Galaxy Note 7: Η μπαταρία φαίνεται πως ήταν τελικά το πρόβλημα

Όταν ξεκίνησαν οι εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7, πολλοί θεώρησαν πως το πρόβλημα ήταν στην μπαταρία. Το ίδιο πίστεψε και η Samsung, η οποία αποφάσισε να αντικαταστήσει την Samsung SDI με Κινέζο προμηθευτή. Ωστόσο, οι εκρήξεις συνεχίστηκαν κάτι που την ανάγκασε να προχωρήσει σε δεύτερη ανάκληση και οριστική απόσυρση από την αγορά.

Μιας και η Samsung δεν έχει κάνει επίσημη ανακοίνωση για το το έφταιξε για τις εκρήξεις, αν και έχει ολοκληρώσει την έρευνα, κυκλοφορούν διάφορες θεωρίες για το που ήταν το πρόβλημα. Μια από αυτές είναι ότι υπήρξε κάποιο λάθος στον σχεδιασμό.

Από τη στιγμή που η Samsung SDI δήλωσε πως θα αναλάβει την προμήθεια μπαταριών για τα περισσότερα smartphones της Samsung, συμπεριλαμβανομένου και του Samsung Galaxy S8, σημαίνει ότι οι μπαταρίες της είναι ασφαλής. Επομένως το πρόβλημα του Note 7, ίσως να οφείλεται σε άλλο παράγοντα.

Με σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα και αναφέρει ότι το συμπέρασμα της Samsung είναι ότι η μπαταρία ήταν το κύριο πρόβλημα. Βέβαια αυτό προκαλεί έκπληξη μιας και άλλαξε δυο προμηθευτές, χωρίς αποτέλεσμα.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι έφταιγε ο σχεδιασμός του Note 7, το Reuters αναφέρει ότι η Samsung έκανε προσομοιώσεις των εκρήξεων και δεν βρέθηκε κάποια συσχέτιση με το design του hardware ή το software. Έτσι κατέληξε πως το πρόβλημα είναι της μπαταρίας.

Να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, αλλά αναμένεται να κάνει επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το Samsung Galaxy Note 7, στις 23 Ιανουαρίου.

galaxy note 7 battery, Galaxy Note 7: Η μπαταρία φαίνεται πως ήταν τελικά το πρόβλημα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ML640

“η Samsung έκανε προσομοιώσεις των εκρήξεων και δεν βρέθηκε κάποια συσχέτιση με το design του hardware ή το software. Έτσι κατέληξε πως το πρόβλημα είναι της μπαταρίας”.
Άρα, ΠΙΘΑΝΟΝ το πρόβλημα ήταν στην μπαταρία, αλλά ακόμα δεν ξέρουν ποιο ακριβώς ήταν. Και θα βγάλουν νέο κινητό χωρίς να έχουν εντοπίσει ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα.

VasiliS7Edge

Το πρόβλημα ήταν στον σχεδιασμό της μπαταρίας καθώς δεν μπορούσε να έχει ανοχή στην σχεδίαση του Note 7 και της κάθε συσκευής με επιθετικό σχεδιασμο.
Η λύση είναι ότι θα πρέπει να βελτιωθεί ο σχεδιασμός των μπαταριων καθώς και του χώρου που τις εσώκλειει. Στο S8 αυτά έχουν προβλεφθει, δεν το γνωρίζω αλλά είμαι σίγουρος πως θα έχει γίνει. Στις 23 θα γνωρίζουμε.

G.J.

Το χειρότερο πράγμα και πιο ανησυχητικό είναι πως αυτό πέρασε από το Quality Control.

agnostos13

Οτι και να λετε στις 23 γεναρη θα γινει το μεγαλο μπαμ!

Mary

Ρε που τα πουλάνε αυτά; το κινητό είχε πρόβλημα και με τις 2 διαφορετικές μπαταρίες. Δεν τρώμε κουτόχορτο, ας βγουν σοβαρά να πουν τι μ@@@ έχουν κάνει ή ας το λήξουν μια και καλή το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να λένε τέτοια φούμαρα.

giorgos

παιδια εχο samsung omnia 2 μοντελο του 2011 και δεν εχοβαλλαξει μπαταρια ουτε μια φορα ασε που οταν το χρησιμοποιω μου βγαζει ανετα μια μερα τα συμπερασματα δικα σας

agnostos13

@giorgos: Αν σου βγαλει καμια 5ετια ακομα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο…

thomas

Και ενώ ακόμα η Samsung να βγάλει άκρη για το τι μπορεί να πήγε στραβά, ο vasilis7edge έχει βγάλει ήδη το πόρισμα και προτείνει και λύση κιόλας.

Γατάκια Κορεάτες, άσχετοι…

bezilys

@Agnostos13 αυτό φοβόμαστε το μεγάλο μπαμ! 😛

ChristosT

Αφού είναι η μπαταρία, γιατί συνέχισε να εκρηγνυται με την “διορθωμένη” μπαταρία;
Στα κινητά και μόνο άν δεν δώ Note με φιλοσοφία Note 4, έχω πάρει διαζύγιο απο την Samsung μέχρι να βάλει μυαλό.
Συνεχίζει την μ%&!##$~ και δεν λέει να βάλει μυαλό.
Αδιόρθωτη…ειλικρινά.

NZ

Τόσος κόσμος που αγοράζει τα μοντέλα τους (αυτό ισχύει και για όλες τις υπόλιπες) και δίνει τις πρώτες 750άρες, έχει ΑΠΑΙΤΗΣΗ να ξέρει! Εικασίες δεν έχουν χώρο σε εταιρία τέτοιου βεληνεκούς!
Επίσης υπάρχει και το άλλο. Αν το πρόβλημα τελικά ήταν οι μπαταρίες, αυτό σημαίνει ότι και ο κινέζος προμηθευτής δεν έκανε σωστά τη δουλειά του….και πάει λέγοντας!

Pl. P

Ενσωματωμένη μπαταρία : το μεγαλύτερο βημα πισω στα κινητα εδω και μια δεκαετία . ΜΕ μόνο επιχείρημα την εμφάνιση (όπως διαλέγουν οι γυναίκες αυτοκινητο)και πολλά μειονεκτηματα (αυτονομία,μη εύκολη αλλαγή μπαταρίας,παραπάνω θερμότητα,σέρβις στο παραμικρό πρόβλημα,αδυναμία αντικαταστασης)επεβαλαν οι εταιρείες και εμείς δεχτηκαμε (με εξαίρεση τους σοβαρούς χρήστες και γνωστες )την ενσωματωμένη. Οπότε κάθε χρόνο αντί να αλλάξεις μπαταρία,αλλάζεις κινητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.