Google Assistant: Βελτιώσεις στη προστασία προσωπικών δεδομένων

Google Assistant

Ο Ιούλιος ήταν μήνας μεγάλων αποκαλύψεων για όσες εταιρείες προσφέρουν ψηφιακούς βοηθούς, διότι μάθαμε ότι αποτελεί στρατηγική τους η μεταγραφή των όσων λέμε στις έξυπνες συσκευές τους, και όχι μόνο. Μία από αυτές τις εταιρείες ήταν η Google και όπως ήταν αναμενόμενο δέχθηκε αρκετή κριτική από τους χρήστες.

Σε περίπτωση που δεν θυμάστε η εταιρεία κατηγορήθηκε ότι άκουγε και μετέγραφε τις ερωτήσεις των χρηστών στον Google Assistant με σκοπό να εντοπίσει ηχογραφήσεις στις οποίες οι χρήστες μίλαγαν σε άλλες γλώσσες ώστε να κάνει τον ψηφιακό βοηθό διαθέσιμο και σε περισσότερες διαλέκτους. Όταν έγινε γνωστή η πρακτική της εταιρείας, τότε αυτή σταμάτησε το πρόγραμμα μεταγραφών μέχρι να αναθεωρήσει το σύστημα της.

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε ότι θα πάρει περισσότερα μέτρα για να προστατεύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών. Πρωτίστως, απολογήθηκε που δεν τήρησε τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει η ίδια και που δεν έκανε εύκολο στους χρήστες να κατανοήσουν πως χρησιμοποιούνται τα δεδομένα που καταγράφει ο Google Assistant.

Έπειτα, η εφαρμογή διαθέτει εδώ και καιρό μία ρύθμιση Voice & Audio Activity (VAA) η οποία όταν είναι ενεργοποιημένη “βοηθάει στην βελτίωση του Google Assistant μέσω της χρήσης μικρών ηχογραφήσεων οι οποίες ενισχύουν την κατανόηση περισσότερων γλωσσών και τρόπων ομιλίας”.

Η ρύθμιση αυτή είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και οι χρήστες μπορούν να την απενεργοποιήσουν χειροκίνητα. Ωστόσο, η Google πρόσθεσε τη σημείωση ότι φυσικά πρόσωπα μπορεί να αναθεωρούν και να αξιοποιούν τις ηχογραφήσεις αυτές. Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με δηλώσεις της εταιρείας, μόνο το 0,2% των ηχογραφήσεων εξετάζονται και αναλύονται από μεταγράφους.

Ακόμη, η Google ανέφερε τις ηχογραφήσεις που αφορούν την κατά λάθος ενεργοποίηση του Assistant εξαιτίας της λέξης-κλειδί “Hey Google”. Όλες οι κατα λάθος ηχογραφήσεις έχουν διαγραφεί και η εταιρεία τονίζει ότι θα φροντίσει να βελτιώσει τους μηχανισμούς αναγνώρισης των λανθασμένων ενεργοποιήσεων και τον διαχωρισμό τους από τις πραγματικές εγγραφές.

Για να βελτιωθεί η αναγνώριση των λανθασμένων ενεργοποιήσεων του Google Assistant, η εταιρεία πρόσθεσε μία ρύθμιση η οποία μειώνει τις ενεργοποιήσεις αυτές ή όπως αναφέρει κάνει πιο εύκολη τη λήψη βοήθειας σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Αργότερα φέτος, η Google θα εφαρμόσει μία νέα πολιτική χάρη της οποίας οι ηχητικές καταγραφές που είναι παλαιότερες από μερικούς μήνες θα διαγράφονται. Αυτό θα ισχύει προφανώς μόνο σε όσους χρήστες έχουν ενεργή τη ρύθμιση VAA στον Google Assistant, αφού όταν η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη δεν αποθηκεύονται δεδομένα.

Τέλος, η Google θα εφαρμόσει επιπλέον μέτρα προστασίας στη διαδικασία της μεταγραφής και ένα επιπρόσθετο φίλτρο απορρήτου. Όλες οι διαθέσιμες επιλογές θα βρίσκονται σε αυτήν τη σελίδα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones OPPO

OPPO K9 Pro: Επιβεβαιώνονται όλα τα specs πριν κυκλοφορήσει

Η επίσημη κυκλοφορία του OPPO K9 Pro είναι προγραμματισμένη για τις 26 Σεπτεμβρίου, αλλά τα στοιχεία του γίνονται γνωστά από τώρα.

Smartphones Samsung

Samsung Galaxy M52 5G: Επίσημο χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες…

Η Samsung παρουσίασε το Galaxy M52 5G, χωρίς να κάνει πολύ θόρυβο, μέσω του επίσημου πολωνικού site της.

Smartphones Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra: Εμφανίζονται τα πρώτα renders

To OnLeaks δημοσιεύει τα πρώτα renders για το Samsung Galaxy S22 Ultra, το οποίο φαίνεται ότι θα υποστηρίζει το S Pen.

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Civi: Selfie camera με αισθητήρα στα 32 Megapixel

Η μπροστινή κάμερα στα μοντέλα της οικογένειας Xiaomi Civi αναμένεται να δίνει μεγάλες δυνατότητες αυτοφωτογράφισης.