Galaxy S23 Ultra: Οι φωτογραφίες του φεγγαριού είναι… ψεύτικες;

galaxy s23 ultra, Galaxy S23 Ultra: Οι φωτογραφίες του φεγγαριού είναι… ψεύτικες;

Το Samsung Galaxy S23 Ultra προσφέρει 100x Space Zoom, το οποίο συνδυάζει οπτικό ζουμ και υπολογιστική επεξεργασία. Αυτή η λειτουργία έχει σκοπό να επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν εντυπωσιακές φωτογραφίες του φεγγαριού. Ένας συνδρομητής του Reddit, ο “ibreakphotos”, ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι λήψεις από το φεγγάρι που προσφέρει η premium συσκευή είναι ουσιαστικά ψεύτικες.

“Πολλοί από εμάς έχουμε δει τις συναρπαστικές φωτογραφίες του φεγγαριού που τραβήχτηκαν με τους πιο πρόσφατους φακούς zoom, ξεκινώντας με τον S20 Ultra. Ωστόσο, πάντα είχα αμφιβολίες για την αυθεντικότητά τους, καθώς φαίνονται σχεδόν υπερβολικά τέλειες. Αν και αυτές οι εικόνες δεν είναι αναγκαστικά ξεκάθαρες κατασκευές, ούτε είναι εντελώς γνήσιες”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Έτσι, αφού κατέβασε μια εικόνα υψηλής ανάλυσης του φεγγαριού, μείωσε την ανάλυση της εικόνας σε 170×170 και πρόσθεσε ένα Gaussian blur χρησιμοποιώντας μια μαθηματική συνάρτηση για να θολώσει την εικόνα προκειμένου οι λεπτομέρειες του φεγγαριού να εξαφανιστούν.

Στη μία άκρη του δωματίου του, έβαλε αυτήν την εικόνα στην οθόνη του υπολογιστή του και μετά πήγε στην άλλη άκρη του δωματίου, έσβησε το φως και έκανε μεγέθυνση στην οθόνη χρησιμοποιώντας το Galaxy S23 Ultra. Το αποτέλεσμα ήταν μια λεπτομερής φωτογραφία του φεγγαριού που δεν μοιάζει καθόλου με τη λευκή σταγόνα στην οθόνη του υπολογιστή. Ενώ η Samsung λέει ότι “δεν εφαρμόζεται καμία επικάλυψη εικόνας ή εφέ υφής”, ωστόσο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση για να βελτιώσει τις φωτογραφίες του φεγγαριού.

galaxy s23 ultra, Galaxy S23 Ultra: Οι φωτογραφίες του φεγγαριού είναι… ψεύτικες;

“Ελπίζω ότι μπορείτε να κατανοήσετε ότι η Samsung αξιοποιεί ένα μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για να τοποθετήσει κρατήρες και άλλες λεπτομέρειες σε μέρη που ήταν απλώς ένα θολό χάος”, έγραψε ακόμα ο χρήστης του Reddit.

Κάποιοι έσπευσαν να δικαιολογήσουν τη Samsung λέγοντας ότι αυτό δεν είναι παράδειγμα παραπλανητικού μάρκετινγκ, κάποιοι άλλοι όμως θεωρούν ότι η εταιρεία δεν ήταν ακριβώς ξεκάθαρη για το πως δημιουργούνται αυτές οι εντυπωσιακές εικόνες.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες κατηγορίες σε βάρος του τεχνολογικού κολοσσού. Πριν από τρία χρόνια, οι φωτογραφίες του φεγγαριού που τραβήχτηκαν με το 100x Space Zoom στο Galaxy S20 Ultra επικρίθηκαν επίσης ως πλαστές.

Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είχε πει ότι το “Super Resolution AI” του βοήθησε στην επεξεργασία των λήψεων και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν επικαλύψεις. Σε μια δήλωση, η Samsung δήλωσε: “Με ένα πάτημα του κλείστρου, καταγράφονται έως και 20 καρέ και επεξεργάζονται με στιγμιαίες ταχύτητες. Το προηγμένο AI στη συνέχεια αξιολογεί και διορθώνει χιλιάδες λεπτές λεπτομέρειες για να παράγει λεπτομερείς εικόνες ακόμη και σε υψηλά επίπεδα μεγέθυνσης.”

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.