Galaxy S8: Το fast charging δεν λειτουργεί με ανοιχτή την οθόνη

galaxy s8 fast charging, Galaxy S8: Το fast charging δεν λειτουργεί με ανοιχτή την οθόνη

Όπως οι προκάτοχοί του και πολλά άλλα μοντέλα στην αγορά, έτσι και το Samsung Galaxy S8 διαθέτει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης. Η Samsung την ονομάζει Adaptive Fast Charging, αλλά στην ουσία πρόκειται για το Quick Charge 2.0 της Qualcomm.

Σκοπός της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι να φορτίσει η μπαταρία του κινητού όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Phandroid, η γρήγορη φόρτιση στα Samsung Galaxy S8 και Samsung Galaxy S8+ δεν λειτουργεί όταν το κινητό είναι σε χρήση ή όταν απλά η οθόνη του είναι ανοιχτή.

Η ειδοποίηση για το fast charging συνεχίζει να εμφανίζεται στην status bar, αλλά οι συσκευές φορτίζουν με κανονικό ρυθμό. Αυτό συμβαίνει από το Samsung Galaxy S6 και φτάνοντας στο Samsung Galaxy S8, η Samsung φαίνεται να μην έχει ξεπεράσει τον περιορισμό.

Το Phandroid δοκίμασε την φόρτιση στο Samsung Galaxy S8 και το κινητό χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 37 λεπτά να φορτίσει από το 0 στο 100% όταν ή οθόνη ήταν κλειστή. Με την οθόνη ανοιχτή, ο χρόνος ανέβηκε σε 2 ώρες και 51 λεπτά. Η δοκιμή έγινε για την μπαταρία 3000mAh του S8, προφανώς το Galaxy S8+ θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο χρόνο.

Συνήθως κάποιος δεν χρησιμοποιεί το κινητό του κατά τη διάρκεια ολόκληρης της φόρτισης, από το 0 στο 100%, αλλά καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι αν το αφήσετε χωρίς να ανοίξετε την οθόνη, θα φορτίσει ταχύτερα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Demis

Πολύ καλό αυτό ουσιαστικά αποφεύγεις τα boom έτσι λόγο υπερθέρμανσης

kostasb16b

Απορρω γιατί δεν βάλαν το QC3 η ακομα καλυτέρα το 4

dark_master

Α καλά… όλο Κ καλύτερα δλδ… το πρόβλημα με τα ακουστικά το λυσανε η ακόμα?
Δυστυχώς αν Κ πρόκειται για μια καλή συσκευή νομίζω πως βιάστηκαν να τη βγάλουν στην αγορά χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους/optimizations.

@ Demis δε νομίζω ότι το κάνανε για να αποφύγουν τα boom. από το S6 υπάρχει.

@Κωστας αν το κάνανε θα πληρώνανε παραπάνω στη Qualcomm για τα δικαιώματα χρήσης. Επίσης Quick fast charge 3.0 & 4.0 υποστηρίζει μόνο ο Snapdragon….εδω κοιτάνε πως Κ πως να τον ρίξουν σε σχέση με τον Exynos…

Chris_BMW

@dark_master
Δεν ειναι πρόβλημα φίλε . Την μπαταρία προστατεύουν .. Το fast charging έχει κ πολλα αρνητικά .. Φαντάσου εσυ παράλληλα με την γρήγορη φόρτιση να έχεις κ ανοιχτό παιχνίδι απαιτητικό κιόλας.. και επειδή δεν θα το κανεις εσυ δεν σημαίνει οτι δεν θα το κάνει κάποιος άλλος ..
Δηλαδή μερικοί απλα να σχολιάσετε ..

VasiliS7edge

Dark master η Samsung δεν πάει με την ασφαλή μέθοδο του Stock Android και κάνει πολλά περισσότερα από κάτι εταιρίες όπως OP Huawei κα. Τα πολλά περισσότερα είναι το Dex, το VR, τα functions της Edge οθόνης, το game launcher, τα themes, το Knox συν το iris canner,η Bixby κοκ. Όπως καταλαβαίνεις άλλες εταιρίες θέλουν χρόνια για να τα ενσωματωσουν στις συσκευές τους, η Samsung τα έχει καταφέρει αυτά σε έναν χρόνο αλλά όντως, θέλουν λίγο χρόνο για να γίνουν optimized κάτι που δεν επηρεάζει την χρήση. Όσο για τα ακουστικά δεν είναι γενικό το πρόβλημα αλλά σε μερικές συσκευές και αν είναι όντως πρόβλημα θα φτιαχτεί. Έχει δείξει την αξιοπιστία της η εταιρία στα προβλήματα.

azriel84

Καλή και άγια η ταχεία φόρτιση αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως είναι μόνο για ώρα ανάγκης. Προτιμώ χίλιες φορές την απλή φόρτιση για λόγους υπερθέρμανσης και διάρκειας ζωής της μπαταρίας παρά να γλιτώσω κάποια λεπτά φόρτισης. Καλό είναι να υπάρχει για όταν πραγματικά χρειαστεί αλλά ποτέ default επιλογή.

Πέτρος Π

@VasiliS7edge : Ακριβώς τα “πολλά περισσότερα” που αναφέρεις είναι αυτά που δεν αρέσουν στους περισσότερους χρήστες.. Η Samsung γεμίζει το λειτουργικό της με ένα κάρο πράγματα, τα οποία το κάνουν πολύ βαρύ και δύσχρηστο…Εδώ στο S8 βάλανε με το ζόρι την Bixby και ουσιαστικά αχρηστεύσανε το ένα πλήκτρο πλοήγησης.. Ό,τι να ναι… Αντιθέτως η One plus έχει ένα πανέμορφο λειτουργικό, σχεδόν σαν stock, με ωραίες πινελιές όπως τα gestures και τα χρώματα έμφασης… Επίσης η αξιοπιστία που αναφέρεις είναι για γέλια από τη στιγμή που κυκλοφόρησε πέρσι το Note 7 δεύτερη φορά χωρίς να έχουν λύσει το πρόβλημα….

piko

H one plus τα εχει λυσει αυτα τα προβληματα με το dash charge και η samsung ακομα παλευει….

james

Και στα nexus έτσι είναι (στο 5x τουλάχιστον). Είναι για προστασία από την υπερθέρμανση και καλώς είναι έτσι.

Και όχι, η γρήγορη φόρτιση δεν είναι για ώρα ανάγκης, όπως λέει ο azriel84. Είναι για να φορτίζεις το κινητό σου γρήγορα οποιαδήποτε στιγμή. Χρησιμοποιείς το κινητό σου άφοβα ξέροντας οτι είναι θέμα λεπτών να γεμίσει με αρκετή ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. Είναι από τα must have σε οποιαδήποτε συσκευή αγοράσω μελλοντικά.

bezilys

Πιστεύω αυτό που κάνει η Samsung είναι σωστό γιατί άμα παίζεις παιχνίδια και ταυτόχρονα φόρτιζει με fast change το λιγότερο να ψενεις μπιφτέκια πάνω!

Γιάννος

@dark_master +1

VasiliS7edge

Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος Πέτρος. Τον περισσότερο κόσμο τον ενδιαφέρουν τα πολλά και αυτό αποτυπωνεται στην προτίμηση του κόσμου. Το OP είναι ένα κινητό ανούσιο με ένα κομμένο stock android που κάνει ότι κάνει και ένα κινητό των 100€ αλλά πιο γρήγορα. Το θέμα τις ταχύτητας το έχουμε ξεπεράσει πλεον. Αλλά οκ υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν κάτι απλό αλλά δεν το δέχομαι από κάποιον που μπαίνει σε τεχνολογικό site να μου λέει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα πολλά όπως λες.

Xarisgru

Πέτρος Π, εχουν βγει ηδη εφαρμογες για αλλαγή του Bixby button

Vangelis25021

Μια ερωτηση για το s8 plus λιγο ασχετη.επειδη ειμαι λιγο ψειρας θελω να μου πειτε εσν υπαρει προβλημα στο δικο μου η ειναι ετσι σε ολα.
Οταν τερματισω την φωτεινοτητα και παω σε ασπρο χρωμα στη οθονη στο σημειο πανω δεξια στους αισθητηρες απο πανω στη ενωση οθονης με γυρω γυρω βλεπω δυο γραμμουλες οσο μεγεθος εχουν οι αισθητηρες εαν αλλαξω χρωμα η δεν ειναι απολυτο σκοταδι δεν φαινονται. Απλα ηθελα να ρωτησω εαν το εχει κανεις η ειναι κενο στο δικο μου.το φως ειναι αναμεσα στη ενωση αλλα μονο πανω απο τουσ αισθητηρες γιατι αναμεσα δεν φωτιζει και η αποσταση ειναι ελαχιστη ευχαριστω

lazaros

Βλέπω πάλι βγάζουμε ΜΟΝΟ προβλήματα στο τηλέφωνο. Δηλαδή να δώσουμε κι άλλες πωλήσεις στα κινέζικα και στην Apple έτσι? Λοιπόν επειδή μάλλον ο πόλεμος κατα της Samy δεν θα σταματήσει ποτέ…εγώ το τηλέφωνο το έχω 15 ημέρες. ΟΥΤΕ θέμα με την φόρτιση ΟΥΤΕ με την οθόνη ΟΥΤΕ με τα ακουστικά ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!! Τώρα αν δεν το θέλουν κάποιοι ΜΗ το παίρνετε ρε παιδί μου…that simple! Άντε καλημέρα!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.