Galaxy S23 και S23 Plus: Καταγγελίες για θολές φωτογραφίες λόγω ελαττωματικού hardware

galaxy s23, Galaxy S23 και S23 Plus: Καταγγελίες για θολές φωτογραφίες λόγω ελαττωματικού hardware

Προβλήματα που οφείλονται στο hardware φαίνεται πως έχουν τα Galaxy S23 και Galaxy S23 Plus της Samsung, με αποτέλεσμα θολές φωτογραφίες.

Πολλοί χρήστες των παραπάνω συσκευών αναφέρουν πως έχουν παρατηρήσει θολά σημεία σε σχήμα μπανάνας ή δαχτυλιδιού στις φωτογραφίες που τραβάνε. Το πρόβλημα παρατηρείται περισσότερο σε εικόνες που έχουν κείμενο, αλλά όχι κατ’ αποκλειστικότητα, καθώς θολές και χωρίς εστίαση εμφανίζονται και φωτογραφίες άνευ κειμένου. Ορισμένα σημεία στις εικόνες είναι θολά και λιγότερο ευκρινή αν τα παρατηρήσετε προσεκτικά.

Το θέμα πρωτοεμφανίστηκε στα γερμανικά φόρουμ τεχνολογίας και ο αριθμός των καταγγελιών αυξάνεται. Το Reddit, τα φόρουμ XDA και τα community boards της Samsung είναι γεμάτα από αναφορές στο ίδιο πρόβλημα.

Οι εικόνες ήταν επίσης θολές στη λειτουργία RAW, η οποία σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε δεδομένα ασυμπίεστης εικόνας απευθείας από τον αισθητήρα, γεγονός που οδήγησε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού.

Από ότι φαίνεται οι περισσότερες από τις μονάδες που επηρεάζονται κατασκευάστηκαν στο Βιετνάμ, όπου κατασκευάζεται το μεγαλύτερο μέρος των τηλεφώνων Samsung, αλλά ορισμένες μονάδες της Ινδίας και της Νότιας Κορέας έχουν επίσης το πρόβλημα.

galaxy s23, Galaxy S23 και S23 Plus: Καταγγελίες για θολές φωτογραφίες λόγω ελαττωματικού hardware

Εκτιμάται πως κάτι πάει στραβά με τον φακό της κύριας μονάδας 50MP. Είτε είναι κακής ποιότητας είτε έχει ελαφρά κλίση. Η Samsung δεν έχει σχολιάσει ακόμη το ζήτημα και εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για ελάττωμα hardware, οι επηρεαζόμενοι χρήστες ενδέχεται να χρειαστεί να αντικαταστήσουν τη μονάδα κάμερας. Η εταιρεία λέγεται ότι ετοιμάζει μια τεράστια ενημέρωση κάμερας για τη σειρά Galaxy S23 επομένως ίσως το πρόβλημα διορθωθεί με αυτόν τον τρόπο.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.