότητα να ξανα προμοταριστεί το κινητό με μικρότερη μπαταρία κανείς δεν θα το αγόραζε (εκτός απο του “καμένους”) και ας ήταν ότι πιο ασφαλές υπήρχε.

Con

@ Παπαροκας tiamat
Η ανάπτυξη μπαταριών αφορά την αυτονομία γενικά. Δεν συνδέεται μόνο με φορητές συσκευές, αλλά και με ηλεκτρικά αυτοκίνητα και όχι μόνο.. Ακούμε πολλές μελέτες κατα καιρούς ακόμα και για εναλλακτικές πηγές ενέργειας, που θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο αποδοτικές αν έπεφτε σημαντικό κεφάλαιο σε R&D. Αλλά αυτό μάλλον δεν συμφαίρει, σε εναν κόσμο που ακόμα κυριαρχεί το πετρέλαιο…..

kostas

Τοσο καιρο το ψαχνανε και δεν σκεφτικαν το αυτονοητο…. Βαλτε αφαιρουμενη μπαρια και τελος τα προβληματα

Chris_BMW

@kostas
@Νt. Ζa

Εξηγἠστε μου παρακαλώ πως θα λυνόταν το πρόβλημα αν το τηλέφωνο είχε αποσπώμενη μπαταρία!

rizo

Εγω θα προτιμούσα αδιάβροχο κινητό παρά αποσπώμενη μπαταρία.Έχω ενα Power bank και τελείωσε. Στα 3-4 χρόνια που θα χαλάσει η μπαταρία και ΑΝ θα το έχω ακόμα το κινητό (ή δεν έχει χαλάσει-σπάσει) θα το πάω σε ενα μαγαζί να μου την αλλάξουν. 10 φορές αδιάβροχο με καλή μπαταρία.
Επίσης @Dionisis αν θυμάσαι καλά κάνανε ανάκληση άμεσα για να αλλάξουν μπαταρία με αυτή του 2ου κατασκευαστή, ηποία για κακή τους τύχη είχε κι αυτή προβλήματα!. Μετά απο αυτό δεν έιχαν άλλη επιλογή, θα ήταν κοροιδία. Μετά θέλει μελέτη και χρόνο…

One

Μπράβο στη Samsung που έβγαλε την ανακοίνωση γιατι λιγες εταιρείες θα το εκαναν. Τα γραφήματα που έδωσε είναι πειστικά από ότι δείχνουν. Σε παλιότερο σχολιο μου ειχα πει ότι το πρόβλημα ηταν οι λεπτες μπαταρίες και το λεπτο εξωτερικο περίβλημά που ειχαν και τελικα επιβεβαιώθηκα. Επίσης η ελειψη insulation tape στο εσωτερικο που αναφέρει είναι η κυριότερη αιτια πιστεύω. Αυτή η μανια και η αλαζονεία από τους κατασκευαστές για ολο και λεπτότερες συσκευές ειχε αυτά τα αποτελέσματα.

makis

ακριβος κανουν τα παντα για να μην βελτιώσουν τις μπαταρίες ,κατι bil gates και κατι τετιοι στιμενοι,το γιατι το κανουν ειναι απλο γιατι με αυτες της μπαταριές τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προχωράνε πολυ αργα και αυτα που υπάρχουν δεν τα λες και φθηνά να κανουν για τον μεσο καταναλωτή, βαρέθηκα να βλέπω νεες ανακαλύψεις μπαταριών και καμια να μην βγαίνει στην αγορα ακομα και τα βιντεο που ειχαν στο youtube κατεβαζουν, αυτη ειναι η δημοκρατία της νεας ταξης,οχι θα σε αφήσουν εσενα με φθηνες και καλες μπαταριες να εισαι και τελείως αυτόνομος στο σπιτι με λιγα φωτοβολταϊκά

One

@kostas Η ασφαλής μπαταριά που θα φτιαχνόταν μετα θα ηταν πιο χοντρη από τη προηγούμενη και δεν θα χωρούσε στη συσκευη. Θα επρεπε να ξανακατασκευάσουν ολο το κινητο από την αρχη και δεν θα προλάβαιναν. Γι’ αυτό και η ανάκληση ηταν η σωστότερη επιλογή.

agnostos13

@Παπαροκας tiamat:
Η τεχνολογια στις μπαταριες με τη δομη που τη γνωριζουμε σημερα εχει κορεστει…
Εξαλλου το στοιχημα αυτη τη στιγμη (και σωστα) ειναι να αυξησουμε την αποδοτικοτητα των συσκευων και οχι την τοσο την χωριτικοτητα των μπαταριων…και αυτο γιατι περα απο την αυτονομια πρεπει να σκεφτουμε οτι μια συσκευη για να λειτουργησει πρεπει να καταναλωθει ενεργεια η οποια για να παραχθει χρειαζονται ποροι οι οποιοι δεν ειναι ατελεσφοροι (εκτος αν μιλαμε μονο για α.π.ε.)

@Chris BMW:
Θα κουμπωναν μια μπαταρια “Ζερβουδακης” και θα ξενοιαζαν…

Christosk

Και ρωταω εγω, οταν καναμε σεμιναριο στη Samsung μας ειχαν πει οτι στις μπαταριες κανουν τρελα stress tests, απανωτες φορτισεις και αποφορτισεις σε ειδικο περιβαλλον για να δουνε αντοχη, να καλιμπραριστουν, να γινουν οι απαραιτητες ενεργειες ωστε να μην κανει ο χρηστης την πρωτη φορτιση και γινει λαθος ΚΑΙ να ανεβασουν θερμοκρασια ωστε να δουν αν ειναι ασφαλεις. Τι stress test εκανε η samsung και τωρα λενε οτι και οι δυο τυποι μπαταριων ηταν επιρρεπεις στην αποτυχια.

Να πω μπραβο της (παρ ολο που με εχει καψει) που ακομα και τωρα το διερευνησε, ακομα αποσυρει οτι βρει και βγαζει δημοσια το πορισμα, αλλα η εμπιστοσυνη μου εχει κλονιστει. Ακομα και αν βγαλει τη σουπερ συσκευη στη σουπερ τιμη, ευχαριστω δεν θα παρω. Αυτα εχουμε να τα δουμε απο τοτε που σκαγαν τα κινεζικα σιδερα.

Κώστας

Τι σύμπτωση!!!! Οι μπαταρίες 2 διαφορετικών κατασκευαστριών εταιριών παρουσιάζονται ως προβληματικές μέσα στο ίδιο κινητό. Έτσι αμαυρώνεται λιγότερο το brand name της Samsung και διαλύονται συγχρόνως οι υπόνοιες για προβληματικό σχεδιασμό που δεν έδινε τον απαιτούμενο χώρο στη μπαταρία με αποτέλεμα την υπερθέρμανση της. Τώρα όσον αφορά τις 3 εξωτερικές εταιρίες που συμμετείχαν στις δοκιμές, τ´ ακούμε βερεσέ!!!!

manosz

Κ εμενα μουφα μ φαινεται το πορισμα..τι διαλο και οι δυο κατασκευαστες κανανε λαθος;

ChristosT

Τέτοια πατάτα με τα ηλεκτρόδια δεν παίζει να έχει ξαναγίνει δεκαετίες άν όντως αυτό ήταν το πρόβλημα. Με αποσπώμενη θα την βγάζανε όλοι και θα βάζανε μία κανούρια του 30έρου και τέλος.
Τόσα δίς ζημία για το τίποτα…
Εμένα πάντως με έχασε λόγω αναβαθμίσεων (Nougat σε Note 4) και της ηλίθιας πολιτικής της.
Είναι μία ποιοτική και δυνατή εταιρεία αλλά σκέτο hardware δεν σημαίνει τίποτε.
Άς φτιάχνει εξολοκλήρου κινητά για την Apple και άς της βάζει επάνω το ios. Τουλάχιστον θα είναι πιό συνεπής στις αναβαθμίσεις τους και με μεγαλύτερη υποστήριξη.

Παπαροκας tiamat

Αγνωστε 13 δε ξερω τι καταλαβες αλλα ειπα το εξής προφανές.

google,apple,samsung κλπ επενδύουν συνεχως δις σε νεο λογισμικο και νεους επεξεργαστες προκειμενου να αντλησουν λίγα περισσότερα λεπτα χρονου αυτονομιας , πετυχαίνοντας ελάχιστα πραγματα .

Αν ολες αυτες οι επενδυσεις γινόντουσαν απευθείας στη πηγη του κακου, στη μπαταρια, σημερα τα κινητα μας θα ειχαν αυτονομια εβδομαδων αντι ωρων …

Versavel

Μερικοί κάνετε σαν να σας απάτησε η γκόμενα. Αν θέλετε να φυγετε από την Samsung και να πάτε σε αλλη εταιρία κάντε το και μην μας ζαλίζετε συνέχεια με γκρίνια. Βλέπουμε και τους Κινέζους. Έρχεται η Xiaomi στην Ελλάδα μόνο με 4 μοντέλα. Ουτε καν το Mi Max. Ποιοί κοροιδεύουν τελικά; Αν αρχίσουμε να μετράμε στο τέλος πάλι θα φανεί πως η μόνη ειλικρινής εταιρια ειναι η Samsung.

James

Το θέλουμε μεταλλικό/γυάλινο με ωραίο design και λεπτό, το θέλουμε στιβαρό να μην τρίζει, το θέλουμε αδιάβροχο, αλλά θέλουμε και αφαιρούμενη μπαταρία. Ε, δε γίνεται αυτό. Τα έβγαζαν παλιά πλαστικά με αφαιρούμενη πλάτη και δε σας άρεσαν.

george

Καλα οκ καταλαβαμε.φταινε κ οι 2 κατασκευαστες μπαταριων (τι σύμπτωση).με κανει να πονηρευομαι οτι τελικα δε το βρηκανε το προβλημα.

ChristosT

@James είδες κανέναν να σου λέει οτι δεν του άρεσε το Note 4;
Κινητάρα και όπως βλέπω η τελευταία. Λεπτή, γερή και στιβαρή κατασκευή ΚΑΙ με αποσπώμενη.
Απλά γουστάριζε η Samsung αλλά Apple…καλά να πάθει…περαστικά της.
Κάτσε τώρα να ξεκολλάς το ΣΑΣΙ για να βάλεις άλλη μπαταρία ή να τα στάζεις στο service. Διότι το να σου χτυπήσει η μπαταρία το πιό σύνηθες.
Της αξίζει να πιάσει πάτο για να βάλει μυαλό. Όταν έχεις Android δεν παλέυεις να το κάνεις το κινητό ios.
Όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις και όχι να αγκομαχάς στην αντιγραφή.
Τουλάχιστον στο Iphone δεν ξεκολλάς την οθόνη για να βάλεις μπαταρία. Όλα είναι βιδωτά.

forneverarrow

Δουλευόμαστε τώρα… οκ, καλό το ότι βρήκαν επιτέλους το αυτονόητο αλλά τι σημασία έχει για τον καταναλωτή που την “έφαγε” αγοράζοντας ένα note 7 για να κάνει τη δουλειά του?? Και να θέσω και ένα άλλο ερώτημα: στην περίπτωση που κάποιος είχε απώλεια δεδομένων έπειτα από την καταστροφή ή την επιστροφή τελικά του note 7 (δεν είναι απαραίτητη η SD σε τέτοια συσκευή ούτε κάνουν όλοι backup στο cloud) ποιος τον αποζημιώνει?? Για εμένα η υπόθεση του Note 7 είναι άλλο ένα bullet στη λίστα με τα παράπονα προς τη Samsung και δε νομίζω ότι θα επιστρέψω ως πελάτης αυτής της εταιρίας (τουλάχιστον όσον αφορά τα smartphones/tablets γιατί έχω ψυγείο και πλυντήριο της που είναι κορυφαία). Όσο super και να μοιάζει το Edge και το κάθε Edge, δεν αξίζει τα λεφτά και το ρίσκο. Κάποτε (μέχρι το S5 που ήταν μια χαρά αδιάβροχο) είχα την επιλογή να αλλάξω κάλυμμα, να αλλάξω μπαταρία και γενικά μια πλαστική πλην στιβαρή κατασκευή που άντεχε στο χρόνο. Το S5 συγκεκριμένα, το έδωσα σε συγγενικό μου πρόσωπο μιας και το είχα σε άψογη κατάσταση (όπως όλες τις συσκευές μου) και με μια νέα μπαταρία και ένα reset έγινε λες και βγήκε πριν 6 μήνες! Το… Συνέχεια »

James

@ChristosT ναι, είδα να κάνουν όλοι σαν τρελοί όταν βγήκε το s6, που σήμαινε οτι τα τηλέφωνα τα προτιμούσαν έτσι. Είδα να κράζουν τη Samsung για δύο τρία χρόνια που έβγαζε ξανά την ίδια “πλαστικούρα” στην πλάτη ή το ψευτοδέρμα. Ο,τι προτιμάει ο κόσμος βγάζουν.

ChristosT

@James ήμουν σίγουρος οτι υπάρχουν και τέτοιοι που γουστάρουν αντιγραφή και μάλιστα ανεπιτυχής.

James

@ChristosT μάλλον ήταν οι περισσότεροι, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις. Αλλά γιατί αντιγραφή;

Εγώ δε γουστάρω τη Samsung για πολλούς λόγους, αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι συμφωνώ με την αλλαγή αυτή που έκανε.

bama

Πάντως εγώ χαλαρά το έπαιρνα και με μικρότερη μπαταρία. Το καλύτερο κινητο που έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Κρίμα. Πολύ κρίμα.

ChristosT

@James δεν νομίζω να ήταν περισσότεροι καθώς αυτό θα σου ήταν αδύνατο να το ξέρεις. Στα forums και στην καθημερινότητα μου οι περισσότεροι θέλουν ένα Note 4 απλά λίγο πιό ανανεωμένο σε χαρακτηριστικά,features.
Όσο για την αντιγραφή, δεν νομίζω η σαμυ να είχε μή αποσπώμενη πρό Iphone ούτε μεταλλικό body.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.