Γιατί τα Google Pixel 4 δεν έχουν 5G, εξηγεί ο Vice President

, Γιατί τα Google Pixel 4 δεν έχουν 5G, εξηγεί ο Vice President

Την Τρίτη, η Google παρουσίασε τα Pixel 4 και Pixel 4 XL και παρόλο που τα smartphone έχουν high-end χαρακτηριστικά, δεν ενσωματώνουν το 5G δίκτυο το οποίο έχουν ξεκινήσει να αναπτύσσουν σταδιακά οι εταιρείες. Τώρα, ο Vice President της εταιρείας Brian Rakowski εξηγεί γιατί η Google δεν ακολούθησε τα βήματα άλλων μεγάλων εταιρειών όπως η Samsung και η Huawei.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Brian, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή κάποιος να αγοράσει ένα 5G smartphone καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη κάλυψη ενώ ταυτόχρονα τα smartphone που υποστηρίζουν το νέο ταχύτατο δίκτυο έχουν υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης και θα παρακολουθούμε στενά την πορεία του 5G και όταν νιώσουμε ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα για τους χρήστες τότε θα κυκλοφορήσουμε ένα 5G smartphone, συμπλήρωσε ο Brian.

Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη και η OnePlus που κυκλοφόρησε το πρώτο της 5G smartphone μέσα στο καλοκαίρι με την κυκλοφορία του OnePlus 7 Pro 5G αποφάσισε να μην φέρει μία νέα 5G έκδοση με την κυκλοφορία του OnePlus 7T Pro για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο CEO της εταιρείας Pete Lau.

Εσείς τι πιστεύετε; Ακολουθεί η Google καλή τακτική ή μήπως θα έπρεπε να φέρει ένα smartphone που θα υποστηρίζει το 5G; Πείτε μας στα σχόλια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παύλος

Εδώ ακόμα δεν έχουμε ούτε volte. 100 χρόνια πίσω. Η Cosmote είπε για volte εδώ και καιρό , το είδε κανείς;
Και με ένα σεισμό χάθηκε το σήμα.
Μιλάμε παίζουμε σε κατηγορία τριτοκοσμικής.

Βασιλης

Δυστυχώς ΝΑΙ..Η Μπανανία συγκαταλέγεται στις τριτοκοσμικές χώρες σε παρα πολλά θέματα..ΚΡΙΜΑ βεβαια..

Greg

Άσε φίλε, οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα είναι κλίκα, πληρώνω 57€ το δίμηνο για σταθερό και ίντερνετ στον ΟΤΕ και η ταχύτητα είναι μεταξύ 12Mbps και 15Mbps με 13Ping-16Ping όταν έχει καλό καιρό και ο ερμής δεν είναι ανάδρομος, γιατί όταν ο ερμής είναι ανάδρομος βλέπω κάτι 4Mbps-6Μbps και 48Ping-51Ping, όλα τα καινούρια καφάο που βάλανε άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα υπερθέρμανσης όταν έχει καλό καιρό και προβλήματα υγρασίας όταν βρέχει, Θα άλλαζα ευχαρίστως εταιρία αλλά η Vodafone και η Wind είναι μακράν ότι χειρότερο σε σημείο να προτιμώ να μείνω χωρίς σταθερό και ίντερνετ. Όσο για το δίκτυο κινητής ένας τεχνικός πριν μερικά χρόνια που είχε πει πως είναι απαρχαιωμένο, από τότε και εως σήμερα δεν ξέρω αν άλλαξαν τίποτα ή αν έχουμε ακόμα το ίδιο απαρχαιωμένο δίκτυο κινητής.

Greg

Η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα, ναι μεν το 5G δίκτυο είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο και δεν υπάρχει μεγάλη κάλυψη αλλά ταυτόχρονα είναι και δικαιολογία για να μην βάλουν το ακριβότερο chipset του 5G και να βάλουν το φθηνότερο chipset του 4G γλυτώνοντας χρήματα.

giorgosgek

Aπο τη μια πολλες αρχιζουν και βαζουν 5G , απο το να μην εχει καθολου, καλυτερα να εχει 5G για να ειναι futureproof το κινητο , αρκει να μη πηγαινει η τιμη στον θεο, θα εξηγησω γιατι. Η google εχει δικιο με λιγα λογια, το 5g ειναι σε αρχικο σταδιο και μονο σε ανεπτυγμενες πολεις , στις οποιες πρεπει να βρεις την κεραια να κατσεις απο κατω , δεν ειναι μεγαλο το δικτυο. Μεχρι να εδραιωθει το 5g, το pixel 4 θα εχει παλιωσει και θα παρεις το 5 η το 6 η καποιο αλλο κινητο , τοτε θα αξιζει και θα μπορεις να το χρησιμοποιησεις…στο εξωτερικο , γιατι εδω δεν ξερεις τι σου ξημερωνει. Ειναι λιγο κραχτης το 5g, ωστοσο το pixel ειναι ηδη ακριβο , δεν νομιζω να κοβει τιποτα , οποτε δεν ξερω αν μπορω να το δικαιολογησω. Οταν το βαλουν ολες οι εταιρειες, μαζι και η apple και γινει της μοδας , θα το βαλει και αυτη. Εχει ενα δικιο , αλλα μπορει να ειναι και λιγο δικαιολογια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.