Διαρροή από τη Samsung Αυστρίας δείχνει ότι το Galaxy Z Fold 8 και Z Flip 8 χάνουν τη δωρεάν αναβάθμιση αποθήκευσης στην προπαραγγελία φέτος.
Σύνοψη
Η δωρεάν αναβάθμιση αποθήκευσης στο Galaxy Z Fold 8 και το Galaxy Z Flip 8 φαίνεται να καταργείται φέτος, σύμφωνα με διαρροή από τη Samsung Αυστρίας.
Οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγες ώρες πριν το σημερινό Galaxy Unpacked και συμπίπτουν με ανεξάρτητες αναφορές από τη Νότια Κορέα.
Η αλλαγή αποδίδεται στο αυξημένο κόστος μνήμης παγκοσμίως το 2026.
Λίγο πριν το σημερινό Galaxy Unpacked (22 Ιουλίου, 16:00 ώρα Ελλάδας), διαρροή από την επίσημη σελίδα προπαραγγελιών της Samsung Αυστρίας δείχνει ότι φέτος δεν θα υπάρχει δωρεάν αναβάθμιση αποθήκευσης για το Galaxy Z Fold 8 και το Galaxy Z Flip 8. Αντί αυτού, η εταιρεία φαίνεται να προσφέρει έκπτωση έως 200 ευρώ στις εκδόσεις μεγαλύτερης χωρητικότητας, χωρίς καμία αναφορά σε δωρεάν upgrade.
Τα προηγούμενα χρόνια, όποιος προπαράγγελνε ένα Galaxy Z Fold ή Z Flip μπορούσε να πάρει την έκδοση με τη διπλάσια αποθήκευση στην τιμή της βασικής. Στο Galaxy Z Fold 7, αυτό σήμαινε ότι κάποιος αγόραζε το μοντέλο των 512GB πληρώνοντας όσο για το μοντέλο των 256GB, γλιτώνοντας ουσιαστικά 120 δολάρια. Φέτος, σύμφωνα με τη διαρροή, αυτό το προνόμιο μπαίνει στο ράφι, τουλάχιστον σε ορισμένες αγορές.
Από πού προέρχεται η πληροφορία
Η ένδειξη προέρχεται από τη σελίδα προπαραγγελιών της Samsung Αυστρίας, η οποία αναφέρει έκπτωση έως 200 ευρώ σε εκδόσεις υψηλότερης αποθήκευσης, χωρίς να μνημονεύει πουθενά δωρεάν αναβάθμιση. Παράλληλα, δημοσιογραφικές πηγές από τη Νότια Κορέα έχουν ήδη αναφέρει τις τελευταίες μέρες ότι η Samsung θα καλύψει μόνο το μισό κόστος της αναβάθμισης αποθήκευσης, αφήνοντας τον πελάτη να πληρώσει τη διαφορά. Η αλλαγή στην Αυστρία φαίνεται λοιπόν να επιβεβαιώνει μια ευρύτερη τάση και όχι μεμονωμένο περιστατικό μιας αγοράς.
Γιατί το κάνει η Samsung
Το 2026 το κόστος μνήμης και άλλων βασικών εξαρτημάτων έχει ανέβει σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο, πιέζοντας τα περιθώρια κέρδους των κατασκευαστών. Σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές, ολόκληρη η σειρά Galaxy Z αναμένεται να λανσαριστεί φέτος με τιμές αυξημένες κατά περίπου 100 δολάρια σε σχέση με πέρσι. Στις ΗΠΑ πάντως, η Samsung διαφημίζει συνολικές εξοικονομήσεις έως 1.230 δολάρια στην προπαραγγελία, συμπεριλαμβανομένης πίστωσης 30 δολαρίων για όσους κάνουν κράτηση ενδιαφέροντος, καθώς και συμμετοχή σε κλήρωση για 10 δωροκάρτες αξίας 500 δολαρίων.
Η άποψή μας στο Techblog
Η κατάργηση της δωρεάν αναβάθμισης αποθήκευσης είναι μικρή σε μέγεθος αλλά μεγάλη σε συμβολισμό: δείχνει πόσο έχει σφίξει η αγορά μνημών φέτος. Στην πράξη, όποιος σκέφτεται να προπαραγγείλει Fold 8 ή Flip 8 καλό είναι να περιμένει τις επίσημες τιμές από το σημερινό Unpacked πριν βγάλει συμπεράσματα, καθώς οι τελικές προσφορές ανά αγορά μπορεί να διαφέρουν σημαντικά.
Το Xiaomi Mix Fold 5 πιστοποιήθηκε στη MIIT, ενώ το Redmi Note 17 και Note 17 Pro Max εμφανίστηκαν στην NBTC Ταϊλάνδης, δείχνοντας κοντινή global κυκλοφορία.
Σχόλια