Σάββατο
16/09/2017

Google: Διαγραφή Android backups αν δεν χρησιμοποιηθεί η συσκευή 2 μήνες

delete

Όπως φαίνεται εκ των πραγμάτων, η Google διαγράφει τα Android backups, αν έχεις κάποια συσκευή την οποία δεν χρησιμοποιείς για πάνω από 2 μήνες. Η πληροφορία αυτή μας έρχεται από χρήστη του Reddit, που έμαθε την τακτική της Google, όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Tanglebrook είδε όλα τα Android settings, τους αποθηκευμένους κωδικούς Wi-Fi, τα app data, να διαγράφονται από την Android συσκευή, την οποία δεν χρησιμοποιούσε για κάποιο διάστημα, έχοντας επιλέξει να χρησιμοποιήσει το παλιό του iPhone.

Βεβαίως, στους όρους χρήσης, η Google αναφέρει ότι έπειτα από 14 μέρες αδράνειας τα Android backups, θα μπουν σε διαδικασία που θα έχουν ημερομηνία λήξης και θα διαγραφούν. Έπειτα από 2 μήνες, η Google θα διαγράψει τα Android backups, χωρίς καμία ειδοποίηση.

Ίσως το μόνο ζήτημα εδώ είναι ότι η Google δεν έδωσε καμία ειδοποίηση στον Tanglebrook, ο οποίος αν το γνώριζε, θα μπορούσε να είχε αποτρέψει τη διαγραφή.

Πηγή

Μάθε για: ,

Συντάκτης: .

3 Σχόλια

 1. Ο/Η One λέει:

  Όταν αγοράζεις ένα καινούριο κινητο ειτε είναι Android ειτε iOS μπορεις να μεταφέρεις τα δεδομένα από τη μια συσκευη στην άλλη ανεξαρτήτως λειτουργικού.

 2. Ο/Η keysmith λέει:

  Πολλές εταιρίες έχουν δικό τους ανεξάρτητο backup. Πχ η xiaomi έχει backup (κανονικό και ολοκληρωμένο apps data settings ότι διαλέξεις δλδ) των πάντων ΚΑΙ offline σε SD. Όλα αυτά out of the box χωρίς συνδρομές κτλ.

  Καλύτερα να προτιμάμε τέτοιου είδους για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Προσωπικά βέβαια επαφές και άντε κανα setting παίρνω backup. Προτιμώ να ξαναστείνω τα τηλ από την αρχή αν χρειαστεί. Κάνεις και εκκαθάριση σαβούρας έτσι.

 3. Ο/Η Kostas λέει:

  Εμένα πάντως θα μου φαινόταν πιο κακό να κρατάει data από συσκευή που δεν έχω πια.. και αποκλείετε να μην έστειλε ειδοποίηση στον τύπο . Η συσκευή ήταν σε αδράνεια δύο μήνες … αλλά η ειδοποίηση θα πάει στο gmail ,2 μήνες δεν μπήκε καν στον συγκεκριμένο λογαριασμό άρα ή είναι δεύτερος-τριτος ή νομίζει ότι θα πάρει αποζημίωση

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.