Galaxy S23 Ultra: Χρήστες αναφέρουν πρόβλημα με το WiFi

samsung galaxy s23 ultra, Galaxy S23 Ultra: Χρήστες αναφέρουν πρόβλημα με το WiFi

Λίγο μετά την κυκλοφορία του Samsung Galaxy S23 Ultra ξεκίνησαν οι αναφορές για προβλήματα με το WiFi και τη σύνδεση στο διαδίκτυο.

Στα forum του Reddit και της Samsung υπάρχουν πολλά threads για τα θέματα που παρουσιάζει στη συνδεσιμότητα η premiun συσκευή. Φαίνεται ότι το τηλέφωνο συνδέεται σε WiFi χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Στην περίπτωση που συνδεθεί, η σύνδεση δεν διαρκεί πολύ. Οι περισσότεροι από αυτούς, μάλιστα, διευκρινίζουν πως οι υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι τους δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα και συνδέονται κανονικά.

Η επικρατούσα θεωρία είναι πως το πρόβλημα εμφανίζεται όταν ο χρήστης έχει WiFi 6 router. Το WiFi 6 ή το 802.11ax είναι μια νέα γενιά ασύρματης τεχνολογίας και λίγοι διαθέτουν τέτοιο router. Οι περισσότεροι έχουν παλαιότερου τύπου ή το πιο πρόσφατο WiFi 6Ε.

“Έχοντας υποψιαστεί ότι είχε κάτι να κάνει με το πρωτόκολλο WiFi 6, επέστρεψα στον παλιό μου δρομολογητή WiFi 5. Έκτοτε, το τηλέφωνο διατηρεί τη σύνδεση για περισσότερες από 24 ώρες, ενώ προηγουμένως θα έχανε τη σύνδεση WiFi 6 μέσα σε μία ή δύο ώρες”, σημείωσε χρήστης του Reddit.

Η απενεργοποίηση του WiFI 6 και του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης WPA3 έχει επιλύσει το πρόβλημα για ορισμένους χρήστες. Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων έλυσε επίσης το πρόβλημα για ορισμένους κατόχους Galaxy S23 Ultra. Ένας χρήστης πρότεινε την απενεργοποίηση της τυχαίας διεύθυνσης MAC και τη μετάβαση σε MAC τηλεφώνου.

Eκπρόσωπος της Samsung φαίνεται πως απάντησε σε χρήστη του Reddit πως η επόμενη ενημέρωση θα επιλύσει το πρόβλημα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
evaggelos

Έχω κι εγώ πρόβλημα με αποσυνδέσεις wifi στο s23 ultra, ενώ όλες οι άλλες συσκευές του σπιτιού δουλεύουν κανονικά. Το δοκίμασα και σε άλλα δίκτυα και συμβαίνει το ίδιο. Γνωστός μου αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα. Επικοινώνησα με την Samsung Hellas και αγνοούν την ύπαρξη του προβλήματος, όσο και αν επίκειται update. Παρακαλώ πείτε μου αν είναι σίγουρο ότι θα έρθει update.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.