Google Chrome: Πριν το τέλος του έτους η πλήρης κατάργηση του flash

Πριν λίγες εβδομάδες η Mozilla ανακοίνωσε ότι ο Firefox καταργεί σταδιακά την τεχνολογία flash και με χθεσινό blog post το ίδιο ανακοινώνει και η Google για τον δικό της Chrome browser.

Σύμφωνα λοιπόν με το blog post ο Chrome από την έκδοση 53 η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να μην εμφανίζει στον χρήστη περιεχόμενο flash και ειδικότερα περιεχόμενο flash το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο μιας σελίδας και είναι η πλέον συνηθισμένη αιτία για αργό browsing.

Η κατάργηση του flash περιεχομένου έρχεται με πλήρη υποστήριξη της HTML5, μιας τεχνολογίας που απαιτεί σημαντικά λιγότερους πόρους από το σύστημα σας για να τρέξει. Το αποτέλεσμα είναι ταχύτερη φόρτωση στις σελίδες και μεγαλύτερη αυτονομία στις φορητές συσκευές μιας και ο επεξεργαστής τους δεν επιβαρύνεται.

Η Google σκοπεύει πριν το τέλος του έτους να κυκλοφορήσει την έκδοση 55 του Chrome η οποία και θα έρθει με προεπιλεγμένη την εμφάνιση HTML5 για εμφάνιση περιεχομένου από σελίδες που έχουν αυτή τη δυνατότητα. Όταν ο χρήστης μετά την έκδοση 55 του Chrome επισκεφθεί μια σελίδα η οποία κάνει χρήση τεχνολογίας flash θα ενημερώνεται αρχικά ότι για να δει το συγκεκριμένο περιεχόμενο θα πρέπει να ενεργοποιήσει την αντίστοιχη τεχνολογία στον browser.

Θα γίνει δηλαδή κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες, από τον περασμένο Σεπτέμβριο με την έκδοση 42 του Chrome και τις διαφημίσεις flash τις οποίες ο χρήστης πρέπει να ενεργοποιήσει αν θέλει να τις δει.

Google Chrome, Google Chrome: Πριν το τέλος του έτους η πλήρης κατάργηση του flash

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sotos

Επιτελους! Με την τεραστια βαση χρηστων του chrome, θα αναγκαστουν επιτελους να σταματησουν να χρησιμοποιουν αυτη την τεχνολογια. Να σταματησουμε να εχουμε προβληματα και οι χρηστες linux

tech21man

Εχω τοσα site που χρησιμοποιουν flash. Ναι ειναι θεμα οταν κανει build up και κανει slow down και βλεπεις το plugin container φωτια, αλλα εγω δεν θα μπορω να κανω τη δουλεια μου χωρις αυτο αν δεν πανε σε HTML 5.

Την google την βολευε το flash οταν ηταν σημειο υπεροχης ως προς το ios αλλα τωρα, οχι.

Χαιρομαι που δεν χρησιμοποιω chrome στο pc. Δεν φτανει που το rendering ειναι ο,τι χειροτερο σε browser…Με τοσα overlay που ανοιγουν σελιδες και διαφημισεις το flash τους μαρανε.

Δε βαριεσαι. Ακολουθει και η mozilla. Παντως δε θα πειραζε αν απλα ηταν on demand και off by default.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Chrome featured Google

Google Chrome: 5 ενημερώσεις στη γραμμή διευθύνσεων

To Google Chrome λαμβάνει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις για τη γραμμή διευθύνσεών του, με την εταιρεία να αποκαλύπτει πέντε από αυτές.

Smartphones Chrome Google Google Chrome

Google Chrome: Νέα εμφάνιση για τα 15 χρόνια του browser

To Google Chrome στα desktop πρόκειται να αποκτήσει μια διαφορετική εμφάνιση, καθώς θα ενημερωθεί με βάση τη σχεδιαστική γλώσσα Material You.

Internet Apple Chrome Google

Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

H Google μοιράστηκε πολλές νέες δυνατότητες που είναι διαθέσιμες ή έρχονται στην εφαρμογή Chrome για iPhone και iPad.

Internet Google Google Chrome

Google Chrome: Προειδοποίηση για όσους κάνουν streaming ταινίες online

Όλοι οι χρήστες του Chrome που παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο δωρεάν πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.