Smartphones

Galaxy Z Fold: Τρελή πατέντα της Samsung με συρόμενο πληκτρολόγιο

Αν και έχουμε δει πολλές πατέντες για foldable, η Samsung το πήγε ακόμα παραπέρα με πατέντα ενός Galaxy Z Fold με συρόμενο πληκτρολόγιο. Η ιστοσελίδα Let’sGoDigital φέρνει μάλιστα αυτό το concept στη ζωή, παρουσιάζοντας renders βασισμένα στο εν λόγω patent που απλά δείχνουν από άλλον πλανήτη.

Στην πατέντα της η Samsung αναφέρει foldable smartphone συσκευή της σειράς Galaxy Z Fold 2 που διπλώνει στα τρία, όπως άλλα σχέδια τύπου Z που έχουμε δει και από άλλες εταιρείες. Το ακόμα πιο τρελό όμως είναι πως στο κάτω μέρος βρίσκεται ένα συρόμενο πληκτρολόγιο, το οποίο είναι μία επιφάνεια αφής και ο χρήστης μπορεί να το χρησιμοποιεί όταν και άμα θέλει, ώστε να έχει όλη την υπόλοιπη οθόνη διαθέσιμη για προβολή.

Βέβαια, όπως μπορεί να φανταστεί και μόνο κάποιος, ο όγκος μίας συσκευής που διπλώνει στα τρία είναι απλά υπερβολικός. Όμως, έτσι θεωρητικά μπορεί να επιτευχθεί η μεγαλύτερη αναδιπλούμενη οθόνη που μπορεί να έχει κάποιος με το μικρότερο δυνατό form-factor. Από την άλλη, η ιδέα ενός συρόμενου πληκτρολογίου φαντάζει αρκετά ενδιαφέρουσα, αφού αυτές οι συσκευές θέλουν να αντικαταστήσουν παραπάνω από μία συσκευή των χρηστών. Μένει να δούμε τι έχει αποφασίσει η Samsung όταν ανακοινώσει το Galaxy Z Fold 3 το 2021.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 29 Οκτωβρίου 2020 12:22

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.