Google Assistant: Βελτιώσεις στη προστασία προσωπικών δεδομένων

Google Assistant, Google Assistant: Βελτιώσεις στη προστασία προσωπικών δεδομένων

Ο Ιούλιος ήταν μήνας μεγάλων αποκαλύψεων για όσες εταιρείες προσφέρουν ψηφιακούς βοηθούς, διότι μάθαμε ότι αποτελεί στρατηγική τους η μεταγραφή των όσων λέμε στις έξυπνες συσκευές τους, και όχι μόνο. Μία από αυτές τις εταιρείες ήταν η Google και όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε αρκετή κριτική από τους χρήστες.

Σε περίπτωση που δεν θυμάστε η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι άκουγε και μετέγραφε τις ερωτήσεις των χρηστών στον Google Assistant με σκοπό να εντοπίσει ηχογραφήσεις στις οποίες οι χρήστες μίλαγαν σε άλλες γλώσσες ώστε να κάνει τον ψηφιακό βοηθό διαθέσιμο και σε περισσότερες διαλέκτους. Όταν έγινε γνωστή η πρακτική της εταιρείας, τότε αυτή σταμάτησε το πρόγραμμα μεταγραφών μέχρι να αναθεωρήσει το σύστημα της.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα πάρει περισσότερα μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Πρωτίστως, απολογήθηκε που δεν τήρησε τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει η ίδια και που δεν έκανε εύκολο στους χρήστες να κατανοήσουν πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που καταγράφει ο Google Assistant.

Έπειτα, η εφαρμογή διαθέτει εδώ και καιρό μία ρύθμιση Voice & Audio Activity (VAA) η οποία όταν είναι ενεργοποιημένη “βοηθάει στην βελτίωση του Google Assistant μέσω της χρήσης μικρών ηχογραφήσεων οι οποίες ενισχύουν την κατανόηση περισσότερων γλωσσών και τρόπων ομιλίας”.

Η ρύθμιση αυτή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και οι χρήστες μπορούν να την απενεργοποιήσουν χειροκίνητα. Ωστόσο, η Google πρόσθεσε τη σημείωση ότι φυσικά πρόσωπα μπορεί να αναθεωρούν και να αξιοποιούν τις ηχογραφήσεις αυτές. Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, μόνο το 0,2% των ηχογραφήσεων εξετάζονται και αναλύονται από μεταγράφους.

Ακόμη, η Google ανέφερε τις ηχογραφήσεις που αφορούν την κατά λάθος ενεργοποίηση του Assistant εξαιτίας της λέξης-κλειδί “Hey Google”. Όλες οι κατα λάθος ηχογραφήσεις έχουν διαγραφεί και η εταιρεία τονίζει ότι θα φροντίσει να βελτιώσει τους μηχανισμούς αναγνώρισης των λανθασμένων ενεργοποιήσεων και τον διαχωρισμό τους από τις πραγματικές εγγραφές.

Για να βελτιωθεί η αναγνώριση των λανθασμένων ενεργοποιήσεων του Google Assistant, η εταιρεία πρόσθεσε μία ρύθμιση η οποία μειώνει τις ενεργοποιήσεις αυτές ή όπως αναφέρει κάνει πιο εύκολη τη λήψη βοήθειας σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Αργότερα φέτος, η Google θα εφαρμόσει μία νέα πολιτική χάρη της οποίας οι ηχητικές καταγραφές που είναι παλαιότερες από μερικούς μήνες θα διαγράφονται. Αυτό θα ισχύει προφανώς μόνο σε όσους χρήστες έχουν ενεργή τη ρύθμιση VAA στον Google Assistant, αφού όταν η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

Τέλος, η Google θα εφαρμόσει επιπλέον μέτρα προστασίας στη διαδικασία της μεταγραφής και ένα επιπρόσθετο φίλτρο απορρήτου. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές θα βρίσκονται σε αυτήν τη σελίδα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Google Android

Η Google πιστεύει ότι το μέλλον του computing είναι τα Android Tablets

Μπορεί να φαίνεται ολίγον τι παράξενο, αλλά η Google θεωρεί ότι τα Android Tablets είναι το μέλλον του computing.

Games Google Play store

Play Store: Τεστάρει λήψεις παιχνιδιών στα Windows

Η Google ξεκίνησε επίσημα την περίοδο δοκιμών beta για τα παιχνίδια Google Play που εκτελούνται σε Windows.

Gear Google Google Pixel

Pixel Watch: Το περιμένουμε στα τέλη Μαΐου

Από το 2018 ακούμε και ακούμε για το Pixel Watch της Google και, από ότι φαίνεται, φέτος θα το δούμε.

Smartphones Google Google Pixel

Google Pixel Notepad: Κοστίζει περίπου 1.400$

Από ότι φαίνεται, το foldable της Google θα έχει τελικά το όνομα Pixel Notepad και όχι Pixel Fold όπως φημολογείτο.