Samsung Galaxy S8: Με αισθητήρες πίεσης στο virtual home button;

Samsung Galaxy S8, η επερχόμενη ναυαρχίδα της Samsung που απασχολεί εδώ και πολλούς μήνες και έχει στρέψει τα βλέμματα επάνω της. Όλοι περιμένουν να δουν τι έχει βάλει μέσα η Samsung και πως θα σταθεί απέναντι στον ανταγωνισμό.

Οι πληροφορίες και οι διαρροές είναι καθημερινές, ενώ σήμερα η Korea Herald, αναφέρει ότι η Samsung έχει αναπτύξει μια προηγμένη τεχνολογία pressure-sensitive (ευαισθησία στην πίεση) για τις οθόνες OLED. Την συγκεκριμένη τεχνολογία φέρεται να την έδειξε σε επιλεγμένους συνεργάτες στην MWC 2017, πριν από λίγες εβδομάδες.

Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία αυτή θα μπει στο Samsung Galaxy S8, που θα ανακοινωθεί 29 Μαρτίου, αλλά θα έχει περιορισμένες λειτουργίες. Η ευαισθησία στην πίεση θα είναι διαθέσιμη στην “navigation strip” στην κάτω πλευρά της οθόνης και το νέο virtual home button. Έτσι ο χρήστης θα μπορεί να ανοίγει διάφορα μενού ασκώντας διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Η πλήρης εφαρμογή της παραπάνω τεχνολογίας αναμένεται να γίνει με το Samsung Galaxy Note 8, όπου ολόκληρη η οθόνη αναμένεται να αντιλαμβάνεται τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Tο Huawei P9 Plus διαθέτει οθόνη OLED με Force Touch, όμοια τεχνολογία με το 3D Touch που χρησιμοποιεί και η Apple στα iPhone. Δεδομένου ότι το Android Nougat ήδη φέρνει app shortcuts όταν κρατάς πατημένο ένα εικονίδιο στην κεντρική οθόνη, θα έχει ενδιαφέρον θα δούμε ακόμη περισσότερες δυνατότητες.

galaxy s8 pressure, Samsung Galaxy S8: Με αισθητήρες πίεσης στο virtual home button;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Tεραστιο… αν ητανε 5 – 5,2 ιντες ΜΑΧ θα το τσιμπουσα

Chris_BMW

Καλα αυτό το feature το έχει το “τεχνολογίας 3 χρονια πίσω” I phone εδω κ δυο χρονια ;
Πωτς γκενεν αυτό;;

Γιώργος Κ.

H πρώτη που εισήγαγε το force touch ήταν η huawei με το mate s, ενώ παράλληλα έφερε και τα knuckles. Όπως και η Mototola με το Atrix ήταν η πρώτη που έφερε το δακτυλικό αποτύπωμα σε κινητό για το ξεκλείδωμα της συσκευής και μετά ακολούθησαν οι υπόλοιπες. Να πως “γκέγκεν αυτό”. Γκέγκεν;;;

Chris_BMW

Ρε τι μαθαίνει κανεις στο Techblog. Άρα το MacBook Pro μου που είχε force touch πριν βγει το P9 plus ήταν απο το μέλλον;; 🤔..
Και με το ίδιο όνομα!!!…
Και εγώ που νόμιζα οτι είχα τεχνολογία 3 ετιας …

Thanosgr13

Chris BMW φίλε παντού όπου άρθρο της samsung και εσύ μαζί

Chris_BMW

Και… εφόσον το δακτυλικό αποτύπωμα πρώτη η Motorola έφερε γιατι όλες οι μετέπειτα συσκευές έχουν την υλοποίηση της Apple απο την εποχή του 5s και όχι τη δίκη της ;; 🤔

txds

νομιζω πως η φωτογραφια μεσα στο αρ8ρο ειναι απο τον κλωνο του s8 …

Chris_BMW

Σχολιάζω φίλε μου …
Η διαφορα μας ξερεις ποια ειναι ;;
Οτι εγώ αναγνωρίζω οτι το κινητό για όσους θέλουν android ειναι ΚΙΝΗΤΑΡΑ…
Μου αρέσει κ σαν σχέδιο ,σίγουρα θα έχει μια απο τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη κάμερα – κ δεν το σνομπαρω καθόλου…

Σε αντίθεση με όλους εσάς τους υπόλοιπους εδω μέσα που χαρακτηρίζετε τα I phone κινητά με τεχνολογία 3 ετιας …

Jim

@txds Αυτό νομίζω και εγώ . Στο everythingapplepro

ChristosT

Για το Force Touch μην μαλώνετε…λίγο πολύ όλοι έχετε δίκιο.
Απλά αντικειμενικά στο Mate S ήταν περισσότερο ώς ιδέα ενσωματωμένο, δηλαδή δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση στην λειτουργικότητα και χρησιμότητα με του 6s και ακόμη και το P9 plus είναι πάρα πολύ φτωχό ακόμη προγραμματιστικά.
https://www.youtube.com/watch?v=Qq2ui6cijVE

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι ο ανταγωνισμός να δουλεύει, και οι χρήστες ανεξαρτήτως συσκευής να έχουν ένα feature που πιθανότατα να τους αρέσει. Σε κάποιους μπορεί να είναι περιττό. Η Apple το ανέπτυξε πρώτη Ολοκληρωτικά μέχρι σήμερα. Αυτά να τα λέμε…
Της Samsung όπως το διαβάζω θα είναι λίγο πολύ φτωχό έστω και για αρχή. Άργησε…απο το S7 λεγότανε οτι θα ενσωματωθεί.
Eλπίζω πάντως να δούμε γενικά αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ΚΑΙ την οθόνη παράλληλα με φυσικό button. Ώστε να χρησιμοποιείται ότι βολεύει στον καθένα.
Άν δεν το δούμε στο S8 ίσως η Apple να προλάβει στο θέμα της υλοποίησης (καλύτερο στο σύνολο) πάλι πρώτη.

Ιωάννης jb

Γιώργο.. Είσαι σοβαρός τώρα?? Λες ότι οι Χαβάη πρόλαβε την Apple στο force touch?? Ούτε οι ίδιοι εκεί στην Χαβάη δε το πιστεύουν αυτό!! Χαχαχα…
Κ για το αποτύπωμα καλά σου λέει όλοι το έχουν κάνει (αφού το έβαλε η Apple) με παρόμοιο τρόπο σαν της Apple…
Το atrix αλλά κ το s5 που θέλησε να το βάλει αμέσως μετά το iPhone για να δείξει άλλη μία φορά πόσο πολύ το αντιγράφει.. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το τρόπο της Apple η οποία έθεσε νέα στάνταρ για να έχουμε αυτό που έχουμε σήμερα κ που χρησιμοποιήτε από όλους….

Agnostos13

@Γιωργος Κ: σε ποιο mate s εχεις δει force touch ρε φιλε…γιατι το χω απορια;!

Γιώργος Κ.

https://www.theverge.com/2015/9/2/9244015/huawei-mate-s-force-touch-availability-price

Σε αυτό αναφέρομαι.

Κι όσο για το atrix (μοντέλο 2011), του οποίου ήμουν κάτοχος, το ξεκλείδωμα της συσκευής γινόταν ακριβώς όπως γίνεται τώρα με τη διαφορά ότι δεν μπορούσες να βάλεις παραπάνω από ένα δακτυλικο αποτύπωμα, ότι δεν μπορούσες να πληρώσεις μέσω αποτυπωματος και ότι η apple το έβαλε στο μπροστινό μέρος της συσκευής. Τι σημασία έχει ότι μετά την apple το πήραν ολοι; Σημασία έχει ότι η Μοτο το έδειξε πρώτη πολύ πιο πριν και δεν έφερε καμία επαναστατική τεχνολογία η apple, όταν το ενσωματωσε σε συσκευές της. Απλά το εξελιξε κατά πολύ. Αυτό είναι όλο.

Don mitso mou

@γιωργο κ.

Ναι αυτό είναι…….

Αυτό που ανακοινώθηκε απλά για να προλάβει την Apple και βγήκε κανένα 6μηνο μετά της Apple ή δεν ξέρω κιόλας κι αν πουλήθηκε.

Γιώργος Κ.

@Don mhtso mou δεν αμφιβάλλω αλλά από το 2015 που το έβαλε η apple δε βλέπω να το πήρε και κανένας πλην της Σαμσουνγκ τώρα, αν αληθευουν όσα έχουν γραφτεί στο παρόν άρθρο. Ίσως γιατί πολλοί κατασκευαστες θεώρησαν ότι δε θα βολέψει, τι να πω…

Vasilist

Το δακτυλικό αποτύπωμα που πήραν σαν ιδέα όλοι από την Motorola το καταλαβαίνω γιατί βολεύει στο ξεκλείδωμα, το force touch που ούτε η ίδια η huawei που το λάνσαρε πρώτη δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει γιατί το βάζει η Samsung τώρα…
Είτε έχει σκεφθεί κάτι καλό είτε για να αντιγράψει την χρήση που κάνει το iPhone, που μπορεί να το ενσωμάτωσε μετά την huawei όμως νομίζω έχει την καυτερή υλοποίηση μέχρι τώρα όσο αφορά το force touch.
Προσωπικά δεν έχω βγει κάτι χρήσιμο αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Txds

Η γνώμη μου είναι πως το force touch ειδικά στο μικρό iPhone είναι φανταστική υλοποίηση και παρά πολύ χρήσιμη μόλις το συνηθίσεις .
Όπως και να το κάνουμε όμως , η apple έφερε στις μάζες το δακτυλικό αποτύπωμα και το force touch στην πιο πρακτική του μορφή έως τώρα.

james

Οι αηφονιαδες περίμεναν δύο χρόνια για αυτή την είδηση. Ας τους αφήσουμε να τα βγάλουν από μέσα τους 😋

Don mitso mou

@γιωργος κ.

Μα πως να αξιοποιήσεις ένα τέτοιο χαρακτηριστικό αν δεν έχεις απόλυτο έλεγχο τόσο στο hardware όσο και στο software. Να σου πω την αμαρτία μου προσωπικά σαν χρήστη, θα είναι η αναλογία χρησιμότητάς του μεταξύ εφαρμογών και παιχνιδιών είναι 20-80.

Chris_BMW

Γιωργος Κ@

Φίλε μου εφόσον λοιπόν ήσουν κ κάτοχος του Motorola θα έπρεπε να ξερεις οτι οι δυο υλοποιήσεις δεν είχαν καμία σχέση καθότι στο Motorola έκανες “swipe” για να ξεκλειδώσει (οπως η πρώτη υλοποίηση της Samsung η οποία στέφθηκε με αποτυχία ) ενω στο I phone απλα τοποθετείς απάνω το δάκτυλο σου .
Δεν θα ανοίξω αντιπαράθεση για το ποιος καινοτόμησέ εινσι προφανές .Οπως κ προφανές ειναι απο την άλλη ποιον αντιγραψανε οι υπόλοιποι .
Τα αλλα ολα εινα ” να χαμε να λέγαμε “….

Agnostos13

@Γιωργος Κ.:
Ξερω πολυ καλα σε τι αναφερεσαι…
Εγω ομως αλλο ρωταω! Εχεις δει τετοια συσκευη που μας παραθετεις στο λινκ;
Γιατι εχω εχω ενα iphone με 3d touch αυτη τη στιγμη στα χερια μου!
Εσυ εχεις πιασει ποτε αυτη τη συσεκυη που παρουσιασε η Huawei μια βδομαδα πριν την Apple και θα κυκλοφορουσε καποια στιγμη αργοτερα;

ΥΓ. Φημες λενε οτι αυτη η συσκευη κυκλοφορησε μεσα του 2016 σε περιορισμενα κομματια στην αγορα της Κινας…

Ιωάννης jb

Γιώργο.. Έχεις πιάσει smartphone με τεχνολογία δαχτυλικου αποτυπώματος μετά το atrix??
Δεν έχει καμία σχέση ο τρόπος που δουλεύει ο αισθητήρας στο atrix με τον αισθητήρα πχ του z5 ή του 6s

Ντ

Από τις πιο άχρηστες “καινοτομίες ‘

Takplak

Ας στείλει κάποιος με iPhone 7 τι κάνω, μεγάλωσαν ξαφνικά τα εικονίδια υπερβολικά και δε μπορώ να λειτούργησω καν τη συσκευή . κάνω το κλασσικό Hard reset η κάτι άλλο;

ioannis

καλα τωρα πραγματικα τι με ενδιαφερει ποιος το εβγαλε ειλικρινα δηλαδη το πρωτο αυτοκινητο μαζικης παραγωγης ηταν το ford t τι παει να παει δηλαδη οτι δεν θα επρεπε να μπουνε αλλες εταιριες στο χωρο του αυτοκινητου επειδη το εβγαλε η ford? ετσι ειναι και με τις καινοτομιες μπορει καποιος να βγαλει κατι αλλα η μαγκια ειναι να το παρει και καποιος αλλος και να τη φτασει την τεχνολογια σε ενα μεγαλυτερο βαθμο. Τωρα απορω τι κραζουνε μερικοι. Μεχρι στιγμης το ποιο ολοκληρωμενο κινητο που ειτε σε καποιους αρεσει ειτε σε καποιους δεν αρεσει ειναι το S8 τωρα απο εκει και περα μπορει ο καθενας να πει τα μακρυ του και το κοντο του. Παντα θα υπαρχουν και haters της καθε εταιριας. Απλα για την ωρα δεν μπορει να σταθει τιποτα διπλα του δεχτειτε το απλα… ισως μετα απο 3-4-5-6 μηνες να βγει κατι αλλο καλυτερο

Παπαροκας tiamat

Κακα τα ψεματα, αν δεν ηταν η apple να ταρακουνησει τον κοσμο της τεχνολογιας με τους 64 bit επεξεργαστες, το touch id και το 3d touch ακομα θα ειμασταν στα δεντρα και θα βαζαμε pin στο κινητο να ξεκλειδωσει

Ιωάννης jb

ioannis είσαι μεγάλο πρόβατο

Apple

Αγαπητοί πελάτες μας παρακαλούμε μην αναλώνεστε σε αντιπαραθέσεις με ανθρώπους που δε γνωρίζουν τι σημαίνει καινοτομία. Ειναι γνωστό ότι όλα όσα βλέπετε γύρω σας τα έχουμε φτιάξει εμείς και το ΠΑΣΟΚ.

Μανος

Περιμενετε να βγει πρωτα

ChristosT

Eγώ πάντως πιστεύω οτι το πιό ολοκληρωμένο κινητό, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, είναι το…S9.
Μακράν το καλύτερο και το πιό καινοτόμο…έχει τα πάντα και παράλληλα δεν έχει τίποτε:)

Jim

Στη φώτο πρέπει να είναι κλαρος του s8. Το γνήσιο απ ότι είδα δεν έχει λογότυπο η απλα μας τρολλαρουν

KostasB

3D/force/press touch και μπαρμπούτσαλα. Όταν η Sony είχε floating touch οθόνη το 2012 που την έκανε ευαίσθητη από τον αέρα χωρίς να την πατάς καν… 😋

Γιώργος Κ.

Εγώ είπα όσα είχα να πω και ναι συμφωνώ στο ότι η huawei ήθελε απλά να προλάβει την apple μιας και γενικά δε διαφημιστικε το εν λόγω εγχείρημα και όπως είπα ξανά καμία εταιρια δεν έβαλε ανάλογο χαρακτηριστικό σε κινητό της. Απορώ που η Samsung θα το κάνει τώρα, αν το κάνει τελικά. Όταν σεταρα το iPhone 7 ενός ξαδέρφου γιατί εκείνος βαριόταν να το κάνει προσπάθησα να λειτουργήσω το 3D Touch και δεν τα κατάφερα με μεγάλη επιτυχία. Κι αυτό γιατί δεν έχω συνηθίσει να ασκώ τόση πίεση σε οθόνη κινητού και πιθανότατα αν ασκήσω ανάλογη πίεση σε δικό μου κινητό να μην μου βγει σε καλό. Ωστόσο είναι θέμα συνήθειας.

Όσο για το αποτύπωμα διαφωνώ. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση πως όντως το atrix ήθελε να περάσεις το δάκτυλο σε όλη την επιφάνεια του αισθητήρα, μα στην ιστορία και στη θυμίση των περισσότερων θα μείνει πως η Motorola το έφερε πρώτο. Και ναι άργησε να το πάρει η apple γιατί το 2011 η τεχνολογία ίσως δεν ήταν έτοιμη για ένα τέτοιο “προχω” χαρακτηριστικό αλλά τελικώς το πήρε και το έκανε πολύ καλύτερο (και μας φακέλωσαν ακόμη καλύτερα – για όσους ξέρουν ).

ChristosT

Μία παρατήρηση μόνο τίποτε άλλο, προς την αντικειμενικότητα σε κάτι που αναφέρθηκε.
Το 3D Touch στο Iphone ΔΕΝ χρειάζεται ΚΑΘΟΛΟΥ μεγάλη πίεση.
Στο ένα χέρι το κρατώ, και με ελαφρά, πολύ ελαφρά πίεση ενεργοποιείται. Πλούσιο, το πιό πλούσιο μέσα στο μενού και ιδιαίτερα χρηστικό.
Δεν έχει κάτι κανείς το ξεχωριστό ή ιδιαίτερο να το λειτουργήσει.
Είναι αστεία αυτά που λέγονται.

Γιώργος Κ.

Χρήστο εσένα σου φαίνεται εύκολο γιατί το έχεις συνηθίσει. Εγώ όμως δεν είχα ποτέ αυτό το χαρακτηριστικό και το πέτυχα με την έβδομη προσπάθεια. Έχει διαφορά η πίεση για να το καταφέρεις κάτι που είναι λογικό προκειμένου να διαχωριστει από το απλό παρατεταμένο πάτημα. Είχα τον ξαδερφο από πάνω μου που μου έλεγε “πάτα το πιο πολύ μην φοβασαι” καθώς αυτός πήγε στο 7 μετά το 6s και ήξερε ενώ εγώ φοβόμουν μην του χαλάσω την οθόνη. Δεν είναι καθόλου αστεία αυτά που γράφονται αλλά η αλήθεια. Δείτε και την άποψή ενός χρήστη που δεν είχε ποτέ iphone πάρα μόνο iPad χωρίς όμως force touch

Agnostos13

Η αληθεια ειναι οτι ειναι λιγο και στον ανθρωπο εκτος απο συνηθεια…
Αλλοι “το εχουν” και αλλοι οχι!
Εγω για παραδειγμα την πρωτη φορα που επιασα 6s (σε προωθηση για λογους προπαραγγελιας τοτε) το βρηκα κατευθειαν την ωρα που η κοπελα που το προωθουσε προσπαθουσε να μου δειξει πως δουλευει το 3d touch και εκανε 10 προσπαθειες μεχρι να πατηθει σωστα!
Στην πορεια επελεξα συσκευη με 3d touch και πλεον μου εχει φανει αρκετα χρησιμο (αν και εχει αρκετες προοπτικες ακομα)…

ChristosT

Άντε ξανά απο την αρχή…
Το 3d touch εγώ το πέτυχα απο την αρχή…7,10 κλπ φορές είναι τραβηγμένο απο τον εγκέφαλο.
Ενεργοποιείται με την μεγαλύτερη βαθμίδα πίεσης που είναι πανάλαφρη.
Η διαγραφή των apps θέλει ΧΑΙΔΕΜΑ.
Αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.