Galaxy S10 με in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων και 3D αναγνώριση προσώπου αντί αναγνώστη ίριδας;

galaxy s10 3d αναγνώριση προσώπου in-display αποτύπωμα, Galaxy S10 με in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων και 3D αναγνώριση προσώπου αντί αναγνώστη ίριδας;

Η Samsung πιθανόν να καταργήσει τον αναγνώστη ίριδας στα Galaxy S10 και να ενσωματώσει τη λειτουργία 3D αναγνώρισης προσώπου, ενώ θα προστεθεί και η δυνατότητα ξεκλειδώματος μέσω του in-display αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Οι πληροφορίες από την Κορεατική ιστοσελίδα The Bell αναφέρουν πως η Samsung θα καταργήσει τον αναγνώστη ίριδας που συναντήσαμε πρώτη φορά στο Galaxy Note 7, και τη θέση του θα πάρει η τρισδιάστατη ανάγνωση προσώπου καθώς και αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένος στην οθόνη των Galaxy S10.

Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται, αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, από τους προμηθευτές που αναφέρουν ότι δεν έχει γίνει καμιά παραγγελία για αναγνώστες ίριδας για τα πρωτότυπα Galaxy S10 τα οποία βρίσκονται υπό ανάπτυξη και σε διαδικασία δοκιμής. Όσον αφορά τις διαστάσεις των Galaxy S10 και S10+, οι πληροφορίες τονίζουν πως θα κυκλοφορήσουν με οθόνη σχεδόν ίδια με τα S9 και S9+, στις 5.8 και 6.3 ίντσες αντίστοιχα, με το S10+ να είναι 0.1 ίντσες μεγαλύτερο του προκατόχου του.

Η αντικατάσταση του αναγνώστη ίριδας φαίνεται πως θα έχει αντίκτυπο στην αποτελεσματικότητα του ξεκλειδώματος των συσκευών, μιας και θα γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια μέσω της 3D αναγνώρισης προσώπου, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επίσης, αν λάβουμε υπ’ όψιν το ότι το Face ID της Apple, που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, είναι αποτελεσματικό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού, τότε η αλλαγή αυτή θα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε πως το ότι δεν έχει γίνει κάποια παραγγελία σε αναγνώστες ίριδας δε σημαίνει πως δε θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο, ειδικά αν κατά τη διάρκεια των δοκιμών από τη Samsung εμφανιστούν προβλήματα. Αλλά το ότι τα Galaxy S10 και S10+ θα είναι τα δέκατα Galaxy S μοντέλα, τότε δεν αποκλείεται να δούμε κάποια επιπρόσθετα χαρακτηριστικά τα οποία θα δώσουν έναν πιο επίσημο τόνο στην παρουσίαση των επετειακών μοντέλων από τη Samsung.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Karl

Τι λες ρε σοβαρά? In display? Σωπα…. Λογικά μόνο η Samsung έχει βάλει… Όλοι οι άλλοι αντέγραψαν… Χαχαχααχαα

forneverarrow

Θα σας το πουλήσει στα 1000€ αρχική τιμή για το “μικρό” S10 και να δω τι θα λέτε μετά όσοι κράζατε την Apple. Και στην περίπτωση του Android οτιδήποτε κοστίζει περισσότερο απο το πιο φτηνό iPhone είναι απλά μη συνετή επιλογή, μη τα ξαναλέμε. Εκτός και αν αποφασίσει η Google να δίνει updates για 5 χρόνια και ταυτόχρονα για όλους όποτε πάω πάσο (πολύ sci-fi ακούγεται όμως για το Android)! Αντί να λύσουν το θέμα με την υποστήριξη παίζουν με τα specs… Το S7 Edge πήρε Oreo τώρα, σε ένα μήνα έρχεται το P και δεν παίζει να το δει ούτε με κυάλια. Το 5s θα πάρει iOS12 και πάει σφαίρα ήδη με την beta.

Επίσης, και εδώ τα λέω και για την Apple, ξεφύγανε με τις διαστάσεις της οθόνης! Κάνανε τα κινητά μακρυνάρια, χάσαμε τόσο ωφέλιμο χώρο (απλά συγκρίνετε το το iPhone X με το 8 plus) και συνεχίζουν ακάθεκτοι! Και κάτι πιο πρακτικό: σκέφτηκε κανείς ποσό χάλια θα γίνεται η οθόνη στο σημείο του scanner?? οι δαχτυλιές δεν θα καθαρίζουν ούτε με οινόπνευμα!!

Agnostos13

@forneverarrow:
Δεν έχει να κάνει με τη Google η έλλειψη υποστήριξης αλλά με τους κατασκευαστές που προσαρμόζουν τα updates του Android. Εφόσον λοιπόν δεν έχουν να βγάλουν από κάπου αλλού μετά την πώληση της συσκευής σε ωθούν σε νέα συσκευή μετά τη 2-ετία ωστέ να ξαναπάρουν χρήματα.

forneverarrow

@Agnostos13: φίλε μου, έκανες το πιο λογικό σχόλιο που έχω διαβάσει μέχρι σήμερα. Έστω ο,τι η Google δεν έχει ευθύνη, αν και έχει γιατί θα μπορούσε να διαχωρίσει τη θέση της απο τους συνεργάτες της στον χώρο ή να τους βάλει όρους. Το απλούστερο που θα μπορούσε να κάνει είναι να συνδέσει το Play Store με την έκδοση Android. Για σκέψου τότε τι θα γινόταν! Τα updates θα έρχονταν σε ταχύτητα Apple διαφορετικά θα έψαχναν τροπο να κατευνάσουν τα εκατομμύρια πελατών τους ανά τον κόσμο ή θα έπρεπε να έχουν δικά τους stores (εδώ θα είχαμε γέλια!!). Τόσο απλά. Αλά και αν δεχτώ ότι η Google δεν φταίει, τίποτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι πληρώνεις σχεδόν ένα χιλιάρικο για μια συσκευή που θα σε “κρεμάσει” σε θέματα ασφαλείας έπειτα απο 18 μήνες… Κανένα hardware δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια συμπεριφορά.

Agnostos13

@forneverarrow:
Μα τη Google δεν την συμφέρει στην παρούσα φάση να προσπαθήσει να πιέσει τους κατασκευαστές. Αυτό που την ενδιαφέρει κυρίως είναι να έχει το Android σε όσο το δυνατόν περισσότερες συσκευές ωστέ μέσα από της υπηρεσίες της (store, apps, tracking κλπ) να μπορεί να βγάζει χρήματα. Τώρα όποιος θέλει την βέλτιστη εμπειρία Android σου λέει ας πάρει κανένα Pixel…

forneverarrow

…το οποίο Pixel κυκλοφορεί με το σταγονόμετρο. Θα μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη κουβέντα για το μέλλον αυτών των google services αλλα δεν είναι του παρόντος. Κάποια μέρα θα παρακαλάει η Google να είχε λιγότερο open το Android με όλα αυτά τα security issues που βλέπουμε τελευταία. Όπως και να έχει, οι κόσμος πλέον άρχισε να αλλάζει στάση απέναντι στους μεγάλους του android. Η Samsung ήδη απορεί με τη χαμηλή ζήτηση του S9, ενώ LG και HTC σχεδόν έχουν βγει απο τη μέση. Οι Κινέζοι μπορεί να μην αναβαθμίζουν ούτε αυτοί τις συσκευές αλλα τουλάχιστον πουλάνε κάπως φτηνότερα. Στο τέλος θα έχουν την ίδια τύχη. Το βασικό σφάλμα στο οικοσύστημα της Google είναι ότι πιστεύουν πως έχουν δεμένους τους χρήστες με τις υπηρεσίες τους. Προσωπικά, πλέον δουλεύω μόνο gmail απο συνήθεια και αυτό μέσω του Mail του iPhone. Κατα τα αλλα δεν υπάρχει τίποτα άλλο της Google μέσα στη συσκευή μου, κάτι που θεωρούσα αδιανόητο πριν ένα δυο χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.