Samsung Galaxy S8: Exynos 8895 vs Snapdragon 835 [GeekBench]

Η Samsung συνηθίζει να ανακοινώνει τη ναυαρχίδα της με δυο διαφορετικούς επεξεργαστές και το ίδιο αναμένεται να κάνει φέτος με τα Samsung Galaxy S8 και S8+. Τα smartphones θα φορούν Exynos ή Snapdragon, ανάλογα με την περιοχή που θα κυκλοφορήσουν.

Οι περισσότερες διαρροές επικεντρώνονται στον Snapdragon 835, όμως υπάρχει και ο δικός της Exynos 8895, που πέρασε από το GeekBench. Η συσκευή που πέρασε από το benchmark έχει αριθμό μοντέλου SM-G955F, θεωρείται ότι είναι το Samsung Galaxy S8+ και οι αριθμοί εντυπωσιάζουν.

galaxy s8 exynos, Samsung Galaxy S8: Exynos 8895 vs Snapdragon 835 [GeekBench]

Σε single-core δίνει 1978 πόντους και σε multi-core φτάνει 6375 πόντους. Αντίστοιχα, το Galaxy S8+ με Snapdragon 835 είχε φτάσει 1929 και 6084 πόντους, υστερώντας από τον Exynos.

Να σημειωθεί ότι αυτά είναι κάποια πρώτα αποτελέσματα που βλέπουμε και όταν κυκλοφορήσει το Galaxy S8, τα αποτελέσματα ίσως να είναι διαφορετικά. Επιπλέον, έχουν υπάρξει διαρροές που λένε ότι ο Exynos 8895 θα έχει διάφορες εκδόσεις. Η μια θα έχει 4 πυρήνες χρονισμένους στα 2.5GHz, δυο επιπλέον GPU cores και υψηλότερη ταχύτητα ρολογιού στην Mali-G71.

Η ανακοίνωση του Samsung Galaxy S8 θα γίνει στις 29 Μαρτίου και το Techblog θα βρεθεί στο Λονδίνο

galaxy s8 exynos, Samsung Galaxy S8: Exynos 8895 vs Snapdragon 835 [GeekBench]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Οι αριθμοί εντυπωσιάζουν … μάλιστα ..

VasiliS7edge

Τι έχε κάνει αυτη η Apple και έχει 2x σκορ με έναν 2 πύρινο επεξεραστή σε σχέση με τον σουπερ ντουπερ μελλοντικό της Samsung και SD!?
Γενικά πιστέυω οτι ο νέος επεξεραστής της Samsung θα έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον προηγούμενο αλλα με την μισή κατανάλλωση.

Jim

Εντυπωσιακά νούμερα του exynos αλλά η Apple έχει ανεβάσει το σκορ πολύ ψηλά σε σημείο που ιδικά στο single core δεν πιάνεται αν κρίνω από το πισι μου με i4690k που έχει αν δεν κάνω λάθος 4500 single και 13000 multi οι cpu τον κινητών φτάνουν σιγά σιγά τα pc

Γιώργος Κ.

Πολύ καλή επίδοση γενικά. Είδα σε βίντεο πως στο antutu έπιασε 205.000. Λίγο fake μου φαίνεται το τελευταίο γιατί είναι αρκετά πάνω από το καλύτερο. Θα δείξει όταν με το καλό βγει

dark_master

Καλά τα νούμερα αλλα στη πράξη ένας κάτοχος του S7 θα πειστεί να κάνει τη μετάβαση σε S8?
Επισης ας περιμένουμε να δούμε αποτελεσματα σε κανονική χρήση.Τι να το κάνω αν το κινητό πετάει αλλά η μπαταρία του εξανεμίζεται? Θα κυκλοφορώ με φορτιστή η powerbank μαζί?
Ας το παρουσιαστεί με το καλό και βλέπουμε.

NtinosMD

Νουμερα νουμερα νουμερα… ολος ο κοσμος γεμισε με νουμερα. Και κανεις δεν συνειδητοποιησε εγκαιρα οτι γεμισαμε ουσιαστικα με μηδενικα. Κατοχος s7 Edge …και δεν βλεπω κανεναν λογο να αναβαθμισω σε s8+ το επομενο διαστημα. Απο μπαταρια μαναα μου πως θα τα πας ?

Ηρακλής

H Apple ρίχνει πολύ ξύλο. Μπράβο της. Έχει ένα σκόρ που οι άλλοι όπως δείχνουν θα κάνουν χρόνια να το ξεπεράσουν. Για όσους αναρωτιούνται πώς γίνεται ο διπύρηνος να έχει 2x απο τους σούπερ ντούπερ της samsung και SD, άς ρίξουν μία απλή ματιά στα επιμέρους σκόρς και θα δούνε τις διαφορές. Είναι συνδυασμός hardware και software.
Σε αυτό η Apple δεν πιάνεται. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα δούμε απο το επόμενο iphone σε λίγο καιρό και τον A11…

Γιάννος

Αδιαφορούμε για τους Κορεάτες. Τα κάνανε θάλασσα αυτήν τη χρονιά στον σχεδιασμό.

OlethronX

H Apple παίδες πέρα απο την πολύ καλή βελτιστοποίηση λογισμικού – SoC, λογο περιορισμένων μοντέλων, έφτιαξε έναν επεξεργαστή (Α10) με πολύ μεγάλο φυσικό μέγεθος, χρησιμοποιόντας της διαδικασία των 16nm που σημαίνει πολλά περισσότερα transistors. Συν την μπόλικη Cache.

Λογικο να βγάζει τρελά νούμερα. Το θέμα είναι πως υπερθερμαίνεται πολύ γρήγορα. Αυτο που παθαίνει και η GPU ( PowerVR GT7600 στα 900MHz ).

Ιωάννης jb

Εντυπωσιάζουν τα νούμερα??
Εκεί στο techblog, είστε σοβαροί τώρα??
Που εντυπωσιάζουν για δειξτε μου κ εμένα…?
Γιατί εγώ βλέπω ένα mate 9 να έχει ίδιο σκορ στους πολλούς πυρήνες.. Ποιό το mate 9 έλεος!! Το χαβαη!!
Κ στον έναν να μη φτάνει ούτε 2 χιλιάρικα την ώρα που το ήδη 6 μηνών iphone πιάνει 3μιση χιλιάρικα!!!

Ηρακλής

@OlethronX κανένα iphone δεν υπερθερμαίνεται γρήγορα. Αναλόγως της χρήσης που κάνεις ανεβάζει όπως και όλα τα androids θερμοκρασία και της εξωτερικής θερμοκρασίας περιβάλλοντος. Πού να δείς πως μου ζεστενόταν το Note 3 και το A5 που είχα. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα όλα ζεσταίνονται πιό εύκολα. Φαντάσου οτι αρκετά απο αυτά φέρουν μία custom μορφή υγρόψυξης και πάλι θερμαίνονται. Μάλλον ξεχνάς να μας πείς πόσοι snapdragon και exynos χτυπάνε θερμοκρασίες, όταν δέ άλλοι απο τους πρώτους αντίστοιχα κάνανε trottle.
Mην λέτε τις θεωρίες σας ο καθένας εδώ μέσα και παραπληροφορείται.
ΟΙ δέ καινούριες cpu και με τους χρονισμούς που φτάσανε στον Θεό να δείς τι παθαίνουν. Εξ’ού και η custom υδρόψυξη. Διαφορετικά θα τις μάζευες απο το πάτωμα. Για τα υπόλοιπα που είπες άν ήταν εύκολα, θα τα κάνανε και οι samsung, qualcomm. Οι επιδόσεις είναι συνδυασμός hardware και software. Αυτό πληρώνεις, μαζί με την υποστήριξη.

Ηρακλής

@Ιωάννης jb o Kirin 960 δεν είναι τυχαίο που ήταν πρώτος και είναι ακόμη άν αναλογιστείς την τόση μικρή διαφορά. Η Huawei θερίζει σε γενικές γραμμές.

Chris

Παιδιά γιατί λέτε ανακρίβειες? Ο επεξεργαστής του I phone 7 είναι 2+2 τετραπύρηνο. Δεν λέω το 3400 στο single είναι εντυπωσιακό αλλά το soc δεν είναι dual core

james

Για αλλη δουλεια ειναι φταγμενος ο Α10 και για αλλη δουλεια οι snapdragon, kirin, exynos. Αν ηθελε η Apple πιο δυνατο multicore θα το εφτιαχνε. Αν ηθελαν οι αλλοι πιο υψηλο single core, θα το εφτιαχναν. Στην πραξη ολα το ιδιο γρηγορα ειναι.

Ηρακλής

@chris ψάξτο λίγο και εσύ, αλλά νομίζω οτι κάνεις λάθος. Το iphone 7 ναί μεν είναι quad core, αλλά ο επεξεργαστής δουλεύει πάντα με 2 πυρήνες. Όχι και με τους 4 ταυτόχρονα. Έχει 2 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 2 χαμηλής για εξοικονόμηση ενέργειας. Το σκόρ βγαίνει με τους 2 πυρήνες υψηλής απόδοσης στα 2.34GHz! Είναι Διπύρηνος στην ουσία. Διαβάστε λίγο και κάτι πέρα απο διάφορους φανατικούς εδώ μέσα.

CPU architecture and speed
Here are all the high-level takeaways about Apple’s new CPU:
The A10 Fusion has four CPU cores (two high-performance cores, two low-power cores), but only two can be powered on at any given time. Functionally, it’s still a (very fast, very good) dual-core CPU.The two fast cores run at about 2.34GHz, compared to 1.84GHz for the A9.
Συνεπώς δεν θα το έλεγα ανακρίβεια. Τα 3473 και τα 5664 προκύπτουν καθαρά απο δύο πυρήνες. Έτσι δουλεύει ο επεξεργαστής.

Vasilist

Αναρωτιέμαι που θα φθάσουν έτσι που πάνε τα soc θα φθάσουμε να έχουμε ισχύ υπολογιστή στα χέρια μας.
Τώρα το σκορ του iPhone το παίρνω με μια δόση χαλαρότητας γιατί και το 5s μου βγάζει κοντά 1300 στο single core αλλά ανοίγει εφαρμογές πιο αργά και από mediatek που βγάζει 900 single core, με την καμία δεν το πιστεύω, σίγουρα έχουν κάνει καλό πάντρεμα software/hardware αλλά χαλάρωσε 😌 μεγάλε χαχα.
Σύμφωνα με την ταχύτητα που ανοίγει του φίλου μου το 7αρι σε σχέση με το lg g5 θα το έβαζα κάπου στα 2200 με 2400 single core που και πάλι είναι εντυπωσιακό.

OlethronX

Ηρακλή φίλε, σχετικά μιλαμε πάντα. Εννοείται πως υπερθερμαίνονται ολα τα SoCs και εννοείται πως κάνουν throttling. Το θέμα είναι, σε πόση ωρα κάνουν. Δεν είναι θεωρία ουτε άποψη μου το θεματάκι του iPhone 7, γεγονός είναι. Σχετικά όπως είπα, κανει throttling γρηγορότερα από άλλες συσκευές. Αν το ψάξει κανείς θα το βρει παντού.

Ξαναλέω το σχετικά για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Αγγελος

Ο καθενας εδω περα οτι του ρθει.συγκρινεται επεξεργαστη απο iphone με επεξεργαστη για android μαλιστα…σαν να συγκρινεις 2λιτρη φορμουλα 1 ενος τονου με 4λιτρο αμαξι 3 τονων.ο αλλος ειπε οτι στα 16nm χωρανε πιο πολλα τρανζιστορ ο θεουλης.ο αλλος το συγκρινε με το mate λες και δε φοραει κορυφαιο επεξεργαστη το mate επειδη ειναι κινεζικο ή λες και μας νοιαζει τι κανει το mate που δε το αγοραζει κανεις εδω.γενικα παιδια οτι και να λετε το κινητακι θα κενταει αυτο γραφει το techblog και αυτο θα κανει.οπως φυσικα θα κενταει και το 7s.καθιστε μαλωστε οσο θελετε αλλα αυτο δεν θα αλλαξει τα επομενα χρονια λογω των τεραστιων επενδυσεων που εχουν κανει και οι 2 εταιρειες και θα ειναι μπροστα τα επομενα χρονια απο ολους.

OlethronX

Άγγελε, θα σου το εξηγήσω απλά γιατί προφανώς δεν ξέρεις.

Το μέγεθος διαδικασίας (νανόμετρα nm) δείχνει το μέγεθος που μπορούν να έχουν τα transistors. Οσο πιο μικρά, τόσο περισσότερα χωράνε σε Χ χώρο.

Πιο απλά. Έχουμε έναν κουβά που χωράει 500 νομίσματα των 2€. Αν τα κάνουμε μικρότερα χωράνε 1000 νομίσματα. Αν τα κάνουμε ακομα μικρότερα χωράνε 1500 νομίσματα. Οπότε, στον ιδιο χώρο έχουμε περισσότερα €.
Αν βάζαμε τα μικρότερα νομίσματα σε έναν κουβά που αρχικά χωρούσε 1000 νομίσματα θα είχαμε ακόμα περισσότερα €.

Τα νανόμετρα όσο λιγότερα, τόσο μικρότερο το μέγεθος του επεξεργαστή ή μάλλον του καθε πυρήνα, ΟΤΑΝ χρησιμοποιείται ο ίδιος αριθμός transistors. Παράδειγμα 14nm Snapdragon 625 vs 14nm Snapdragon 820.

Επίσεις δες εδω ( https://goo.gl/images/R7UiEC ).

Chris

@Ηρακλη μάλλον έχεις δίκιο τώρα που το τσεκαρε καλύτερα δεν δουλεύει big. Little και όταν ανοίγει το high performance cluster βάζει σε sleep το low.

Αγγελος

Olethron να σαι καλα ρε γλυκουλη που μου ανελυσες τα τρανζιστορ και τα νανομετρα δεν ηξερα!αν καταλαβες ακριβως αυτος ειρωνευομουν,τα 16nm του iphone ειναι παααααααρα πολυ μακρυα απο τα 3 δις τρανζιστορ που χωρεσαν τα 10nm του snapdragon 835 στο s8!καπιτο σενιορ?

Ηρακλής

@OlethronX διαφωνώ λέγοντας σου ότι έχω iPhones τα τελευταία χρόνια. Καθημερινά το κινητό δουλεύει με δεδομένα Ίντερνετ, χρήση στην δουλειά μου, επικοινωνία με Viber και FaceTime που είναι αρκετά απαιτητικά για όσους γνωρίζουν, και στον ελεύθερο χρόνο games. Ζεστενεται αλλά σε καμία των περιπτώσεων αυτό που λες. Τα Android που είχα ψηνόταν σε βαθμό ενοχλητικό ιδιαίτερα με SD που είναι γνωστό ότι έχουν θέματα και με exynos σε λίγο μικρότερο βαθμό.
Φίλος με SD μόνο με δεδομένα σε 15 λεπτά, το κινητό έβγαζε φωτιά.
Ας μην λέμε τα δικά μας με αυθαίρετο τρόπο. Η παραπληροφόρηση δεν είναι στοιχείο της αντικειμενικότητας. Τέλος στην ίδια λιθογραφία βγαίνουν και οι επεξεργαστές της Apple. Αυτό δεν έχει σχέση με αυτό που λες. Εκείνο που αλλάζει είναι η αρχιτεκτονική.

OlethronX

Άγγελε, 3.3δις transistors σε ενα 2+2 CPU με 16nm vs 3δις transistors σε ενα 4+4 CPU στα 10nm. Το φυσικό μέγεθος του A10 ( τουλάχιστον για το κομμάτι του επεξεργαστή ξεχωριστά για καθε πυρήνα ) είναι πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με άλλα οπως ο 835.
Και γι’αυτό υπερθερμαίνεται αρκετά γρήγορα σε σχέση με άλλα CPUs, υπό βαριά χρήση πάντα.

Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω. Βέβαια ολα αυτά ειναι σε θεωρητικό επίπεδο, γιατι παίζουν και άλλοι παράγοντες όπως το λειτουργικό ή η βελτιστοποίηση που έχει γίνει σε αυτό για λόγους κατανάλωσης κτλ.

Αγγελος

Σορρυ τοτε olethron παρεξηγησα τη τοποθετηση αυτης της προτασης(χρησιμοποιόντας της διαδικασία των 16nm που σημαίνει πολλά περισσότερα transistors.)* ειναι σαν να λες οτι εξαιτιας των 16nm χωρεσε πολλα τρανζιστορ και οχι του μεγεθους και επισης σαν να ειναι πολυ περισσοτερα σε σχεση με τον 835.

Ηρακλής

(Και γι’αυτό υπερθερμαίνεται αρκετά γρήγορα σε σχέση με άλλα CPUs).
Aυτό δεν ισχύει και μην το λές διαρκώς. Είναι παραπληροφόρηση. Δεν στοιχειωθετείτε πουθενά αυτό, παρά μόνο εμπειρικά, οπου εκεί συμβαίνει το αντίθετο.
Αντιθέτως μεγαλύτεροι πυρήνες σημαίνει περισσότερο αέρα και άνεση στο SoC.
Αυτά που υπερθερμαίνονται είναι τα πολυπύρηνα και ιδιαίτερα οι SD.
Εκείνο που αλλάζει μόνο στους επεξεργαστές είναι η Αρχιτεκτονική.

Ηρακλής

https://i.imgur.com/eTfSp8q.jpg https://www.tomshardware.com/reviews/samsung-galaxy-s6-s6-edge,4157-10.html https://www.xda-developers.com/s7-edge-throttling-thermals-benchmark-stress-tests-of-sd820-810-808-exynos-7420/ Παραθέτω τα παραπάνω, για να μην παραπληροφορούμε τον κοσμο. Τo S7 φέρει custom heatpipe το οποίο και διακρίνεται απο την μεταφορά της θερμοκρασίας κατά μήκος αυτού. Το s6 το οποίο δεν φέρει κάποιο στοιχείο ψύξης της cpu παρουσιάζει μεγαλύτερη θερμοκρασία 117 της κλίμακας φαρενάιτ δηλαδή 47,2 κελσίου, όταν το iphone 6s δίνει 104 βαθμούς της κλίμακας φαρενάιτ. Το S8 θα έχει επίσης liquid hetpipe όταν το Iphone δεν εχει και πιθανότατα δεν θα έχει ούτε το επόμενο μετά το iphone 7.Άν λοιπόν συνυπολογίσουμε τα παραπάνω, βλέπουμε το iphone χωρίς κάποιου είδους ψύξης έχει 40 βαθμούς κελσίου η οποία είναι η συνηθέστερη θερμοκρασία σε όλα τα smartphones με μερικά να έχουν διαφορά 1-2 βαθμούς κελσίου, με custom heatpipe. Άν αυτά δεν είχαν heatpipe μπορούμε να καταλάβουμε εύκολα οτι σε διαφορετική περίπτωση η θερμοκρασία θα ήταν ανάλογη του S6 ίσως και χειρότερα. Φυσικά τα υλικά απο τα οποία είναι κατασκευασμένο ένα smartphone , παίζουν και αυτά τον δικό τους ρόλο. Συμπερασματικά, δεν βλέπω καμία υπερ(θέρμανση) στους επεξεργαστές των iphones . Εκείνο που οφείλουμε να πούμε είναι οτι, όλα τα smartphones ζεσταίνονται και η έννοια υπερθέρμανση έχει νόημα, μόνο όταν ένα smartphone εμφανίσει στο λειτουργικό του το ανάλογο μήνυμα της… Συνέχεια »

OlethronX

Άγγελε, διάβασε περιεκτικά τι γράφω.

Οσο για την υπερθέρμανση, υπάρχουν πολλά βιντεάκια και άρθρα που δείχνουν πως μετά από επανειλημμένα benchmarks το 7 πέφτει αρκετά σε σχέση με άλλα κινητά

Ηρακλής

@OlethronX να φανταστούμε κάτι τέτοιο;
https://www.youtube.com/watch?v=XMxn6Q8DT-g
Μόνο με Androids συσκευές και να φανταστείς οτι το S7 έχει και Liquid heatpipe.
https://www.youtube.com/watch?v=yNycN5-pcE0
αυτό μετά απο 20 λεπτά παιχνιδιού. απο 28 βαθμούς 33. μιλάμε για τεράστιο πρόβλημα…όχι αστεία, που και 40 να ανέβαζε πάλι φυσιολογικό θα ήταν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.