Γιατί η Apple δεν δίνει το Night mode στα προηγούμενα iPhone;

Apple iPhone Night mode, Γιατί η Apple δεν δίνει το Night mode στα προηγούμενα iPhone;

Εν έτει 2019 δεν διανοείται να υπάρχει flagship smartphone με μέτρια κάμερα με τις εταιρείες να προσπαθούν να φέρουν κάμερες που θα μπορούν να τραβήξουν εξαιρετικές εικόνες ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το Night mode είναι αυτό που βοηθάει στις νυχτερινές λήχεις και βρίσκεται στα περισσότερα αν όχι σε όλα τα flagship smartphone της κάθε εταιρείας. Η Apple το έφερε φέτος στα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max.

Το feature αυτό ενεργοποιείται αυτόματα όταν υπάρχουν συνθήκες χαμηλού φωτισμού πιθανόν όμως ένα μελλοντικό update να δώσει την δυνατότητα στους χρήστες να επιλέγουν πότε θα το ενεργοποιήσουν και πότε όχι.

Σύμφωνα με την Apple το feature υπάρχει χάρη στην νέα κύρια κάμερα των iPhone και δεν έχει να κάνει τόσο με το software.

Τα iPhone 11 ενσωματώνουν μία νέα Wide κάμερα η οποία συνεργάζεται με τον A13 Bionic για να τραβήξει όμορφες φωτογραφίες με λεπτομέρεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Όταν πατήσετε το κουμπί για να βγάλετε μια το iPhone αυτόματα έχει τραβήξει μία σειρά από φωτογραφίες. Αμέσως ξεκινάει το software να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες. Διαγράφει τα σημεία που έχουν πολύ blur και κρατάει αυτά που είναι πιο καθαρά. Προσαρμόζει την αντίθεση και τα χρώματα ώστε να δείχνουν φυσικά και τελος, αφαιρεί τον θόρυβο ώστε να δημιουργηθεί η τελική φωτογραφία.

Αυτήν την διαδικασία ακολουθούν και τα περισσότερα smartphone που έχουν Night mode.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα smartphone άλλων εταιρειών που δεν είχαν Night mode το απέκτησαν μέσα από update, η Apple όμως δεν φαίνεται να σχεδιάζει κάτι τέτοιο. Για ποιον λόγο όμως ο Αμερικανικός κολοσσός δεν φέρνει το Night mode των iPhone 11 στα προηγούμενα smartphone;

Θεωρία 1: Απουσιάζει ο A13 Bionic και η νέα κύρια κάμερα.

Αυτή είναι μία πιθανή εξήγηση καθώς τα iPhone 11 συνδυάζουν την κάμερα και τις δυνατότητες του A13 Bionic. Αυτά τα δύο απουσιάζουν από τα παλαιότερα iPhone οπότε δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα.

Θεωρία 2: Η Apple δεν θέλει να φέρει ένα μέτριο Night mode στους χρήστες της.

Η Apple σίγουρα μπορεί να δημιουργήσει software το οποίο θα προωθήσει στα iPhone με σκοπό να επεξεργάζεται τις φωτογραφίες και να δημιουργεί μία ωραία φωτογραφία με λεπτομέρεια και ωραία χρώματα. Πολύ πιθανόν όμως να έχει ήδη δοκιμάσει κατι τέτοιο και να προτίμησε να μην το ενσωματώσει στα iPhone λόγω του μετρίου αποτελέσματος.

Θεωρία 3: Η Apple θέλει να κρατήσει το Night mode ως feature των τελευταίων iPhone.

Η τελευταία θεωρεία λέει ότι η Apple δεν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το Night mode στα iPhone XS και προηγούμενα ώστε να κρατήσει την λειτουργία ως ένα exclusive χαρακτηριστικό των iPhone 11 ώστε να οδηγήσει τους χρήστες στην αγορά του νεότερου iPhone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mp

Πολυ απλα για να αγορασεις τα νεα iphone οπως εγινε και με το siri στο 4 αυτη ειναι η apple και για αυτο δεν ξαναπερνω iphone.

Jimis

Θα ήταν καλύτερα γι’αυτούς να πάρεις το καινούργιο….

Σταύρος

Θεωρία

forneverarrow

Ξεκάθαρα το 3. Είμαι iPhone user και ασχολούμαι κυρίως με την κάμερα, οπότε μπορώ να πω με βιαιότητα οτι τόσο το smart HDR πέρσι όσο και το night mode φέτος (και το portrait mode του XR με μια κάμερα που ποτέ δεν ήρθε στο 8) δεν είναι τόσο θέμα hardware όσο software. Μιλάμε για Bionic chip (A11, 12, 13) που ουσιαστικά είναι τα ίδια με υψηλότερο χρονισμό και μερικά cores παραπάνω σε gpu και npu, ωστόσο δεν βλέπω κάτι που να μην μπορεί να κάνει το 11 ή το 12 σε σχέση με φέτος. Εξάλλου, τα περισσότερα features γίνονται με την NPU που ειδικά στον A11 δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Απλά να έχουμε να λέμε… Αν και προσωπικά το night mode δεν θα το χρησιμοποιούσα γιατί το βρίσκω υπερβολικά τεχνητό στο φωτισμό.

Alex

Μας έπεισε η Apple… Εννοείται ισχύει η τρίτη θεωρία. Δηλαδή η Google πως έδωσε το “night sight” του Pixel 3 στα Pixel 2 και στο πρώτο Pixel τα οποία όλα έχουν μόνο μία (1) κάμερα ??? Παιδιά, μην τρώτε το παραμύθι που σας πλασάρουν. Όπως και όταν αποδείχτηκε ότι η Apple μειώνει τον χρονισμό στα κινητά της μέσω updates και η εταιρία δικαιολογήθηκε ότι το έκανε για να ανταπεξέλθει καλύτερα η μπαταρία…. Απλά αστείος όποιος πιστεύει τέτοια παραμύθια… Ας αρχίσουμε όλοι να απαιτούμαι καλύτερα προϊόντα και πολιτικές που σέβονται τον καταναλωτή από όλες τις εταιρίες και όχι στα πλαίσια του premium brand να δεχόμαστε τα πάντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17.

Software Apple featured iOS

iOS 17.5: Οι χρήστες στην Ευρώπη θα μπορούν πλέον να κατεβάζουν εφαρμογές κατευθείαν από τον ιστότοπο

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.5 beta 2 σε προγραμματιστές, το οποίο σηματοδοτεί το ντεμπούτο μιας ακόμη δυνατότητας.