To Galaxy S8 με Exynos δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε benchmarks

Galaxy S8 exynos benchmarks, To Galaxy S8 με Exynos δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε benchmarks

Το Samsung Galaxy S8 ανακοινώθηκε επίσημα εχθές μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό, Galaxy S8+. Εκτός από τις δυο διαφορετικές εκδόσεις όσον αφορά στο μέγεθος της οθόνης, η εταιρεία έχει και δυο διαφορετικούς επεξεργαστές.

Πρόκειται για τον δικό της Exynos 8895 και τον Snapdragon 835 της Qualcomm, ο οποίος κατασκευάζεται επίσης από τη Samsung. Οι εκδόσεις με Snapdragon 835 προορίζονται για αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ, ενώ Ευρώπη τα Samsung Galaxy S8 και Galaxy S8+ θα έρθουν με Exynos.

Το Samsung Galaxy S8 με Exynos 8895 δοκιμάστηκε σε benchmarks όπου έδειξε τις δυνάμεις του απέναντι σε άλλες ναυαρχίδες.

Το AnTuTu του δίνει την πρώτη θέση με σκορ 174155 πόντων, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά το iPhone 7 Plus (173110 πόντοι). Τρίτο είναι το OnePlus 3T (165097 πόντοι) και τέταρτο το LG G6 με σκορ 143639 και Snapdragon 821.

Galaxy S8 exynos benchmarks, To Galaxy S8 με Exynos δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε benchmarks

Στο Geekbench 4 σε multi-core performance καταλαμβάνει επίσης την κορυφή (6339 πόντοι) αφήνοντας πίσω τον Kirin 960 του Huawei P10 Plus. Αρκετή διαφορά έχει και το iPhone 7 Plus με μικρή απόσταση από το Samsung Galaxy S7 edge με Exynos 8890 (5664 vs 5645 πόντοι, αντίστοιχα).

Galaxy S8 exynos benchmarks, To Galaxy S8 με Exynos δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε benchmarks

Όσο για την single core απόδοση, το Samsung Galaxy S8 έρχεται πίσω από το iPhone 7 Plus στο GeekBench 4.

Galaxy S8 exynos benchmarks, To Galaxy S8 με Exynos δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε benchmarks

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gagarin

Μην αρχίσετε ακόμα παιδιά…
Σε 5 βγαίνουν τα ποπ-κορν…

Napoleon

antutu iphone 7 plus
3d 57007
ux 62609
cpu 50415
ram 12593

antutu s8
3d 66085
ux 52230
cpu 37068
ram 9316

απο αυτα βγαινει το συμπερασμα οτι το s8 εχει λιγο ενισχυμενη gpu ενω στα υπολοιπα
χανει κατα κρατος. σιγουρα η ram και η cpu δεν ειναι ισχυρα. το antutu ανεβηκε εξαιτιας της gpu.
αυτα με πολυ απλο τροπο ωστε να μην γραφονται παραλογισμοι και τρολιες. τιποτε το φοβερο με το s8.

Chris_BMW

Μου αρέσει οταν διαβάζοντας την πηγή καταλαβαίνεις οτι ο αρθρογράφος δεν έκανε απλή μετάφραση της πηγής αλλα έβαλε κ δικά του (της στην προκειμένη περίπτωση) σχόλια όπως “αρκετή διαφορά εχει και το I phone 7plus στο multi-core με μικρή απόσταση απο το s7”.
Θα περίμενα κ ένα αντίστοιχο σχόλιο για το single-core όπου το I 7 plus ειναι οχι απλα πρώτο με διαφορά αλλα ξεφτιλίζει οτιδήποτε απο κατω του με το galaxy s8 οριακά να περνάει την επίδοση του 3 ετών πλέον I phone 6 ….
Υ.Γ Δεν μετράνε για μένα τα νούμερα πλην όμως δεν μπορουσα να μην το σχολιάσω .

enki

Θα σας χορεψει καλα φετος η samsung .τωρα snapdragin 835 k exynos 8895 ειναι καλυτερη απο τον a10 fusion.μην λετε οτι να ναι με τα iphone

Napoleon

@enki οι αριθμοι αλλα λενε παντως

Παν.παν
Napoleon

εν τω μεταξυ δεν ξερω η αρθρογραφος απο που πηρε τα νουμερα αλλα το mate 9 pro με Kirin 960 βγαζει singlecore 1934 και 1989 και Multicore 6262 και αλλου 6431. δηλαδη ειναι πιο γρηγορος ο Kirin 960 απο τον 8895. ψαξτε λιγο σοβαρα αυτα.

Γιώργος Κ.

Εξαιρετικές επιδόσεις για ένα κινητό που η εταιρία που το παράγει δεν χειρίζεται ταυτόχρονα hardware και software αλά Apple ενώ παράλληλα διαθέτει 2Κ οθόνη και της Παναγιάς τα μάτια που τρέχουν στο backround και πρέπει να τα σηκώσει όλα ο επεξεργαστής. Αυτά μην τα ξεχνάτε. Ωστόσο να πούμε ότι η διαφορά στους καθημερινούς χρόνους από το htc ultra ή το P10 plus είναι ανεπαίσθητη οπότε άδικα κλαίγεστε για το ποιος το έχει γρηγορότερο.

Ηρακλής

Για όσους δεν γνωρίζουν η ανάλυση δεν παίζει ρόλο στα SoCs των mobiles συσκευών. Άν έπαιζε τότε το Iphone 7 plus 1080p θα έβγαζε λιγότερα fps απο το Iphone 7 750p. Ρίξτε μία ματιά σε benchmark ιστοσελίδες. Το Iphone 7 plus βγαζει περισσότερα. Υπάρχουν επίσης και μετρήσεις Offscreen. Ακόμη το Geekbench 4 μετράει την δύναμη του επεξεργαστή και δεν έχει καμία σχέση με την ανάλυση της οθόνης. Άς είμαστε λίγο προσεκτικοί και να μην παραπληροφορούμε τους γνώστες της τεχνολογίας.

Κώστας Φ

Ti λέτε;
https://m.youtube.com/watch?v=bDiPwDsr3lE
Ψάξτε λίγο καλύτερα…

Κώστας Φ

Αν ψάξετε καλά θα δείτε ότι περνάει τα 205 χιλιάρικα. https://m.youtube.com/watch?v=bDiPwDsr3lE.

Κώστας Φ

Α καλά, ωραία άρθρα. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με βιντεακια με σκορ πάνω από 205.000 Δεν το ψάχνετε λίγο καλύτερα λέω εγώ;

Liris11

Καλά πόσο στημένο παίζει να είναι αυτό με το ατυτυ εδώ ο κιριν 955 που έχω ξεπερνά τα 6κ με μουλτι και 1900 με σιγκλε απλά τα σκάνε διάφορες εταιρίες και με διαφορά update αλλάζουν τα αποτελέσματα στα διάφορα αυτά τεστ

NtinosMD

Single core διαφορα με s7 σχεδον ανυπαρκτη…. πφφφφ

Φραγκώ

Το βράδυ όπως όλα δείχνουν δεν θα αποχωρήσει κανένας παίκτης από τo Survivor λόγω του τροχαίου. Ακούγεται ότι θα αποχωρήσει η Κολιδά. Τις καλησπέρες μου

VasiliS7edge

Αφήστε τα score. Όλα τα κινητά ειναι απροβληματιστα. Το θέμα είναι ποιο σου κάνει και για το δουλειά το θέλεις.
Το S8 κάνει για μοστρα, για το DeX, για VR, για ασύρματη φόρτιση, για σούπερ φωτογραφίες και βίντεο, για παρακολούθηση βίντεο στην infinity HDR 2k οθόνη.
Το iPhone κάνει πάλι για μοστρα, για την υποστήριξη του software
…εε δεν θυμάμαι κάτι άλλο.
Τα κινέζικα Huawei, Lenovo, Xiaomi, ViVo, Oppo OP3t κάνουν για value for money (αλλά όπως πάνε οι εταιρίες θα κλείσουν με τόσο μικρό κέρδος).
Οπότε υπάρχουν επιλογές και σχεδόν όλες είναι καλές.

Makis

single core θέλει τουλάχιστον αλλά 2 χρόνια από το… :))))

bezilys

@Φραγκώ όχι ρε ακόμα και εδώ το survivor!?? Χαχαχαχα

Φραγκώ

Είμαστε παντού!!!

Ανδρεας Κ

to Mi5 s plus ξεχασατε …165.000 και το mi mix. μην βαζετε οτι σας βολευει..μπας και ανοιξει ο κοσμος τα στραβα του

Ηρακλής

Συγνώμη αλλα, φωτογραφίες, βίντεο θα καθίσεις να δείς στην 4K HDR Sony με τα πιό ζωντανά και ταυτόχρονα ρεαλιστικά χρώματα σε ανάλυση αιχμής. Χαλαρώστε με τα 2k της samsung.
Προσωπικά διαφορά θέασης σε Iphone 1080 με S7 σε βίντεο δεν έχω δεί. Όχι οτι σε 5,5 οθόνη μπορεί να δεί κανείς και με 4k τεράστια, απλά θα είναι πιό ευδιάκριτη. Διαφορά θα δεί κάποιος μόνο στις smart tv με οθόνη 40-60. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επίσης χαλαρώστε με το DeX που μέχρι εχθές δεν ξέρατε τι είναι. Εδώ υπάρχει το Windows Continuum που είναι υπερπλήρες και δεν ασχολείται σχεδόν κανείς. Θα ασχοληθούνε ξαφνικά με DeX επειδή το διαφήμισε η samsung.Προσωπικά περιμένω και την απάντηση της apple με την επαυξημένη AR και μετά βλέπουμε. Όχι βιαστικές κινήσεις. Πρώτα θα δούμε όλη την γκάμα και μετά αγοράζουμε. Άλλωστε μαζί με το 3D της Huawei θα δούμε και της Apple στο επόμενο Iphone που με ενδιαφέρει περισσότερο απο infinity και λοιπά καλούδια.

Ηρακλής

https://www.youtube.com/watch?v=1WwqU-dyX0o με SD835.
https://www.youtube.com/watch?v=3DXI_l3M5fA με exynos 8895.

@Κώστας Φ να ξεχωρίζουμε και τα fake λίγο, δεν είναι κακό…για τα τυπικά.

Dimitris Vetsopoulos

Σε ξένες σελίδες διάβασα τελικά ότι στην ευρώπη θα έρθει με επεξεργαστή Snapdragon 835.Εδώ έχει τονιστεί οτι δεν θα έρθει.Σε άλλα ελληνικά site διάβασα επίσης ότι θα έρθει στην Ελλάδα.Τελικά τι να πιστέψω ;

Ηρακλής

https://www.sammobile.com/2017/03/30/how-samsung-battery-stats-galaxy-s8-s8-plus-compare-s7-s7-edge/
Επίσημα απο την samsung για την διάρκεια της μπαταρίας. Το S7 είναι καλύτερο…

Demis

Πλέον το antuntu κλπ δεν ενθουσιάζει κανέναν αφού κινητά έχουν φτάσει στο επίπεδο πλέον όπου δεν φαίνεται η διαφορά με το προηγούμενο
Το πραγματικό παιχνίδι αλλού παίζει τωρα και αυτό είναι λογισμικό (καλά πάνε και η 2 μεγάλοι, αν και το Android ελάχιστοι κατασκευαστές το έχουν στρώσει σωστά), Camera (εδω κάθε χρόνο όλο και κάτι καινούριο βλέπουμε, design (και εδώ καλά πάνε) μπαταρία (εδω πατωνουν όλοι σε μέγιστο βαθμό)

azriel84

Μ’αρέσει που ακόμα μιλάτε για SoC. Το ότι οι Exynos είναι τα κορυφαία SoC για Android είναι χρόνια γνωστό. Γενικά στα smartphone SoC όμως μετά την Apple το χάος παιδιά, χωνέψτε το. Συγκρίνεται τα διάφορα Android SoC μεταξύ τους, ναι, εκεί να δούμε τι παίζει, αλλά τα A chips της Apple είναι μια κατηγορία μόνα τους. Single core γλέντι. Multi core, που στην τελική το multitasking δεν είναι και το ατού του iOS, το περσινό 2+2 core Α10 περνάει τον κορυφαίο περσινό octa core Exynos και είναι ανταγωνιστικό του φετινού. Με τους μισούς πυρήνες. Που τον φετινό Exynos θα τον συγκρίνουμε με το Α11 αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι. Για storage speed, τα νούμερα του AnandTech και οι αναφορές του Linus τα λένε όλα, είναι σχεδόν 2 γενιές μπροστά και τρέχει η Sammy από πίσω με UFS 2.0 κτλ… Στο εσωτερικό hardware κομμάτι η Apple δεν έχει αντίπαλο. Στο design, στο iOS, στις οθόνες και κυρίως στην τιμή τα έχει κάνει πουτ@ν@ τα τελευταία δύο χρόνια. Όχι στο εσωτερικό hardware.

Ηρακλής

@azriel84 παίζει να είσαι και ο μοναδικός λογικός άνθρωπος εδώ μέσα. Άν είχα likes θα σου έδινα άπειρα. Δεν θα άλλαζα τίποτε απο όσα είπες. Η Apple με τους επεξεργαστές της είναι κορυφή. Τετραπύρηνος και βγάζει καθαρά όλα τα σκόρ μόνο με 2 πυρήνες. Oι NVMe έχουν διπλάσια ταχύτητα του UFS 2.0 και 2.1. Όπως είπες ο Linus με τις αναφορές του τα λέει όλα. Εκεί που πάσχει είναι τα κολλήματα της με την ασφάλεια και τον διαμοιρασμό των αρχείων. Στην ψιλο υστερία της έχει κλείσει πολύ το λειτουργικό της και της στοιχίζει δικαίως με τα μυαλά που κουβαλά. Όλοι μέσα στα apple forums την κράζουν μόνο για αυτό. Να απεξαρτικοποιηθεί απο το itunes που πολλές φορές στο θέμα μεταφοράς δημιουργεί προβλήματα. Πιστεύω ακράδαντα οτι άν μπορούσε κάποιος με ένα copy paste να μεταφέρει αρχεία στο iphone το android δεν θα υπήρχε. Ίσως να αλλάξει κάτι στο μέλλον μετά απο μείωση πωλήσεων ή αρκετό κράξιμο. Τα έχει κάνει όντως πουτ@ν@ κάπου. Ο Α11 απλά σε λίγο καιρό που θα τον δούμε δεν θα έχει αντίπαλο πουθενά. Ήδη ο Α10 θέλει άλλα δύο με τρία χρόνια για να τον φτάσουν οι sd και exynos.

Vasilist

Το παραμύθι με το single core του iPhone καλά κρατεί.

Napoleon

οσο θα υπαρχουν ασχετα ατομα με την τεχνολογια οπως οι android fans users τοσο θα διαβαζουμε και σαχλιτσες απειρου καλους. αλλο το ios αλλο το android. οσους πυρηνες και να εχει μια cpu της apple παντα θα τρεχει αψογα γρηγορα πολυ γρηγορα και σωστα επειδη η apple θα το εχει κομενο και ραμενο για την παρτη της cpu. μπερδευετε μηλα με πορτοκαλια. θελετε να φτιαξετε μαρμελαδα μηλου με πορτοκαλια. οταν ξεφυγετε του φανατισμου σας τοτε θα δειτε με καθαρα ματια. οι εφαρμογες κ τα παιχνιδια του ios καθως κ το συστημα ειναι τελεια προγραματισμενα να τρεχουν με ενα κ δύο πυρηνες. το android θελει πολλους πυρηνες επειδη ετσι σχεδιαστηκε απο την αρχη. σε καθε συστημα ποτε τρεχει το S core ποτε το M core. ολα χρειαζονται αναλογως με το τι συγκρινεις.
υπαρχει το appstore και το playstore. διαφορετικα θα κατεβαζατε τα παντα απο ενα για δυο λειτουργικα συστηματα. σας λεει κατι αυτο η ακομη παλευετε με τον φανατισμο σας?

o.k.man

Φίλε azriel84 στην εκκίνηση του λειτουργικού συστήματος καθώς και σε όλες τις λειτουργίες και ταχύτητες των προγραμμάτων, παιχνιδιών, εφαρμογών, κ.α. Δεν κοιτάζουμε απλά και ΜΟΝΟ το single core score αλλά την συνολική ταχύτητα όλων των επεξεργαστών και κατά πόσο όλοι οι επεξεργαστές αξιοποιούνται πλήρως από όλα τα προγράμματα (νέα και παλαιά και ιδίως αναμενόμενα περισσότερο στα ανανεωμένα updates προγράμματα κ.α. στα updates τους όπου πρέπει να τα αξιοποιούν συνολικά) Εάν κοιτάζουμε απλά και μόνο το single core score και όχι το multi core score αλλά και τα συν-ολικά benchmarks και στα οποία δύο τελευταία και κυριότερα scores υπερτερεί εώς τώρα το Samsung Galaxy 8 (kai 8+) τότε θα έπρεπε να κοιτάζουμε το single core score σε συστήματα desktop, laptops, notebooks, (μέχρι ακόμα και σε tablets) κ.α. το οποίο φυσικά σε αυτά τα συστήματα δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑΣ single core score! και δεν έχει και σημασία γιατί όλοι κοιτάζουν την συνολική εικόνα ολικής ταχύτητας όλων των επεξεργαστών και όχι “μερικής” μονοπύρηνης ταχύτητας όπως στο single score. Τότε εάν είναι έτσι, ας πάρει κανείς (σε οποιοδήποτε hardware σύστημα) έναν μονοπύρηνο (ή και διπύρηνο) hard overclocked επεξεργαστή σε ταχύτητα 5,3Ghz με σούπερ ψήκτρες, όπως είχαν καταφέρει πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και να… Συνέχεια »

Mits

F1. https://m.youtube.com/watch?v=bDiPwDsr3lE# (Κοινή χρήση από CM Browser)

Don mitso mou

@o.k. man

Αυτό που αναφέρεις για τα pc δεν είναι γενικότερα σωστό. Εγώ αγόρασα πρόσφατα μηχάνημα κοντά στις 8000 € στημένο πάνω στον intel core i7 6700k γιατί είναι το chip που με overclock πιάνει τις πιο ψηλές τιμές σε single core. Σαν αρχιτέκτονας δουλεύω σε προγράμματα που τρέχουν μόνο με ένα πυρήνα. Έχω βέβαια και άλλο ένα μηχάνημα στα ίδια λεφτά που τρέχει με 10 πυρηνο, αλλά αυτό είναι για άλλες δουλειές. Θα σου πρότεινα βέβαια να κανείς μια έρευνα για το ποσά παιχνίδια τρέχουν με πάνω από δυο πυρήνες.

Ηρακλής

To benchmark ρε παιδιά με τα 205,000 είναι fake. Mην το αναπαράγετε άδικα. Το κανονικό είναι αυτό που παρέθεσα στο σχόλιο 22. Το πρώτο με sd 835 και το δεύτερο με exynos 8895. Διακόσια χιλιάρικα δεν βγάζει κανένα s8 και με κανένα θεό. Χαλαρώστε λιγάκι. Το single core σωστά είπανε τα παιδιά χρησιμοποιείτε αναλόγως των εφαρμογών, του λειτουργικού και του συστήματος. Άν δεν υπήρχε λόγος και χρήση δεν θα το μετρούσανε. Συγκρίνετε ανόμοια λειτουργικά και stores.

John

Η Apple έχει δυνατούς επεξεργαστές , στα υπόλοιπα όμως οθόνη , μπαταρία , καμερα κτλ δεν μπορεί να συναγωνιστεί την Samsung , μιλάω βέβαια για το Iphone 7 plus γιατί το απλό iphone με μικροσκοπική οθόνη , κάμερα χωρίς OIS και πολύ μικρή χωρητικότητα μπαταρίας είναι mid range και όχι ναυαρχίδα.

bill

@Napoleon
εισαι ο νουμερο ενας ασχετος σε καθε ποστ
μιλας για φανατισμο κ εισαι το φανατικο σκουπιδακι της αππλε
μην σχολιαζεις πια πονανε τα ματια μας

bill

@christost
οπως παντα λες οτι σ κατεβει χωρις καμια τεχνολογικη τεκμηριωση
εισαι ο παραπληροφορημενος του παραπληροφοριμενου

o.k.man

Φίλε @don mitso mou μιλάς γιά τον κορυφαίο 4πύρινο (και όχι μονοπύρηνο ή διπύρηνο) intel core i7 6700k στα 4.20 Ghz ο οποίος είναι και 7η γενιάς που σημαίνει ότι ας πούμε ότι κάποιος έχει intel επεξεργαστή 3η ή 4η γενιάς στην ίδια ταχύτητα 4.20Ghz με τον δικό σου. Εεε φυσικά ο δικός σου intel core i7 6700k που είναι και τελευταίας 7η γενιάς λόγω καλύτερων εσωτερικών κυκλωμάτων στον επεξεργαστή (και πολλά άλλα) θα είναι πολύ πιό γρήγορος!!! Φυσικά επειδή το πράγμα έχει λίγο ξεφύγει (περισσότερο με την εταιρία Intel) με το θέμα ταχύτητας των εσωτερικών κυκλωμάτων των επεξεργαστών και των γενεών και τύπου επεξεργαστών της intel i3, i5 & i7 κοντεύoυν να γίνουν τα Ghz “εικονικά”!! Και αν ο δεκαπύρηνος είναι σχετικά “παλαιός” (δεν είπες ποιόν συγκεκριμένα δεκαπύρηνο επεξεργαστή έχεις) και με πολύ λιγότερα Ghz (π.χ. 2,2Ghz) στο κάθε πυρήνα λογικό θα είναι να υπάρχει κοντινός ανταγωνισμός όσον φορά την ταχύτητα. Βέβαια εννοείται ότι τα περισσότερα πλέον (καλά) αρχιτεκτονικά προγράμματα σε Pc είναι πλέον παλαιά και λογικό είναι να δουλεύουν περισσότερο με μονοπύρηνους επεξεργαστές. Αν και το θέμα έρευνας σε παιχνίδα με πόσους περισσότερους πυρήνες τρέχουν, εναπόκειται όχι απλά σε εμένα αλλά σε ειδικές ιστοσελίδες και σε ειδικούς πάνω… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.