Google Docs App, Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή για Android

Η Google έχει ποντάρει εδώ και πολύ καιρό στις cloud υπηρεσίες, όπως αυτές που προσφέρει μέσα από τα Google Docs. Πλέον έφτασε η ώρα για την κυκλοφορία της επίσημης εφαρμογής της υπηρεσίας για Android με τις δυνατότητες της να μην μένουν απλώς στο άνοιγμα και την επεξεργασία εγγράφων, αλλά να επεκτείνονται και στην μετατροπή κείμενου από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή.

, Google Docs App, Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή για Android

Η νέα επίσημη εφαρμογή Google Docs για Android είναι ήδη online και έτοιμη προς διάθεση προσφέροντας μια σημαντική cloud based υπηρεσία στους κατόχους Android συσκευών. Το περιβάλλον του νέου application φαίνεται όμορφο και εύχρηστο και μας επιτρέπει να βρίσκουμε και να διαχειριζόμαστε άμεσα τα έγγραφα μας απ’ ευθείας από το κινητό.

Αυτό που φαίνεται να επιδιώκει η Google είναι η μετατροπή των Google Docs στο standard mobile office πακέτο σε όλα τα Android based κινητά. Για το λόγο αυτό τα συνημμένα έγγραφα από το Gmail θα μπορούν να ανοίγουν μέσα από την Google Docs εφαρμογή, ενώ αντίστροφα θα μπορεί να γίνεται και upload εγγράφων μέσω αυτής.

Το εντυπωσιακότερο χαρακτηριστικό που εισάγει πάντως η εφαρμογή είναι η δυνατότητα οπτικής αναγνώρισης και μετατροπής κειμένου (OCR) από φωτογραφία σε ψηφιακή μορφή. Αρχικά η μετατροπή θα είναι δυνατή μόνο για την Αγγλική γλώσσα, όμως σύντομα αναμένεται να προστεθούν περισσότερες. H εφαρμογή συνδυάζεται με το αντίστοιχο widget, το οποίο μας επιτρέπει με ένα άγγιγμα να δημιουργούμε έγγραφα, να κάνουμε upload μια φωτογραφία που μόλις τραβήχτηκε ή να σημαίνουμε ως favorite κάποιο αρχείο.

Για την χρήση όλων αυτών θα απαιτείται δυστυχώς ή ευτυχώς σύνδεση στο Internet όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις εφαρμογές που φέρουν το όνομα της Google. Το αν και πότε θα δούμε την εφαρμογή σε κάποια άλλη πλατφόρμα παραμένει άγνωστο, ενώ για τη χρήση απαιτείται η έκδοση 2.1 Eclair του Android.

, Google Docs App, Κυκλοφόρησε η επίσημη εφαρμογή για Android

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κοτσος Τ

Τελειο!!!!!!!!

giorgio

Θα το κατεβάσω τώρα στο Galaxy S.

fred

πολυ καλο!!!

Giorgos

2.1; Γιατί;

pater-666

ΑΠΟ 2.1 και ανω θα εννοεί προφανώς…

Panos

γιουπιιι! Downloading… 😛

Genti

Τι κάνει αυτό το πράγμα ρε παιδιά, γιατί εμένα δεν μου φαίνεται σαν να κάνει έστω και 1 της 100 τού Microsoft Office. Προσπαθώ μήνες να βρω ένα καλώ για το DesireHD, αλά μέχρι τώρα όλα είναι άθλια. :'(

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.