Galaxy S9 και S9+: Τα κορυφαία smartphone σύμφωνα με το Consumer Reports

samsung galaxy s9 s9plus κορυφαία smartphone consumer reports, Galaxy S9 και S9+: Τα κορυφαία smartphone σύμφωνα με το Consumer Reports

Τα Samsung Galaxy S9 και S9+ ανακηρύχθηκαν τα κορυφαία smartphone από το Consumer Reports (το αμερικανικό περιοδικό που εκδίδεται από την Ένωση Καταναλωτών και δεν δέχεται διαφημίσεις), μιας και πήραν καλύτερη αξιολόγηση σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές. Οι ναυαρχίδες της Samsung συγκέντρωσαν 81 πόντους, αφήνοντας τα iPhone σε χαμηλότερες θέσεις κάτι που προκαλεί έκπληξη.

Τα αποτελέσματα του Consumer Reports προέρχονται καθαρά από δοκιμές βασισμένες σε αντικειμενικά κριτήρια και αξιολογήσεις και έδωσαν την πρωτιά στις ναυαρχίδες της Samsung με 81 πόντους, με τη δεύτερη θέση να την κερδίζει το Galaxy S8 με 80 πόντους ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση βρίσκουμε τα Galaxy S8 Active και Galaxy S8 Plus με 79 πόντους. Εντύπωση προκαλεί πως τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus βρίσκονται στην έκτη και έβδομη θέση με 79 βαθμούς το καθένα, ενώ πιο κάτω βρίσκουμε το iPhone X με 78 βαθμούς.

Τα σημεία στα οποία διακρίθηκαν τα Galaxy S9 και S9+ είναι αυτά της αντοχής λόγω ποιότητας κατασκευής, την ταχύτητα του επεξεργαστή, την ποιότητα των ηχείων καθώς και την άνεση χρήσης και την πληθώρα των εργαλείων για την ασφάλεια της συσκευής. Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της ποιότητας κατασκευής, αναφέρεται πως οι συσκευές δοκιμάστηκαν για την αντοχή τους σε 100 πτώσεις για να δοκιμαστούν όλες οι πλευρές των συσκευών, από οποιαδήποτε γωνία και ύψος έγιναν οι ρίψεις.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με τα Galaxy S8 και S8+, οι φετινές ναυαρχίδες της Samsung εμφάνισαν καλύτερα αποτελέσματα. Οι οθόνες των S8 και S8+ μετά τις 50 πτώσεις είχαν άσχημα σπασίματα και δε λειτουργούσαν, ενώ το Galaxy S9 μετά τις 100 πτώσεις εμφάνισε χτυπήματα και γρατζουνιές στην οθόνη, όπως και το S9+ μέχρι τις 50 πτώσεις. Το σπάσιμο στην οθόνη του Galaxy S9+ εμφανίστηκε σε κάποιο σημείο μετά τις 50 πτώσεις.

Στον τομέα του επεξεργαστή των συσκευών, η ταχύτητα σε γενικές γραμμές είναι εντυπωσιακή αφού οι εφαρμογές ανοίγουν γρήγορα και κάθε λειτουργία των συσκευών γίνεται απροβλημάτιστα. Στον τομέα του ήχου τα Galaxy S9 και S9+ διαπρέπουν ενώ και τα ακουστικά της AKG-Harman προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα ήχου.

Τέλος, στον τομέα της ασφάλειας, ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι τοποθετημένος σε σωστή θέση και κάτω από την κάμερα, μετά τα παράπονα για τη θέση του στα S8 και S8+ όπου πολλοί μπέρδευαν τον αισθητήρα με το φακό της κάμερας με συνέπεια να είναι μονίμως λερωμένος. Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή του Intelligent Scan όπου συνδυάζεται η δισδιάστατη αναγνώριση προσώπου με την αναγνώριση της ίριδας των ματιών για το ξεκλείδωμα της συσκευής αλλά φαίνεται πως δεν είναι τόσο ασφαλής μέθοδος για την πραγματοποίηση πληρωμών, όπως δηλαδή γίνεται με την τρισδιάστατη αναγνώριση προσώπου μέσω του Face ID στο iPhone X όπου οι χρήστες πραγματοποιούν κανονικά της αγορές τους.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Οντως εντυπωση προκαλει πως η μπαγκατελες iphone 8 και 8 plus πηραν τοσο υψηλες βαθμολογιες.

Agnostos13

@John:
Άκρως αντικειμενικό και πολύ χρήσιμο το σχόλιο σου…
Ευχαριστούμε

Makis

Μπράβο John για τα επιχειρήματα… 🙂

Φωτης

Για μενα παντα το iphone x ειναι χωρις αντίπαλο!!Οσο για την ποιοτητα κατασκευης δεν υπαρχει πιο στιβαρή συσκευη κ premium..Μαζεύω για να το παρω Σεπτέμβριο..

@papaki

@John Το σχόλιό σου είναι πολύ σωστό μπράβο! 😂

Ιωάννης jb

Εντύπωση δε προκαλεί μόνο το γεγονός ότι πολύ κοντά στους και καλά υψηλούς 80 και 81 πόντους των galaxy βρίσκεται με 79 το μήλο αλλά το ότι είναι όλα από 2 εταιρίες οι οποίες επενδύουν τεράστια ποσά στο μάρκετινγκ

Ιωάννης jb

Καλά μιλάμε για άτομο.. Άτομο με μυαλό 10χρονου.. Απορώ γιατί ακόμα βλέπουμε από κάτι τέτοιους σχόλια εδώ

Λευτέρης

Το iPhone X για μενα υστερεί στην ελλειψη αισθητηρα αποτυπώματος (για μενα φουλ χρήσιμος) και στην τιμή. Οχι οτι τα s9 ειναι φθηνά, αλλα τα βρίσκεις αρκετα φθηνοτερα.

Guannaras69

Βλέπω πρωτιά αλλά έχει θέματα ή oreo στο s9 μου που στο s8 ,δεν είχα ας τα λύσει πρώτα και βλέπουμε

Vendetta

@Ιωάννης jb αυτη την καραμελα που πιπιλάς τοσο καιρο για τα ποσά επένδυσης των Apple και Sammy στο marketing ως κρισιμο παραγοντα επιτυχίας τους, γιατι δεν το υιοθετουν η Sony και οι υπολοιπες εταιρίες να γινουν και αυτες αστερια?

Ιωάννης jb

Ελα μου ντε για ψαξτο λιγάκι και αν το βρεις ενημέρωσε μας

Vendetta

Έτσι σε θέλω…να απορείς για τα σχόλια του john όπως και εγώ για τα δικά σου…

George

Το συγκεκριμένο άρθρο μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση. Οχι βέβαια γιατί τα iPhones βρίσκονται πιο χαμηλά. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο. Το θέμα είναι ότι το καλύτερο κινητό στον κόσμο αυτή την στιγμή, αντικειμενικά, εαν έχει ψάξει κανείς λίγο
το θέμα, είναι το huawei p20 pro. Ακολουθεί το Samsung galaxy s9 plus και πάει λέγοντας…

Legend

Πραγματικά πανέμορφο κινητό μιας και είχα τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω μια μέρα περίπου. Δεν είναι αρκετος ο χρόνος για αξιολόγηση, αλλά η οθόνη του βρίσκεται σε άλλα επίπεδα από τον ανταγωνισμό. Ωραία κατασκευή επίσης, ελαφρώς υποδεέστερη του iPhone x. Βέβαια το software είναι αυτό που προσωπικά δεν μου αρέσει.

JD

Αντικειμενικα αν βαλουμε το 8 plus διπλα στο iphone x το πρωτο φαινεται “αρχαιο” σε ολα. Οσο αφορα το απλο iphone 8 αυτο αποτελει τεχνολογικο απολιθωμα ( οθονη , μπαταρια , σχεδιασμος κτλ).

JD

Η Sony οσα και να ριξει στα marketing με σχεδιασμο του 2013 και οθονες ips και παλι στο 1% θα ειναι. Αν δεν αξιζει το προιον το marketing δεν μπορει να κανει τιποτα.

JohnWave

α)Αν τα υπολογίσουμε όλα μαζί, δλδ design+οθόνη+ποιότητα κατασκευής+chipset+μπαταρία+ήχο τότε ναι το S9+ είναι η καλύτερη συσκευή για το 2018.

β)Αν βγάλουμε εκτός το design, μειώσουμε τη βαρύτητα του chipset και αυξήσουμε τη βαρύτητα του κριτηρίου της κάμερας τότε το καλύτερο smartphone μέχρι στιγμής είναι το Huawei P20 Pro.

γ)Αν αυξήσουμε τη βαρύτητα του κριτηρίου του chipset, τότε καλύτερη συσκευή είναι το iphone X.

δ)Αν αυξήσουμε τη βαρύτητα του κριτηρίου της μπαταρίας, τότε Huawei Mate 10 Pro.

ε)Αν δώσουμε μεγαλύτερο βάρος στη σχέση αξίας/τιμής ναυαρχίδας τότε S8/S8+ και ΟnePlus 5T.

Αγγελος

Johnwave και george πιαστε το p20 pro και μετα πειτε τη γνωμη σας και οχι μονο απο βιντεακια στο youtube.το χω εδω και μια βδομαδα και σε συγκριση με το s9 plus μου δεν ειναι οσο καλη περιμενα η καμερα.περιμενα πολλααα περισσοτερα απο τα 40 mp τα οποια δε τα βλεπω ποτε.κι αυτο γιατι δεν εκτυπωνω αφισες!η καμερα του s9 + εχει πολυ καλυτερη σελφι,πολυ καλυτερα τα παει στο σκοταδι,πολυ καλυτερο βιντεο με σταθεροποιηση,και σε φως εχει πιο ωραια κορεσμενα χρωματα .

@Αγγελος 15:51

@Αγγελος 15:51: Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να λέει ό,τι θέλει: Το δικό μου το iPhone Χ βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες ή δοκίμασα το iPhone X με το Samsung galaxy s9 plus και το δεύτερο βγάζει καλύτερες και πάει λέγοντας. Για αυτό το λόγο λοιπόν υπάρχει ο ανεξάρτητος οργανισμός dxomark, τα αποτελέσματα του οποίου ΔΕΝ τα αμφισβητούν ούτε καν οι ίδιοι οι κατασκευαστές των κινητών!! Σύμφωνα λοιπόν με τον dxomark, η καλύτερη κάμερα και βίντεο κινητού αυτή την στιγμή παγκοσμίος ανήκει, και μάλιστα με αισθητή διαφορά, στο huawei p20 pro. Ολα τα άλλα που λέγονται είναι απλά… άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Τέλος….

JohnWave

@Άγγελε, το βράδυ τραβάς με night mode ή στο default; H διαφορά ανάμεσα στα δύο modes είναι τεράστια από όσα reviews έχω δει και διαβάσει. Το dynamic range το έχεις συγκρίνει; Έχεις τραβήξει φωτό που στο ένα μέρος πέφτει έντονο φως και στο άλλο σκιά; Ζοom έχεις συγκρίνει; Κινούμενο πράγμα; Καλοπροαίρετα στα ρωτώ γιατί από ότι έχω καταλάβει από τα reviews η κάμερα του P20 Pro θέλει λίγο ψάξιμο για να δώσει πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν εννοώ manual ρυθμίσεις ISO κτλ αλλά δοκιμές με τα έτοιμα modes που έχει.

Agnostos13

Πάντως η διαφορά auto και manual είναι η μέρα με τη νύχτα…

Αγγελος

Προφανως και ο καθενας μπορει να λεει τη γνωμη του κυριε που χρησιμοποιησατε το ονομα μου.γι αυτο υπαρχουν τα σχολια για να βλεπουμε υποκειμενικες αποψεις καταναλωτων.απο κει και περα προφανως δε διεθεσα 900 ευρω γιατι ειχα καμια ορεξη να λεω ασχημα λογια για το p20 pro αλλα γιατι εχω κολλημα με τα κινητα και τις φωτογραφιες.εχω σε υποληψη το dxomark αλλα στο συγκεκριμενο κινητο δε καταλαβαινω μερικα πραγματα.κατ αρχην δε συγκρινει τις φωτο με το s9plus!αλλα με iphone k pixel. μια σελφι για κλαματα πραγματικα.πεταξου σε ενα καταστημα κ δες αν εχω αδικο.ενα βιντεο που πηρε 94 στο stabilization το οποιο ειναι επισης για κλαματα!οι φωτογραφιες με χρωματιστο background ή οτιδηποτε με χρωμα δεν ειναι ρεαλιστικες με το s9 κλαινε μανες.επισης στο σκοταδι εγω δε μπορεσα με τιποτα να βγαλω τις φωτο του s9 plus ουτε να δω διαφορα σε ποιοτητα.ισως σε pc να εβλεπα.ισως να προτιμω και να εχω συνηθισει τα χρωματα της samsung.εχω να πω οτι το iphone x εχει το καλυτερο πορτραιτο,το pixel 2 φοβερη καμερα σε φως και το s9 plus ειναι οτι πιο ολοκληρωμενο.για το παπα που φαγαμε με τη τριπλη καμερα και τη 2k οθονη δεν εχω σχολια δοκιμαστε μονοι σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.