Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

Το καλύτερο Note όλων των εποχών έγινε επίσημο! Στο προγραμματισμένο Unpacked event που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη η Samsung αποκάλυψε επιτέλους το πολυαναμενόμενο Galaxy Note 9 που έρχεται με βελτιώσεις στα σημεία κάνοντας τη διαφορά έναντι του άξιου προκατόχου.

Το νέο Note δε φέρνει σημαντικές εξωτερικές αλλαγές ή εκπλήξεις, ακολουθώντας την πεπατημένη και το φυσικό αποτύπωμα του Galaxy Note 8, ωστόσο φέρνει νέα σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά και αναβαθμίσεις που αναμένεται να κεντρίσουν το premium κοινό της σειράς και όχι μόνο.

Για να ξεκινήσουμε με την επιφάνεια εργασίας, το νέο phablet έρχεται με λεπτότερα bezels που έδωσαν στους Κορεάτες τη δυνατότητα να αυξήσουν κατά 1 ίντσα την οθόνη στις 6.4 (χωρίς notch εννοείται), χωρίς να χρειαστεί να αυξήσουν τις διαστάσεις της συσκευής. Πρόκειται για Super AMOLED panel ανάλυσης 1440x2960px με υποστήριξη λειτουργίας Always On Display.

Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

Σημαντική αναβάθμιση αποτελεί τόσο η μεγαλύτερη χωρητικότητας μπαταρία στα 4000mAh που εξασφαλίζει σύμφωνα με τον κατασκευαστή αδιάκοπη λειτουργία μίας ημέρας, όσο και ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος του νέου Galaxy Note με δύο διαφορετικές εκδόσεις, στα 128GB και για πρώτη φορά σε Galaxy συσκευή στα 512GB. Χώρος υπέρ αρκετός για τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να επεκταθεί μελλοντικά έως τα 2TB. H επερχόμενη μάλιστα 512GB microSD κάρτα μνήμης της Samsung θα προσφέρει σύντομα χωρητικότητα υπολογιστή αυξάνοντας τη συνολική μνήμη στο 1TB για τους πολύ απαιτητικούς χρήστες.

Δυστυχώς, δεν είδαμε ούτε σε αυτή τη ναυαρχίδα της εταιρείας τον under display fingerprint scanner που φημολογούνταν ομολογουμένως πριν από αρκετό καιρό. Αντί αυτού η Samsung -όπως ήδη γνωρίζαμε- διατήρησε τον ψηφιακό αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην πλάτη της συσκευής σε πιο εργονομική όμως θέση, κάτω από τη διπλή κάμερα.

Όσον αφορά τώρα στις imagine δυνατότητες του νέου κορεάτικου μοντέλου η εταιρεία ενσωμάτωσε στη ναυαρχίδα της το σύστημα του Galaxy S9+ με μία 12MP κάμερα με διπλό διάφραγμα f/1.5-2.4 που προσαρμόζεται αυτόματα στο φως, όπως το ανθρώπινο μάτι, για εξαιρετικές λήψεις νύχτα μέρα και μία 12MP f/2.4 telephoto κάμερα. Η dual κάμερα έρχεται με οπτικό σταθεροποιητή εικόνας και AI χαρακτηριστικά για αναγνώριση σκηνών, βελτίωση χρωμάτων, βελτίωση της αντίθεσης, καθώς επίσης και αναγνώριση λαθών στην εικόνα, όπως τα κλειστά μάτια ή θολούρα στο φακό. Επίσης, η κάμερα υποστηρίζει δυνατότητα εγγραφής super slow-mo video στα 960fps. Τέλος, η πρόσθια κάμερα για τις selfie λήψεις παρέμεινε στα 8MP f/1.7.

Την ομαλή λειτουργία του Galaxy Note 9 εξασφαλίζει το Snapdragon 845 ή (ανάλογα την αγορά που προορίζεται) το Exynos 9810 SoC σε συνδυασμό με 6 ή 8 GB RAM. Φυσικά, το σύνολο των νέων χαρακτηριστικών, όπως επίδοση επεξεργαστή με προηγμένο σύστημα ψύξης, αυξημένη RAM, μεγάλος αποθηκευτικός χώρος και μεγαλύτερη αυτονομία, καθιστούν την κορεάτικη ναυαρχίδα ιδανική συσκευή για παιχνίδια, ακόμη και για τους απαιτητικούς gamers. Η συνεργασία μάλιστα της Samsung με την Epic Games για το λανσάρισμα της Android έκδοσης του video game Fortnite στο νέο Galaxy Note θα δώσει μία πρώτη γεύση στους εν λόγω χρήστες. Από το νέο μοντέλο δε λείπει όμως ούτε ο καλός ήχος με την υπογραφή των στερεοφωνικών ηχείων να βάζει η AKG.

Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

Πολύ καλά όλα τα παραπάνω ωστόσο η πολύπειρη εταιρεία γνωρίζει ότι το νέο S Pen και οι αναβαθμισμένες ιδιότητές του είναι ίσως ο βασικότερος λόγος για τους κατόχους προηγούμενων γενιών Galaxy Note να προχωρήσουν σε αναβάθμιση της συσκευής τους.

Το S Pen κυριολεκτικά προβιβάστηκε από απλή γραφίδα για σχεδιασμό και καταγραφή σημειώσεων σε μία πολυλειτουργική συσκευή, η οποία συνδέεται με το κορεάτικο phablet μέσω Bluetooth. Αρχικά, πατώντας το κουμπί του S Pen μπορούμε πλέον να τραβήξουμε φωτογραφίες εξ αποστάσεως, ενώ κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης μπορεί να αξιοποιηθεί στην εναλλαγή των διαφανειών. Ταυτόχρονα, με διπλό πάτημα στο ενσωματωμένο πλήκτρο εναλλάσσεται ο χρήστης μεταξύ της πρόσθιας και της οπίσθιας κάμερας. Επιπρόσθετα, το νέο S Pen παρέχει 4096 επίπεδα πίεσης για ακόμη μεγαλύτερη εργονομία και καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα η Samsung θα διαθέσει το SDK του νέου S Pen στους developers με σκοπό να επεκταθεί η λειτουργία του σε νέες εφαρμογές.

Η μπαταρία της αναβαθμισμένης γραφίδας κρατά για περίπου 30 λεπτά (ή 200 clicks), ενώ 40 μόλις δευτερόλεπτα επαρκούν για να φορτίσει πλήρως μόλις τοποθετηθεί στην ειδική κρύπτη του Galaxy Note 9. To Galaxy Note 9 φέρει πιστοποίηση IP68 για αντοχή στο νερό και στη σκόνη, όπως επίσης και το S Pen.

Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

Τέλος, όπως ήδη γνωρίζαμε από το Galaxy Tab S4, η Samsung αναβάθμισε τη λειτουργία DeX και στο Galaxy Note 9. Η σύνδεση με εξωτερική οθόνη δεν απαιτεί πλέον τη χρήση του DeX Dock. Το Galaxy Note 9 μπαίνει σε DeX mode αυτόματα μέσω σύνδεσης με καλώδιο USB-C σε HDMI για την απόλυτη εμπειρίας χρήσης σε περιβάλλον υπολογιστή με δυνατότητα χρήσης και των οθονών και των δύο συσκευών ταυτόχρονα.

Το Samsung Galaxy Note 9 έρχεται σε τέσσερα χρώματα, Ocean Blue, Midnight Black, Lavender Purple και το νέο Metallic Copper και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις 24 Αυγούστου. Στην Ελλάδα το μοντέλο Galaxy Note 9 6GB/128GB θα κοστίζει 1049 ευρώ.

Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα
Galaxy Note 9, Galaxy Note 9: Επίσημο με οθόνη 6,4’’, αναβαθμισμένο S Pen, μπαταρία 4000 mAh και dual κάμερα

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος Κ.

Κρίμα που έπρεπε να περάσουν 9 εκδόσεις (στην ουσία 9) για να φτιάξει η Samsung το σχεδόν τέλειο κινητό. Ωστόσο πάρα τις οποίες αναβαθμίσεις (πέραν της μπαταρίας) θα παραμείνω με το note 8 μου μέχρι να βγει το 10

godis

Δεν εξεταζω αν το κινητο αξιζει αυτα τα λεφτα η οχι ουτως η αλλως ο καθενας εχει τις αποψεις του.το προβλημα για μενα που προκυπτει ειναι οτι ανεβαζοντας συνεχως τις τιμες στις ναυαρχιδες θα ανεβαινουν και η τιμες στα πιο value κινητα με αποτελεσμα να ψαχνουμε σε καμια 5ετια φτηνα κινητα με τα κυαλια και βλεποντας τιμες στα 300σαρια 400σαρια θα μας φαινονται και φτηνα.

forneverarrow

Για το κανονικό κοινό στο οποίο απευθύνεται κοστος είναι σε λογικά επίπεδα. Δεν είναι για τον οποιοδήποτε, άσχετα αν το βλέπεις στα χέρια του κάθε πικραμένου που το θέλει για να παίζει παιχνιδάκια και να μπαίνει Facebook. Ναι, για αυτούς είναι ακριβό και καλά κάνει. Ένα τόσο μεγάλο smartphone, με τόσο προχωρημένες λειτουργίες για τη γραφίδα και τεράστιους χώρους αποθήκευσης προορίζεται για κοινό με απαιτήσεις. Έχω φίλους που δεν μπορούν να δουλέψουν άλλη συσκευή πέρα απο Note τα τελευταία χρόνια και τους καταλαβαίνω. Εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, το αντίθετο θα έλεγα, και έτσι δεν αποχωρίζομαι το “μικρό” iPhone 8. Άσε που δεν θα επέστρεφα σε Android και τσάμπα να μου το έδινες. Αλλα δεν μπορώ να μην παραδεχτώ οτι η Samsung έβγαλε εξαιρετικό smartphone αυτή τη φορά!

χρηστος

Το κινητο -χωρις αμφιβολια- φυσαει και προφανως αποτελει την πιο ολοκληρωμενη προταση για φετος: Τεραστια μπαταρια, η καλυτερη οθονη, ομορφος-premium σχεδιασμος, S Pen που δεν συγκρινεται με τιποτα, πολυ μεγσλη χωριτικοτητα, stereo ηχειο & ακουστικα ολα απο AKG κτλ κτλ. Οσο για την τιμη, για την Ελλαδα ειναι μεγαλη αλλα πιστεψτε με, για τις περισσοτερες χωρες που στοχευει, οχι.

Petros

Το πιο premium κινητό με διαφορά απο ολα

Κεσίδης Γ.

Καλό θα ήταν να μην βάζουμε ταμπέλες του τύπου (καλύτερο κινητό της χρονιας κ.α)
Υπάρχουν και άλλα τηλέφωνα εξίσου καλά
Γενικά πιστεύω πως δεν υπάρχει αυτο που λεμε το <> το καθε κινητό υστερεί και υπερτερεί σε κάποιο σημείο.
Για παράδειγμα το s9+ έχει ισως την καλύτερη οθονη σε κινητό και το p20pro την καλύτερη κάμερα, δηλαδή το καθένα ξεχωριστά ειναι καλύτερο σε ενα τομέα

Κεσίδης Γ.

Η λέξη που ηταν γραμμένη μες την αγκύλη ηταν * το καλύτερο

Dimitris L.A

Εγώ μια απορία έχω, γιατί τα τελευταία μοντέλα Note η Galaxy δεν έχουν τους αισθητήρες που είχε το galaxy s4, που όταν ησιαζες το δάκτυλο στην οθόνη έκανε ακόμα και όταν διάβαζες κάτι πήγαινα η οθόνη πιο κάτω ανάλογα που κοιτούσες, συν τα gestures???

vladimiros

Περιμενετε μην λετε οτι ειναι το καλυτερο για φετος..σε λιγο καιρο θα βγει και το Mate 20 pro..και μετα η σαμμη θα τρεχει να βγαλει πιο γρηγορα το S10,ισως παλι γινει οπως με το P20pro που βγηκε μετα το S9 και ολα τα φωτα ηταν στο Huawei!

Δεν ειδα ακομα τι κανει το Note 9 ειναι νωρις να μιλησω ακομα με 1-2 βιντεο που εχω δει,αλλα προς το παρον βλεπω λιγα πραγματακια παραπανω απο το 8αρι..οπως περισ μνημη (κλαιν) ιδιο επεξεργαστη,λιγο καλυτερη καμερα,και οθονη παιζει να ειναι και η ιδια..στον τομεα τις μπαταριας ναι εκει εγινε αλλαγη..και εννοειτε οτι οσοι εχουν το Note 8 παραμενουν εκει..ισως στο 10αρι να δουν αρκετες αλλαγες..

Χρησταρας

Dimitris L. A είχα το s4 πριν πάρω το s7 edge κι έτσι έχω κι εγώ αυτή την απορία. Από ότι φαίνεται πρέπει να κατάντησαν gimmick αυτές οι λειτουργίες σαν το 3d στις τηλεοράσεις κι έτσι να τις κατάργησαν.

giorgosgek

οτι εγινε και με το σ9 εγινε κι εδω , σου εβγαλε το ιδιο κινητο κι εδωσε μικροπραγματα , χωρις να εννοω οτι δεν ειναι καλο. Του χρονου οντως θα τρεχουν και θα πρεπει να βγαλουν κατι καλο, γιατι εχουν γινει λιγο ρεζιλι . Μονο στα μικρα εστιαζει και τα εχει κανει τουμπανα , ισως να παιζει πολυ χρημα εκει περα

Σταύρος Χρι

Επίσημη τιμή του είναι τα 999$ δηλαδή 861 ευρώ περίπου.. εσύ Ελληνάρα πλήρωσε τζάμπα 1049ευρώ, δηλαδή 188 ευρώ αέρα. Κατά τα άλλα φαινεται τρομερό κινητό στα χαρτιά, και εφόσον επιτέλους έφυγε ο βασικός λόγος που δεν έπρεπε κανείς να παίρνει Samsung (η μικρή μπαταρία) και με τα 6gb ram που έχει γίνει το standard πλέον για να μην λαγκάρει το λογισμικό της Samsung τότε το μόνο πρόβλημα για να μην το αγοράσει κάποιος είναι η τιμή του.

DRINOS

Διακρίνω έναν ιμπρεσιονισμό στην στιλιστική του εμφάνιση του NOTE 9. H Samsung εξισορροπώντας έναν αφηρημένο εξπρεσιονισμό καταφέρνει επάξια τον ρόλο του πρωταθλητή.
Η αλήθεια είναι αγαπητοί μου πως έχoυμε ξεφύγει από την νεοπλάστική εποχή των smartphones καθώς η αξιοβίωτη ανάπτυξη των τεχνολογικών τεράτων αυξάνεται σε ρυθμούς πάνω από την μακροχρόνια τάση των 4G. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.

Alex

Αν και παλιότερα χρήστης note στο κύριο κομμάτι που μου έχει κολλήσει είναι 4000 mah…επιτέλους μια ικανοποιητικη μπαταρια για την samsung…όσο για την τιμουλα οι δικοί μας μεγαλοκαρχαριες θα την έχουν τόσο… περιμένοντας 5-6 μηνακια μετα την κυκλοφορία του το βρίσκει στο skroutz 600-500 ευρώ και είσαι μια χαρά…το note 10 που θα βγει του χρόνου σιγά τις διαφορές που θα έχει..οπότε περνάς και 3 χρονακια μαζί του!!!

NickTheGreek

Παιδες εγω εχω s9plus.πουλαω για να αγορασω note9 ή αράζω ωραιος?!?!

Vassilis

Στις φωτογραφίες και τα βίντεο φαίνεται πολύ όμορφο και έτσι πιστεύω ότι θα είναι και στην πραγματικότητα (αναμένουμε μαγικό κοπίδι). Φοβερή οθόνη και μπαταρία. Κάμερα υψηλού επιπέδου αλλά προσωπικά δεν θα αγόρασω ποτέ ξανά samsung (πρώην κάτοχος note 3) λόγω bloatware και έλλειψη αναβαθμίσεων. Δεν μου αρέσει να μην μπορώ να απεγκαταστήσω εφαρμογές και το θεωρώ απάραδεκτο όταν δίνεις 1000 euro η εταιρεία να σε αγνοεί μετά από 1.5 χρόνο. Αν είχε stock android + sPen apps θα ήταν πολύ καλή πρόταση. Όχι δε χρειάζομαι Βιxby και samsung store όταν υπάρχει google assistant και google store.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.