Google Deep Shot, Μία πατέντα για να χρησιμοποιούμε μία οθόνη αντί για πολλές

Όλοι μας χρησιμοποιούμε πολλές οθόνες καθημερινά, αν σκεφτεί κανείς ότι είμαστε μπροστά από ένα laptop, κρατάμε διαρκώς το κινητό μας, βλέπουμε τηλεόραση, έχουμε media player, GPS και τόσες άλλες συσκευές με οθόνη. Η Google κατέθεσε μία πατέντα που ονομάζει Deep Shot, η οποία θα συνδέει όλες αυτές τις οθόνες στο οικοσύστημά της και θα μας βοηθά να συνεχίζουμε αυτό που κάναμε από τη μία συσκευή στην άλλη.

Η ιδέα είναι ότι ένα κινητό με κάμερα μπορεί να φωτογραφίσει μία κατάσταση και να τη μεταφέρει κυριολεκτικά παντού, ενώ σε συνδυασμό με το Google Goggles, το Deep Shot έρχεται όχι απλώς να μεταφέρει φωτογραφίες των οθονών των συσκευών που χρησιμοποιούμε, αλλά το ίδιο το interface μέσω του οποίου αλληλεπιδρούμε με μία εφαρμογή. Με το Deep Shot θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε ένα παιχνίδι από το PC απευθείας στο κινητό μας, ή να δούμε τη συνέχεια μιας ταινίας που έπαιζε στο Home Cinema, στο φορητό media player.

Αυτή τη στιγμή η τεχνολογία είναι σε ανώριμο στάδιο και περιορίζεται σε μερικά demos του πώς κάποιος μπορεί να πάρει μια τοποθεσία του google maps από το PC του και να αλληλεπιδράσει μαζί της άμεσα στο κινητό του, συνεχίζοντας ακριβώς από το σημείο που ήταν. Οι δυνατότητες είναι πολλές και εμείς περιμένουμε ακόμα μια φορά από τη Google να μας εντυπωσιάσει με τις λεπτομέρειες.

, Google Deep Shot, Μία πατέντα για να χρησιμοποιούμε μία οθόνη αντί για πολλές

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aggelos

Αυτο είναι καινοτομία

takis1994

Ενδιαφερον , για να δουμε τι υλοποιηση θα εχει..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.