To Galaxy Note 8 έχει την καλύτερη κάμερα μαζί με iPhone 8 Plus [DxOMark]

galaxy note 8 iphone 8 plus camera, To Galaxy Note 8 έχει την καλύτερη κάμερα μαζί με iPhone 8 Plus [DxOMark]

Samsung Galaxy Note 8 ή iPhone 8 Plus; Όσον αφορά στην κάμερα δεν χρειάζεται να αρχίσει ο “πόλεμος” για το ποια από τις δυο ναυαρχίδες υπερέχει της άλλης. Σύμφωνα με το DxOMark, τα δύο smartphones είναι στην κορυφή της λίστας, ως αυτά με την καλύτερη κάμερα.

Τον προηγούμενο μήνα το DxOMark έδωσε στο iPhone 8 Plus την πρωτιά με συνολικό σκορ 94 πόντων και σήμερα το DxO Labs δημοσίευσε τα αποτελέσματα γα το Samsung Galaxy Note 8, το οποίο πήρε επίσης 94 πόντους.

Προς το παρόν αυτά τα δυο θεωρούνται οι καλύτερες επιλογές όσον αφορά στην κάμερα, όμως περιμένουμε την ανακοίνωση μοντέλων όπως Pixel 2, Pixel 2 XL, Huawei Mate 10, για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πέρσι το Pixel είχε ανέβει στην κορυφή του DxO camera chart. Περιμένουνε επίσης να δούμε πως θα τα πάει και το iPhone X.

Όσο για το Galaxy Note 8, για πρώτη φορά βλέπουμε βαθμολογία 100 πόντων στην φωτογραφία χάρη στην εξαιρετική απόδοση zoom έως και 4x, πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου σε χαμηλό φωτισμό, γρήγορο και ακριβές autofocus, καλή απόδοση λεπτομέρειας σε έντονο φως και εσωτερικούς χώρους, ενώ συλλαμβάνει ζωντανά και φωτεινά χρώματα.

galaxy note 8 iphone 8 plus camera, To Galaxy Note 8 έχει την καλύτερη κάμερα μαζί με iPhone 8 Plus [DxOMark]

Τα μειονεκτήματα για τη λήψη φωτογραφιών έχουν να κάνουν με περιορισμένο δυναμικό εύρος, καθώς και συχνά balance casts σε έντονες συνθήκες φωτισμού και εσωτερικό χώρο. Το bokeh effect μερικές φορές δεν είναι ορατό ακόμα και όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη.

Κατά τη λήψη βίντεο, η Note 8 εμφανίζει καλή ισορροπία λευκού και απόδοση χρώματος, καλή έκθεση, σταθερή και γρήγορη αυτόματη εστίαση, καλή μείωση θορύβου ανεξάρτητα από τις συνθήκες φωτισμού και καλή σταθεροποίηση.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει δυνατότητα αυτόματης εστίασης στην κατάσταση προεπιλογής και η υπολειπόμενη κίνηση είναι ορατή όταν κρατάτε τη μηχανή ακίνητη κατά τη διάρκεια της εγγραφής. Υπάρχει επίσης σκιά και highlight clipping σε σκηνές υψηλού contrast.

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

εχουν γινει dslr τα κινητα. εδω το iphone 6 και το galaxy s6 και λεγανε οτι υπο προϋποθέσεις φταναν στο αποτέλεσμα των dslr….

Vladimiros

Δεν περιμενα το Note 8 να φτασει τοσο πανω,πιστευα θα ειχαν το 🍎 8 πρωτο,
Δε λεω ωραιες καμερες εχουν και τα 2 αλλα κακα τα ψεματα και απο αρκετα βιντεο που εχω δει το Νοte ειναι καλυτερο,και σε ζουμ,και σε χρωματα,και σε low light φωτο,αυτη ειναι η αληθεια…

Γιώργος Κ.

Η καλύτερη βαθμολογία στη φώτο και από τις χειρότερες στο βίντεο. Δηλαδή ένας κολοσσός σαν την Samsung έβαλε σε κινητό της 2 τόσο διαφορετικά σε ποιότητα μεταξύ τους πράγματα. Το βίντεο εφάμιλλο με s6. Εντάξει… Μετά κρίνετε από μόνοι σας την αξιοπιστία αυτού του site

Agnostos13

@Παπαροκας tiamat:

Αν την dslr την χρησιμοποιεις στο αυτοματο τοτε μπορεις να πεις οτι πλησιαζουν…
Αν την χρησιμοποιεις στο manual υπαρχει πολυς δρομος!

Agnostos13

@Γιώργος Κ.:

Οχι φιλε…δεν ειναι αξιοπιστο το site. Εσυ τα λες αντικειμενικα καλυτερα…
Ειδικα στο “ένας κολοσσός σαν την Samsung έβαλε σε κινητό της 2 τόσο διαφορετικά σε ποιότητα μεταξύ τους πράγματα” με κερδισες με τις εξειδικευμενες σου γνωσεις!
Απο εδω και μπρος θα συμβουλευομαι εσενα για τις αγορες που αφορουν φωτογραφικες μηχανες!

Rizo

Εγω προσωπικά το είχα υποστηρίξει πολύ αυτό το site, αλλά μετά απο αυτά, με βλέπω να μην το ξανακοιτάω καν.
Εδώ έχουμε άμεση σύγκριση.

https://www.phonearena.com/news/iPhone-8-Plus-vs-Galaxy-Note-8-low-light-camera-shootout-Which-is-better-for-taking-photos-at-night_id98511

Και εδώ και το video

https://www.youtube.com/watch?v=bwnSCjyhKuU&t=298s

Και θέλουν να μας πούνε οτι έχουν την ΙΔΙΑ απόδοση!

Chris_BMW

Γιατι ρε Γιώργο κατευθείαν καχυποψία ;; Γιατι δηλαδή να του δώσουν την πρωτιά στη φωτό κ στο video να το χαντακώσουν ;;

Για όσους λένε “είδα στο YouTube συγκριτικό κ έβγαλα συμπέρασμα ” θα πω πως μονο κάποιος άσχετος μπορει να το γράψει αυτό ..

Τα 8 αρια τραβάνε 4K σε 60 fps. Έχει δει κανένας σας την απόδοση αυτή σε αντίστοιχο μόνιτορ ;; Θα τρελαθώ δηλαδή με αυτά που διαβάζω .

Επίσης δια Ιδίοις όμμασι μπορω να κρίνω κ να πω πως σε παλαιότερες ναυαρχίδες οπως το 6s του οποίου είμαι κάτοχος και του S7 plus (κινητό της κουμπαράς μου ) η ποιότητα του video και μονο, του 6s ειναι κατα πολυ ανώτερη απο αυτήν του S7 (νεότερης συσκευής ) . Τα βίντεο τα τραβήξαμε σε 1080/60fps.
Γιατι δηλαδή να μην ισχύει το αντίστοιχο κ στις φετινές ναυαρχίδες ;; Γιατι σας ειναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείτε οτι μπορει ρε παιδι μου κ αυτό το I phone να ειναι κάπου καλο . Έλεος με την καραμέλα στημένο το ένα πληρωμένο τα άλλο , δηλαδή πραγματικά … έλεος έχω βαρεθεί ..

Υ.Γ απευθύνομαι σε εσένα καθότι πιστεύω εισαι συζητήσιμος κ με κάποιο επίπεδο τουλάχιστον όσο αφορά τα σχόλια που κανεις

Γιώργος Κ.

Agnostos13 θα σου παραθέσω κάποια επιχειρήματα για το σαιτ που τόσο αγαπάς και μετά πες ότι θες: 1. Είπα για το Samsung Galaxy note 8 και το ξέρεις πως δεν έχω άδικο. Είναι δυνατόν μια ναυαρχίδα να έχει απίστευτες φωτογραφικές ικανότητες και μέτριες ικανότητες λήψης βίντεο; Στέκει αυτό τώρα; Έχει κάποιο έρεισμα λογικής;;; 2. i phone 7 και i phone 8 πήραν 85 και 92 αντίστοιχα. Στο reviews των κινητών αυτών η πλειοψηφία των reviewers με εκατομμύρια ακόλουθους υποστήριξε πως η κάμερα του 8 σε σχέση με του 7 είναι ελάχιστα καλύτερη και ότι στις περισσότερες φωτό δεν φαίνεται καν. Αλλά όχι, έρχεται ο κ. dxomark κουνάμενος σινάμενος και σου λέει η κάμερα του μήλου 8 είναι μοναδική, φανταστική και αξίζει 7(!) ολόκληρους βαθμούς παραπάνω από του 7 3. Η αδικαιολόγητη βαθμολογία του xz premium που πήρε ίδιο σχεδόν βαθμό με το 2.5 ετών πιο παλιό galaxy s6!! Κοροϊδευόμαστε τώρα; 4. Το lg g6 που διακρίθηκε για την κάμερά του ακόμη και σε κρυφή ψηφοφορία κοινού και κριτικών (δεν ήξερε κανείς ποια φωτογραφία τραβήχτηκε από ποιο κινητό) πήρε χειρότερη βαθμολογία και από το mate 9. (84 βαθμοί με το προηγούμενο σύστημα ενώ το lg g5 είχε πάρει 85. Το προηγούμενο… Συνέχεια »

hayate

@Γιώργος Κ.
Συμφωνώ στα περισσότερα που λες πλην από το 1 plus 5. Έχει μια πολύ καλή κάμερα και γενικά είναι ένα καλοστημένο κινητό σε προσιτή τιμή. Αυτό που είπες για τα g5/g6 δεν το ήξερα και ομολογώ πως είναι κάπως περίεργο. Και διάβαζα πριν και σε ξένα sites και σε πολλά σχόλια από κάτω πολλοί κατηγορούν τον dxo ότι τα παίρνει γιατί έχει κάνει αρκετές κωλο τούμπες. Τώρα τι ισχύει δε θα το μάθουμε ποτέ.

Agnostos13

@Γιώργος Κ:
Και σου απαντω:
1. Το οτι μπορει να καταγραψει καλα στατικες εικονες γιατι αυτοματα να σημαινει οτι μπορει να καταγραψει καλα κινουμενες; Οκ, εχει ενα καλο αισθητηρα, ομως απο εκει και περα ειναι πολλοι παραγοντες που συντελουν για το τελικο αποτελεσμα. Σταθεροποιητης…software κλπ. Οπως φαινεται το autofocus εχει προβλημα στο βιντεο.
2. Αφενως το 8αρι εχει εμφανισει σημαντικη βελτιωση στον τομεα του βιντεο. Αφετερου η πλειοψηφια των χρηστων κανει ληψη στο αυτοματο πραγμα που δεν μπορει να αξιοποιησει στο επακρο τις δυνατοτητες της συσκευης.
3. Η sony παντα ειχε τα θεματα της στο θεμα software φωτογραφιας.
Για τα 4 και 5 δεν εχω αποψη για να σου πω αν ειναι τοσο καλο το g6 ή τοσο κακο το one plus 5

ΥΓ. Παντως το παραξενο ειναι οτι το Note 8 πηρε 100αρι μεσο ορο φωτογραφιας οταν δεν εχει ουτε ενα 100αρι στα επιμερους…

Γιώργος Κ.

Όπως θα δεις ούτε οι βαθμοί του iphone plus 8 είναι αρκετοί για να βγάλουν μέσο όρο 94. Τον τελικό βαθμό τον βγάζει κάπως αλλιώς. Το εξηγεί κάπου στο site του

Agnostos13

@Γιώργος Κ.
Λογικα θα εχει συντελεστες βαρυτητας και πολλαπλασιαστες

Γιώργος Κ.

Χρήστο εσένα δεν σου φαίνονται περίεργα λίγο όλα αυτά που έγραψα; Και ειδικά ότι το lg g5 έχει καλύτερη κάμερα από το g6, με το πρώτο να ήμουν κάτοχος και το δεύτερο να το έχει ένας καλός μου φίλος και να πατάει κάτω ακόμη και πιο σύγχρονες από αυτό ναυαρχίδες. Ίσως τελικά και αυτός ο τομέας να είναι υποκειμενικός πέραν της ομορφιάς και να “κονταροχτυπιόμαστε” άδικα. Εγώ ουδέποτε είπα ότι το μήλο είναι ένα κακό κινητό. Εμένα απλά δε μου ταιριάζει λόγω λογισμικού, αυτό είχα πει ενώ είπα επίσης πως το 7 ήταν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μήλα. Εάν δεν ήμουν ευχαριστημένος από τα προϊόντα της Apple δε θα τα είχα εδώ και 4 χρόνια τώρα. Ναι, μου τα χάλασε πολύ με το ios11 που ακόμη δε λέει να σταθεροποιηθεί αλλά πιστεύω είναι θέμα χρόνου. Όσον αφορά στους youtube reviewers εγώ τουλάχιστον πριν αγοράσω κάποιο κινητό εννοείται πως θα δω πολλές κριτικές για το εν λόγω κινητό και κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οι κριτικές αυτές πέφτουν μέσα και συμφωνούν με τη δική μου στο τέλος, αφού βέβαια έχω αγοράσει το κινητό και έχω αποκτήσει μια σφαιρική γνώμη για αυτό.

Agnoste13 έχεις δίκιο. Κάτι παίζει με τους συντελεστές

techgeek

Θα έχει πολύ πλακα όταν βγει 1ο το Pixel 2 και με διαφορα απ όλα τα κινητά και θα έρχονται οι από πάνω να λένε ποσο καλο site είναι το DXO και ποσο αντικειμενικοί είναι. Μου αρέσει που οποτε πει κάποιος κάτι καλο για iPhone είναι πληρωμένος. Μόλις πει κάποιος κάτι καλο για Android είναι αντικειμενικός. Πλησιάζεται το IQ ντομάτας μερικοί.

bezilys

@techgeek σαπιας ντομάτας*

combo

Άγγουροντομάτας πιο σωστά..

nikopoup

Χωριάτικης ακόμα πιο σωστά..

Chris_BMW

Θα παρακαλούσα τους διαχειριστές του σάιτ να προσέχουν περισσότερο σχόλια που περνάνε κ περιέχουν προσωπικούς χαρακτηρισμούς ..

Agnostos13

@Chris_BMW:
Trolls…trolls everywhere

Gvirginia

Εμένα μου φαίνεται περίεργο πώς ένα, πληρωμένο από την Apple, site πάει και βάζει το Note 8 στην 1η θέση…

ΥΓ: Διάβασα το σχόλιο του Chris_BMW με δυσκολία, μιας και διακοπτόταν ΤΡΕΙΣ φορές από διαφήμιση. Είπαμε να έχετε διαφημίσεις για να λειτουργεί το site, αλλά τώρα πήγατε στο άλλο άκρο. Βάλτε αριστερά – δεξιά / πάνω – κάτω από το άρθρο αλλά μη διακόπτετε τα κείμενα. Θα βγει από το whitelist το techblog όπως πάει…

Kostas

Πάντως απο τον τσαμπουκά και τη γηπεδίλα που βγάζουν τα fanboys των Κορεατών καταλαβαίνεις με τι κόσμο έχεις να κάνεις, ευτυχώς που έχουν αρχίσει να πηγαίνουν προς xiaomi μερια λόγω αφραγκίας και θα αποκτήσει και λίγο αίγλη η Sammy επιτελούς

Christos

Ακόμα δεν τελείωσε η παρουσίαση και βάλανε βαθμολογία 98 στο google pixel 2. 98 αν δεν κάνω λάθος έχουνε βάλει και στην καλύτερη dslr που υπάρχει… ότι να ναι

vladimiros

χαχαχα παιδια οντος 98 βαλανε στο pixel 2,δηλαδη του χρονου χαλαρα παμε 100!!
@Christos στα dslr μετρανε αλλα πραγματα δεν ειναι οπως τα κινητα!

lsantas

Προσωπικά βρίσκω αρκετά αξιόπιστη ιστοσελίδα για δοκιμές κινητών και από εκεί διαβάζω ( μιας και τα περισσότερα “επώνυμα” site κινητών από κάπου τα παίρνουν )το https://www.notebookcheck.net/ τεστάρει και την παραμικρή βίδα που λέει ο λόγος…

KostasB

Αλλάξτε τον τίτλο. “είχαν” είναι το σωστό..
Πώς αλλάζουν τόσο γρήγορα τα πράγματα..
Μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί..

Τασούλα

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το Note 8 έχει 20 πόντους λιγότερους στο autofocus του video από το iPhone όταν στο video του SuperSaf το Note ήταν αρκετά ποιο γρήγορο λόγω του dual pixel autofocus?

Επίσης καλό θα ήταν να βαθμολογούν και τον ήχο του video.

Παπαροκας tiamat

τασουλαμ καλα τα λες νομίζω γω για το focus !
για τ’αλλο ισως δε τεσταρουν ηχο γιατι δεν έχουν την εξειδίκευση

Παπαροκας tiamat

εδω στην εικόνα και τα κανουνε μαντάρα…. φαντάσου στον ηχο τι βαθμούς θα δίνανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.