Galaxy S8: Το σκάνερ προσώπου ξεγελιέται από μια φωτογραφία [video]

Galaxy S8 face scanner, Galaxy S8: Το σκάνερ προσώπου ξεγελιέται από μια φωτογραφία [video]

Η Samsung ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα τα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ με τα οποία ήρθε πράγματι να εντυπωσιάσει. Μεταξύ άλλων στα Galaxy S8 έχει βάλει τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει.

Ωστόσο κάποιος Youtuber κατάφερε να ξεγελάσει το κινητό το οποίο ξεκλείδωσε όχι με το πρόσωπο, αλλά μέσω φωτογραφίας.

Για την ακρίβεια, αποθήκευσε το πρόσωπό του στο Samsung Galaxy S8 και στη συνέχεια το άνοιξε μέσω μιας άλλης συσκευής που είχε αποθηκευμένη μια selfie φωτογραφία. Αν και χρειάστηκαν κάποια δευτερόλεπτα, στο τέλος άνοιξε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για demo οπότε η Samsung είναι πιθανό να εργάζεται ακόμη επάνω στο software για την αναγνώριση προσώπου και όταν κυκλοφορήσει το S8 να είναι βελτιωμένο το λογισμικό. Η ίδια έχει πει ότι δεν είναι ακόμη ο πιο ασφαλής τρόπος ταυτοποίησης. Μέχρι να γίνει, ίσως να προτιμάτε αισθητήρες αποτυπωμάτων, ίριδας ή απλούς κωδικούς.

Δείτε το video:

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Rizo

Η αναγνώριση προσώπου δεν είναι κάτι που ξεχωρίζει. Την είχε ακόμα και το HTC one S πυ είχα το 2012. Και δεν κράτησε και πολύ γιατί αν δεν ήταν μέρα και ολα σωστά δεν έπιανε.
Και είναι λογικό να ξεκλειδώνει εύκολα επίσης.
Αυτό που θα ήθελα να δω είναι αν βγάλεις μια καλή φώτο το μάτι σου και το βάλεις στο σκανερ ίριδας τι θα γίνει….

Πάνος®

Πολύς κόσμος το είχε προβλέψει ότι θα μπορείς να ξεγελάς το σύστημα αναγνώρισης προσώπου (κι εγώ το είχα πει), αλλά οι γνωστοί ξερόλες επέμεναν: “όχι, δε θα ξεγελιέται ο σαρωτής ίριδας αν χρησιμοποιήσεις τη φωτογραφία του κατόχου. Τα έχουν προβλέψει όλα”.
Πού είναι τώρα αυτά τα άτομα να υπερασπιστούν τη γνώμη τους; Κρύφτηκαν μήπως;

Akis

Ε ρε τι έχει να γίνει… Νέες φωτιές βλέπω.

Άρης

Πάνος@ δεν αναφέρεται το άρθρο σε scanner ίριδας αλλά σε αναγνώριση προσώπου. Διάβασε πιο προσεκτικά και μην μπερδεύεσαι.

Agnostos13

Το σκανερ ιριδας και η αναγνωριση προσωπου τι παραπανω τεχνολογια εμπεριεχει απο μια απλη καμερα και ενα software αναγνωρισης εικονων (σαν αυτο που εχει η google για να κανει αναζητηση απο φωτογραφιες);

VasiliS7edge

Το scanner ιριδας δεν ξεγελιεται από φωτογραφία. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί δεν μπορεί να αποτυπωθει σε φωτογραφία και είναι ο πιο ασφαλής τρόπος.

Πάνος®

@Άρης:
Έχει διαφορά αν το σύστημα ξεγελιέται είναι ο αναγνώστης προσώπου ή ο σαρωτής ίριδας;
Το ότι το σύστημα του κινητού που υποτίθεται ότι δίνει μια επιπλέον δικλείδα ασφαλείας για τη προστασία της συσκευής και των δεδομένων της, εντούτοις επιτρέπει σε κάποιον τυχόν κλέφτη να πάρει μια φωτογραφία του κατόχου και να το ξεκλειδώσει, αποτελεί μέγιστο fail, τελεία και παύλα.
Να βλέπουμε την ουσία πριν αποφασίσουμε να “την πούμε” στον άλλο.

p_for pedantic

Πολύς κόσμος το είχε προβλέψει ότι θα μπορείς να ξεγελάς το σύστημα αναγνώρισης προσώπου (κι εγώ το είχα πει), αλλά οι γνωστοί ξερόλες επέμεναν: “όχι, δε θα ξεγελιέται ο σαρωτής ίριδας αν χρησιμοποιήσεις τη φωτογραφία του κατόχου. Τα έχουν προβλέψει όλα”.
Πού είναι τώρα αυτά τα άτομα να υπερασπιστούν τη γνώμη τους; Κρύφτηκαν μήπως;

συστημα αναγνωρισης προσώπου = σαρωτής ίριδας ??? γιατί τα θεωρείς το ίδιο??

Και γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι αυτό που βλέπεις στο βίντεο είναι το μια φωτο να ξεγελάει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου.
Επίσης, μη σοκαριστείς αλλά το σύστημα αναγνώρισης προσώπου δε λειτουργεί στο σκοτάδι

Πάνος®

@p_for pedantic:

Α, δηλαδή το κινητό έχει δύο τρόπους αναγνώρισης προσώπου. Και ο μέσος άσχετος χρήστης θα ξέρει σίγουρα ότι ο ένας (μέσω της κάμερας) έχει κίνδυνο κι ο άλλος (μέσω του σαρωτή ίριδας) είναι πιο ασφαλής.

Ναι, σωστά, έχεις δίκιο. Είμαι άσχετος κι εσύ σχετικός. Συγγνώμη κιόλας. Δε θα επαναληφθεί.

George

Μπαταρία αυτονομία.
Έλεος πια έλεος.
Τα καθρεπτακια των ιθαγενών.
Ρε μην αγοράζετε τίποτα πάνω των 300 ευρώ εκτός εάν πράγματι το έχετε ανάγκη.να είστε συνειδητοποιημένοι καταναλωτές μαυρίσετε τους μία χρονιά.μια φθάνει για να αλλάξουν τακτική.
Ημαρτον πιά.το τι pc αγοράζεις με αυτά τα χρήματα δε βάζει ο νούς σας.
Μαυρίσετε τα καθίκια.

bezilys

Μαρεσε που μερικοί λέγαν ότι δεν μπηραζει που είναι το αποτυμα σε χάλια σημείο έχουμε και το σκάνερ τώρα αναγκαστικά θα χρησιμοποιείς αποτύπωμα για με το άλλο δεν θα έχεις ασφάλεια…

Chris

Iq σε πολικους βαθμούς! Σκάνερ προσώπου, όχι ίριδας. Διαφορετικό hardware ΚΑΙ software!

Tsiman

@George +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Genesis

το ακουσα και αυτο ο scarner ιριδας να ξεγιελιεται…..

VasiliS7edge

Να ρωτήσω. Το έχετε πάθει. Η αναγνώριση προσωπου ξεγελιεται όχι το Scanner ιριδας. Η Samsung ενεργοποίησε μια ακόμα επιλογή που υπάρχει εδώ και 5 χρόνια

Γιώργος Κ.

Aυτά παιδιά με τα σκανερς και τα μπαρμπουύτσαλα είναι μόνο και μόνο να πουλάνε features που στο τέλος όλα αχρηστεύονται. Σε κάνουν να νοιώθεις VIP για να στα ρουφάνε λές και είσαι NSA. Γνωστός χάκερ έχει εξηγήσει την παράκαμψη του σκάνερ ίριδας. Στο τέλος όταν όλα θα αντιγράφονται και θα παραβιάζονται άλλο θα ζητήσουν. Το αφήνουν για δωράκι.Το S8 δεν αξίζει πέρα απο την οθόνη ούτε σέντς παραπάνω. Άν το πουλούσε η σαμσουνγκ 400 θα ήταν vfm. Άλλωστε όλα κινέζικα είναι στην αγορά άς αντιγράψουν και τις τιμές. Συνεχίστε να αγοράζετε samsung με 930 ευρώ και το S9 θα έχει 1100 την επόμενη φορά. Έχασε ο κόσμος την λογική του τελείως…δεν λυπάται καθόλου τα λεφτά του. Καλά είπε κάποιος σε άλλο άρθρο. Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο Ήλιος…

Vasilist

Ρε άσχετοι που υπάρχουν εδώ μέσα…
Δεν λέει για το scanner ίριδας αλλά για την αναγνώριση προσώπου είναι ένα πολύ παλιό feuture του android που το ενεργοποίησε τώρα η Samsung.
Για να φανταστείτε εγώ το είχα από το 2012 στο htc one x , πολύ βολικό αλλά όντως με την φωτογραφία το ξεγελάς.
Δεν είναι καμία νέα τεχνολογία της Samsung και δεν είναι καν scanner απλά ανοίγει η εμπρός κάμερα .

eleos

χρηστο τ βλεπεις κανεις δεν σου απανταει,ασε μας να συζητησουμε για το κινητο που απαξιεις. αφου δεν σου αρεσει μην μπαινεις σε κοπο ,εχεις καταντησει ενοχλητικος.
οσον αφορα το κινητο φαινεται πολυ δυνατο,αλλα δεν το κοστολογισαν σωστα.
αν παει στα 600ευρω συντομα εχει ελπιδα να κατακτησει την αγορα.

Rizo

Τεκλικά μερικοί γράφετε για να κράξετε και μόνο δεν εξηγείται. Σας χάλασε που τελικά το κινητό έχει κορυφαία χαρακτηριστικά. Και τι λέτε τώρα δηλαδή? Πέραν του ότι μπερδεύετε το iris scaner με την απλή αναγνώριση προσώπου?? Οτι είναι άχρηστο. Όλα άχρηστα είναι έτσι κι αλλιώς. Τι τον θέλετε τον 835, αφού και ο 820 είναι μια χαρά?? Τι τα θέλετε τα 4 και 6 gb RAM αφού και τα 3 είναι μια χαρα?? Τι την θέλετε την αδιαβροχοποίηση αφού και χωρίς αυτή ήταν μια χαρά?? ΟΠΟΤΕ αφήστε τα αυτά τώρα γιατί σε όλους αρέσει να τα έχουμε όλα ή όσο περισσότερο γίνεται!! Τώρα είναι χάλια – λέει ο άλλος – το iris scanner γιατί αν έχεις φωτό με ανάλυση 1200ppi (και απιστευτης ποιότητας και πιστότητας τραβηγμένη εικόνα) και σκοτάδι ίσως ξεπεράσεις και το iris! Ίσως και αν λέει και αλήθεια το άρθρο! Εύκολο! Το σπάμε για πλάκα. Και το fingerprint σπάει και όλα σπάνε δεν λέει κάτι αυτό!! Πόσο εύκολα όμως σπάει, αυτό μετράει. Και πέρα απο όλα αυτά όταν το βαλει και ή Apple όπως και τις Amoled τότε θα λέτε τι ουάου χαρακτηρηστικό είναι και πόσο γρήγορο και τα λοιπά… αλλά θα έχετε ξεχάσει οτι τα κράζατε. Και… Συνέχεια »

Πάνος®

@ChristosT:
Τσάμπα κόπος, μιλάς σε ώτα μη ακουόντων.
Οι υπάλληλοι πάντα θα λένε ό,τι τους υπαγορεύουν τα λεφτουδάκια της αντιπροσωπείας, κι όχι η λογική. Και μοιραία θα γίνονται ρεζίλι.
Πολύ κακό πράγμα ο φανμποϋσμός τελικά.

Rizo

@EDIT
S7 έχει τον IMX260

bezilys

Σκάνερ από τα lidl!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Διέρρευσαν οι πολυαναμενόμενες λεπτομέρειες και προδιαγραφές

Η Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6 τους επόμενους μήνες, με διαρροές να έχουν ήδη αποκαλύψει πολλά.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung One UI

Samsung Galaxy A73 & Galaxy A33 αποκτούν τώρα το One UI 6.1

Η Samsung ξεκίνησε πρόσφατα τη διάδοση του One UI 6.1 στις μεσαίας κατηγορίας συσκευές της και σήμερα είναι η σειρά των Galaxy A73 και Galaxy A33.

Internet Apple Samsung

H Samsung “τη λέει” στην Apple με τη νέα της διαφήμιση

Η Samsung χρησιμοποίησε στο νέο της σποτ το γεγονός ότι η Apple κατάφερε να αναστατώσει πολλούς ανθρώπους με τη διαφήμιση “Crush” που αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Ίσως έχει μία λιγότερη κάμερα αλλά καλύτερο ζουμ

Πριν κυκλοφορήσει το Samsung Galaxy S24 Ultra όλοι αναρωτιόνταν τι κάμερες θα είχε, με τις γνώμες να διίστανται.