Galaxy S8: Γνωρίστε το εσωτερικό του από επίσημη εικόνα της Samsung

samsung galaxy s8 teardown, Galaxy S8: Γνωρίστε το εσωτερικό του από επίσημη εικόνα της Samsung

Η Samsung είναι πολύ ευχαριστημένη με την, μέχρι στιγμής, πορεία των Galaxy S8 / S8+ στην αγορά, με εκατομμύρια καταναλωτές να προτιμούν τις νέες ναυαρχίδες του Κορεάτη έναντι άλλων Android επιλογών ή φυσικά iPhones της Apple.

Βέβαια, οι δύο εκπρόσωποι της εταιρείας για το 2017 έχουν λίγες ημέρες στα ράφια των καταστημάτων. Η Sammy λοιπόν συνεχίζει να προωθεί τις συσκευές της με αμείωτο ρυθμό, αυτή την φορά παρουσιάζοντας μας τον… εσωτερικό τους κόσμο.

Σε μια επίσημη εικόνα που δημοσίευσε πριν λίγες ώρες, η Samsung μας αποκαλύπτει εν συντομία τι κρύβεται μέσα στα Galaxy S8 και Galaxy S8+. Ενώ αρκετά modules είναι φανερά, όπως η οθόνη, η εμπρόσθια κάμερα, οι αισθητήρες φωτός / κίνησης και τα ηχεία στο κάτω μέρος, υπάρχουν άλλα εξαρτήματα που διεγείρουν το ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, ο Κορεάτης κατασκευαστής μας υποδεικνύει την τοποθεσία του σωλήνα θερμότητας που αποτρέπει την υπερθέρμανση των CPU και GPU. Εκεί πιο πίσω, στο επόμενο στρώμα φαίνεται και ο ίδιος ο επεξεργαστής (είτε ο Snapdragon 835 ή ο Exynos 8895) μαζί με την κάρτα γραφικών (Adreno 540 ή Mali-G71 MP20).

Στο πρώτο στρώμα αποκαλύπτονται δυο χαρακτηριστικά τα οποία αρκετοί δεν γνώριζαν. Αρχικά, εκεί η Samsung ενσωματώνει την τεχνολογία DDI (Display Driver IC) για βέλτιστη απόδοση χρωμάτων και ποιότητας στην εικόνα. Επιπλέον, παρατηρούμε πως πίσω από το εικονικό κεντρικό πλήκτρο των δύο Galaxy S8 εκδόσεων είναι ενσωματωμένος ένας αισθητήρας πίεσης. Μέσω εκείνου η συσκευή προχωράει στην επιτέλεση των αντίστοιχων λειτουργιών, ανάλογα με την πίεση που ασκεί ο χρήστης στο κεντρικό πλήκτρο. Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια τεχνολογία με εκείνη του νέου Home button που η Apple χρησιμοποιεί στα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, μόνο που στην περίπτωση των δεύτερων το πλήκτρο είναι σχηματισμένο κανονικά, όχι ενσωματωμένο στην οθόνη (Galaxy S8).

Πολλοί χρήστες αρέσκονται στην απόκτηση γνώσης και κατανόηση περί των εσωτερικών εξαρτημάτων ενός smartphone και η δημοσίευση της Samsung ρίχνει επίσημο φως στα modules δυο κινητών τηλεφώνων που φιγουράρουν στην κορυφή του ενδιαφέροντος και των προτιμήσεων. Τα Galaxy S8 / S8+ είναι αναμφίβολα εκπληκτικές συσκευές και η Sammy τα προμοτάρει με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε, ο τεχνολογικός κολοσσός δαπανάει δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο σε διαφημίσεις. Είναι λογικό πως μέρος αυτών πηγαίνει αποκλειστικά στα high-end smartphones του, σε μια χρόνια προσπάθεια να εκθρονίσει την Apple ως βασίλισσα της συγκεκριμένης κατηγορίας.

samsung galaxy s8 teardown, Galaxy S8: Γνωρίστε το εσωτερικό του από επίσημη εικόνα της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
petrps

Ακομα και τα αντερακια της ομορφα ειναι

Λεωνίδας

Τα επεξεργάστηκα πρώτη φορά χτες το s8 και το s8+. Aναμφισβήτητα, εντυπωσιακά…Αλλά προσωπικά μου ήταν πολύ “ξένος” όλος αυτός ο υπερμοντέρνος σχεδιασμός. Σαν να μην είχα μπροστά μου ένα smartphone, αλλά ένα κομμάτι γυαλί που στη διαχείριση με τα χέρια μου φάνηκε απόμακρο. Είναι και θέμα γούστου σίγουρα…Πολύ στενόμακρο επίσης. Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όλη αυτή τη μόδα-μανία να ξεχειλίσουν οι οθόνες! Είπαμε να μην είναι και 1 εκατοστό τα περιθώρια αλλά να μπορεί να πιάνεται, να του βάλεις μια θήκη να το προστατεύεις, να’ναι πιο “φιλικό” στο χέρι! Ωραίο μεν, αλλά δεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.