Γερμανία: Δικαστήριο αρνείται σε γονείς την πρόσβαση στο Facebook νεκρής 15χρονης

facebook germany, Γερμανία: Δικαστήριο αρνείται σε γονείς την πρόσβαση στο Facebook νεκρής 15χρονης
Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάνθηκε ότι οι γονείς ενός έφηβου κοριτσιού, που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης στο λογαριασμό της κόρης τους στο Facebook.

Η 15χρονη σκοτώθηκε από τρένο το 2012 και οι γονείς της προσπάθησαν να διαπιστώσουν αν αυτοκτόνησε.

Ωστόσο, το Facebook αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως το άνοιγμα του λογαριασμού θα έθετε σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα των επαφών της.

Αρχικά δικαστήριο του Βερολίνου είχε αποφανθεί υπέρ της οικογένειας, λέγοντας πως η πρόσβαση στο περιεχόμενο του λογαριασμού της κοπέλας ισοδυναμεί με την πρόσβαση σε γράμματα και ημερολόγιο και “μπορούν να κληρονομηθούν ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους”.

Το εφετείο αποφάσισε σήμερα πως το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα των τηλεπικοινωνιών υπερισχύει του δικαιώματος κληρονομιάς και πως η υποχρέωση των γονέων να προστατεύσουν τα δικαιώματα της κόρης τους τερματίστηκε με τον θάνατό της.

Το θέμα της ιδιωτικότητας παραμένει ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία ειδικά όσον αφορά στο Facebook σχετικά με τη ρητορική μίσους, ψευδείς ειδήσεις κλπ. Τον περασμένο μήνα οι γερμανικές αρχές ενέκριναν τα σχέδια για βαριά πρόστιμα για όσα social media δεν απομακρύνουν εγκαίρως ακατάλληλα σχόλια και περιεχόμενο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
bezilys

Δεν πάνε καλά εκεί στο Facebook τι τους ενοχλεί να έχουν πρόσβαση οι γονείς της στο Facebook της?αυτό που κάνει είναι παράνομο….

giannis

Η ιδιωτικότητα έχει καταντήσει μία φθηνή δικαιολογία για να κρύβεις λάθη και παρανομίες. Να ξέρετε ότι στο Facebook ήδη έχουν ελέγξει το περιεχόμενο του λογαριασμού για αυτό είναι και κατά του ανοίγματος. Κουράγιο στους γονείς που δεν θα μάθουν το αληθινό λόγο που χάθηκε το παιδί τους.

Δημήτρης

Ο σκοπός ενός γονιού είναι να βρίσκεται κόντα στο παιδί του, να το ακούει και να το βοηθάει να ξεπερνάει τις δυσκολίες που του παρουσιάζονται… ώστε το παιδί να μην βγάζει τα εσώψυχα του σε αγνώστους στα κοινωνικά δίκτυα…

Beowolf Ahates

Γερμανοί,…για τέτοια πράγματα δεν πας στα δικαστήρια,…αλλού απευθύνεσαι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Facebook Meta

Facebook: Φέρνει πίσω το “Poke” – Κερδίζει έδαφος στους νέους

Το Facebook αποφάσισε να επαναφέρει ένα από τα πιο παλιά χαρακτηριστικά του, το Poke, ελπίζοντας να κερδίσει τις νεότερες γενιές.

Internet AI Facebook Meta

Facebook: Χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προτείνει Reels

Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτά ολοένα και περισσότερους τομείς και πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί επενδύουν δισεκατομμύρια στην ανάπτυξή της.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Mark Zuckerberg

Το Facebook γίνεται 20 χρονών και λέει “σ’ αγαπώ μπαμπά” στον Zuckerberg

Τον Φεβρουάριο του 2024 το Facebook έκλεισε τα 20 χρόνια του, αριθμό που αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον κόσμο των social media.