Galaxy S23: Όλοι θέλουν ένα – Η Samsung ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων στις παγκόσμιες αγορές

galaxy s23, Galaxy S23: Όλοι θέλουν ένα – Η Samsung ανακοίνωσε  ρεκόρ πωλήσεων στις παγκόσμιες αγορές

Μετά από το πλήγμα που δέχθηκε η Samsung το 2022, κατά το οποίο πούλησε σχεδόν 16% λιγότερα smartphones από το 2021, είχε επενδύσει πολλά στη σειρά Galaxy S23 για να ανακάμψει. Και από ότι φαίνεται θα τα καταφέρει.

Η κορεατική εταιρεία μοιράστηκε τα στοιχεία πωλήσεων των προπαραγγελιών από όλο τον κόσμο και οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί και σημειώνουν ρεκόρ.

Σε σύγκριση με τη σειρά Galaxy S22, η φετινή σειρά Galaxy S23 πούλησε τουλάχιστον 10% περισσότερες μονάδες κατά την περίοδο προπαραγγελίας στην Ταϊβάν.

Η ανάπτυξη ήταν ακόμη ισχυρότερη στην Ινδία, όπου σημειώθηκαν διπλάσιες προπαραγγελίες από πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων 140.000 μονάδων που πωλήθηκαν μέσα στις πρώτες 48 ώρες, σύμφωνα με τον Ανώτερο Αντιπρόεδρο της Samsung, Raju Pullan.

Στη Νότια Κορέα, οι προσφορές για προπαραγγελίες για τη σειρά Galaxy S23 ήταν διαθέσιμες για 7 ημέρες και η εταιρεία φέρεται να πούλησε το ρεκόρ 1,09 εκατομμυρίων τηλεφώνων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αύξηση 8% από 1,01 εκατομμύρια προπαραγγελίες S22 πέρυσι. Το S23 Ultra αντιπροσώπευε το 60% των φετινών αριθμών με 650.000 μονάδες. Το vanilla S23 αποτελούσε το 23% των πωλήσεων, ενώ το S23 Plus το υπόλοιπο 17%.

H μόνη ευρωπαϊκή χώρα που μαθεύτηκαν οι αριθμοί της είναι η Γαλλία, όπου οι προπαραγγελίες S23 από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 16 Φεβρουαρίου σχεδόν διπλασίασαν τις πωλήσεις από την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό συμβαίνει αφού η σειρά S22 συγκέντρωσε διπλάσιες προπαραγγελίες από το S21 στη χώρα αυτή, υποδεικνύοντας ότι τα φετινά μοντέλα πούλησαν σχεδόν τέσσερις φορές περισσότερες μονάδες από τις ναυαρχίδες της Samsung το 2021.

Προχωρώντας στη Λατινική Αμερική, οι προπαραγγελίες Galaxy S23 ήταν 50% υψηλότερες από πέρυσι, κυρίως χάρη στις ναυαρχίδες που διατέθηκαν στη Βραζιλία την ημέρα κυκλοφορίας για πρώτη φορά. Οι πωλήσεις παρακολουθήθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το S23 Ultra αντιπροσώπευε το 59% των προπαραγγελιών στην περιοχή.

Σε όλο τον κόσμο, το 60% των ανθρώπων έχουν επιλέξει το S23 Ultra, σύμφωνα με τη Samsung.

Αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αριθμούς πωλήσεων στις ΗΠΑ, αν κρίνουμε από τον υπόλοιπο κόσμο, το Galaxy S23 Ultra θα είναι αυτό που θα ξεχωρίσει κι εκεί.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.