Google: Δίνει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των υπαλλήλων της για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Η Google είναι μια εταιρεία που συμπεριφέρεται στους εργαζόμενούς της αρκετά καλά, πράγμα που την τοποθετεί για συνεχόμενες χρόνιες ως την καλύτερη εταιρεία για να εργαστείς. Συνήθως στην περίοδο των εορτών, πολλές εταιρείες κάνουν μικρές χειρονομίες, όπως το να προσφέρουν δωρεάν καφέ, για να κρατάνε το ηθικό των εργαζομένων ψηλά.

Η αντίστοιχη χειρονομία της Google, ή Alphabet αν θέλετε καλύτερα, είναι να προσφέρει Nexus smartphones, Chromebook και άλλα high-end gadget ως δώρο στους εργαζόμενούς της. Αυτή την χρονιά όμως κάνει στροφή, αφού αποφάσισε να μην δώσει όλα αυτά τα δώρα στους υπάλληλους της Google, αλλά σε ανθρώπους που τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι υπάλληλοι της Google αντί για δώρο, λαμβάνουν ένα email το οποίο τους αναφέρει ότι μπορούν να κάνουν μια δωρεά στο όνομά τους. Η Alphabet έχει μαζέψει τεχνολογικά δώρα αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα δωρίσει σε σχολεία, μαζί με την υποστήριξη που χρειάζονται. Σίγουρα αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική, βοηθώντας έτσι χιλιάδες παιδιά να έχουν καλύτερες ευκαιρίες μάθησης.

Την προηγούμενη εορταστική περίοδο, οι υπάλληλοι της Google είχαν την επιλογή να διαλέξουν αν ήθελαν να λάβουν ως δώρο ένα Nexus 5X ή να δώσουν το δώρο τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος όμως, έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις της, αφού αποφάσισε να δώσει όλα αυτά τα δώρα σε σχολεία και τους μαθητές τους.

Google Charity Holiday Gift employers Schools Gadgets, Google: Δίνει τα Χριστουγεννιάτικα δώρα των υπαλλήλων της για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat

Εδω ο κοσμος χανει τα παιδια του, τους γονεις του, δεν εχει να φαει κ η google χτενιζει το ….. της!

Ας σοβαρευτουμε επιτελους σαν κοινωνια (καλα ξερω αυτο δε θα γινει ποτε των ποτων)και οποιος θελει και μπορει να κανει καμια σοβαρη δωρεα σε σοβαρες πρωτοβουλιες οπως της γνωστης ΑVAAZ . Ενα 20 ευρω το δωσα γω παντως για τους συριους.

https://secure.avaaz.org/el/white_helmets_gr/

xristos

Αν θέλει η κάθε πολυεθνική να κάνει φιλανθρωπίες ας της κάνει από τα υπέρ-κέρδη ή ας σταματήσει να εκμεταλλεύεται την ανθρωπότητα και όχι κόβοντας τούς μισθούς ή τα δώρα των εργαζομένων. απο τη μία κατά κλέβουν και απομυζούν το αίμα της κοινωνίας, απο την άλλη το παίζουν και φιλάνθρωποι. όπως ο όμιλος Λάτση που πρώτα έκαψε τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της Πετρόλα και μετά δώρισε υπερσύγχρονη μονάδα εγκαυμάτων στο νοσοκομείο της περιοχής

bama

Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Σου πίνει το αίμα και μετά δίνει μερικά ψίχουλα σε σένα ή στο διπλανό που πιθανόν να είναι και σε χειρότερη μοίρα. Και κάνει και έναν ηθικό εκβιασμό στον εργαζόμενο. Δεν θέλεις να πληρώσεις κάτι για αυτούς που πεινάνε; Δεν θέλουμε την φιλανθρωπία σας. Μπορείτε απλώς να μην υπάρχετε ή έστω να πληρώνετε τους φόρους σας.

James

Δε νομιζω να λείψει ένα nexus ή ένα Chromebook από υπαλλήλους που δουλεύουν στη Google. Ολη μέρα μπροστά σε ένα τέτοιο είναι. Αντίθετα για πολύ κόσμο είναι πολυτέλεια.

Άλλες εταιριες, όπως λέει και το άρθρο, απλά κερνανε έναν καφέ ως δώρο Χριστουγέννων. Δώρα 30 εκατομμυρίων, δεν είναι και λίγα. Βέβαια θα μπορούσαν και περισσότερα.

Για τους σχολιαστες που τους βγήκε το επαναστατικό τους: αυτά είναι συμβολικές κινήσεις. Η κάθε Google δεν έχει υποχρέωση να λύσει το πρόβλημα της Συρίας, ούτε μπορεί κιόλας. Ούτε μπορεί να εξαλείψει τη φτώχια και την αδικία από τον κόσμο. Η αξία τους είναι άλλη

gkoutsos

Ρε ειστε με τα καλα σας???!!

Καθεστε και κατακρινετε μια φιλανθρωπικη κινηση?! Οποια κι αν ειναι η εταιρεια που την κανει, οποιος κι αν ειναι ο τροπος, δεν παυει να ειναι μια φιλανθρωπικη κινηση και μαλιστα η συγκεκριμενη, μεγεθους 30 εκατομμυριων…

Επισης, γελαω με τα περι των εργαζομενων, που η google τους “ξεζουμιζει και τους εκβιαζει”… Ποια?? η google, που ειναι χρονια στο τοπ 5 εταιρειων με τις πιο ευχαριστες και απολαυστικες συνθηκες εργασιας και οι εργαζομενοι τις, βγαζουν τουλαχιστον 120.000 το χρονο, με πολλες παροχες εξτρα… Τους “στερισε” το smartphone, gadget ή laptop χριστουγεννιατικο δωρο για να το δωσει σε αλλους που το εχουν πολυ περισσοτερο αναγκη και ξαφνικα “εκβιασε ηθικα τους υπαλληλους της και τους εκμεταλευτηκε”… Γελαω!

Χανετε την ουσια… Χαλαρωστε με το κραξιμο! Χριστουγεννα ερχονται! Καλες γιορτες σε ολους!!!

Δημητρης

gkoutsos μπορω να σου αναφέρω αρκετές εταιρίες που υποτίθεται οτι ειναι στις τοπ εταιριες με τις καλυτερες συνθηκες εργασίας βαζοντας τους εργαζόμενους να συμπληρώνουν θετικά τα αντιστοιχα ερωτηματολογια για να βγουνε πρώτη και οταν τους απολύει, τους βάζει να υπογράφουν παραίτηση για να μην πέσουν σε κατάταξη απο την πρωτιά τους.

Techskepticon

Γελάω με τα σχόλια ορισμένων. Ρε πάτε καλά; σαν να βγει ο τσιπρας και να πει στα γεροντάκια άκυρη η 13η σύνταξη θα πάει για βάψιμο σχολίων…

Οι εταιρείες όπως η Google παίρνουν φόροελαφρύνσεις και απαλλαγές για φιλανθρωπίες. Τώρα και δώρο δε δίνει και απαλλαγές έχει.

Είναι καλό το Techblog.gr να μη μεταφράζει απλά ότι δημοσιεύεται έξω αλλά να κάνει και μια διερεύνηση. Οι υπάλληλοι της Google έχουν πολλά μπόνους και κίνητρα αλλά σίγουρα αυτό δε δικαιολογεί το κόψιμο των δώρων. Σας διαβάζουμε κι εμείς από τα εξωτερικά που έχουμε μια εικόνα για το πως δουλεύουν οι εταιρείες και μας πέφτουν τα μαλλιά..

Αν η Google το έκανε για οποιοδήποτε άλλο λόγο πέρα από τη δημοσιότητα δε θα το μαθαίνατε. Όπως συμβαίνει με όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που τρέχει όλο το χρόνο

James

@Techskepticon δεν τα έκοψε τα δώρα. Τα έδωσε σε άλλους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ακόμα και αν πάρει κάποια φοροελάφρυνση για αυτή την κίνηση, τί σημασία έχει; Όλοι κερδισμένοι βγαίνουν και από τους υπαλλήλους δε θα λείψει ένα nexus ή ένα Chromebook. Σίγουρα έχουν ήδη από κάνα δυο ο καθένας.

Και από την άλλη γιατί είναι κακό να λαμβάνει δημοσιότητα μία καλή πράξη; Μπορεί να παρακινήσει και άλλους να κάνουν το ίδιο, είτε από καλή θέληση είτε για δημοσιότητα και αυτοί. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ότι άνθρωποι ή σχολεία που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, παίρνουν κάτι δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.