Η Google κάνει downgrade το Nexus 6 σε Android 7.0

Όσοι έχουν στα χέρια τους το Nexus 6, το επόμενο update που θα πρέπει να περιμένουν δεν θα είναι για κάποια νεότερη έκδοση. Η Google αποφάσισε να γίνει downgrade σε Android 7.0 Nougat. Το Nexus 6 πήρε αργά την αναβάθμιση σε Android Nougat και στη συνέχεια ακολούθησε το Android 7.1.1, και πάλι αργότερα από τα υπόλοιπα Nexus.

H Google πλέον αποφάσισε από Android 7.1. να πάει σε 7.0 και ο λόγος φαίνεται να είναι τα διάφορα προβλήματα που είχαν προκύψει.

Μετά την έλευση του update προέκυψαν διάφορα bugs, τα οποία προσπάθησε να λύσει με το security update του Μαρτίου, αλλά τα προβλήματα δεν σταμάτησαν καθώς η αναβάθμιση έβγαλε εκτός λειτουργίας το Android Pay.

Υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές χρηστών που αυτή τη στιγμή επισημαίνουν ότι το over-the-air update που αποστέλλει η Google επιστρέφει τις συσκευές τους σε Android 7.0 από Android 7.1.1. Η Google από την πλευρά της δεν έχει δώσει κάποια επίσημη εξήγηση γιατί κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης πολλοί αναφέρουν ότι μετά την νέα εγκατάσταση του update σχεδόν κάθε app κρασάρει.

Περιμένουμε να δούμε τι θα πει η Google και πως θα διορθώσει τελικά τα πρόβλημα όσων έχουν το Nexus 6.

nexus 6 android 7.0, Η Google κάνει downgrade το Nexus 6 σε Android 7.0

nexus 6 android 7.0, Η Google κάνει downgrade το Nexus 6 σε Android 7.0

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ισίδωρος

Έχετε τη φωτογραφία του Nexus 6p, όχι το 6

Akis

ΕΧΕΤΕ ΒΑΛΕΙ ΛΑΘΟΣ ΦΩΤΟ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Huawei Nexus 6P.

Κώστας Βλαχάκης

Άλλος φίλος για την φωτογραφία;

ChristosT

Well done Google…well done…
Πού και να μην ήταν δικό σου το λειτουργικό…

Simon

Χαχαχαχα

giannogeorge

Σαφώς αποτυχία ΑΛΛΆ μπράβο που παίρνει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία για downgrade βάζοντας την σταθερότητα της συσκευής (και την απογοήτευση και τα νεύρα των χρηστών) πάνω από όλα.

Panos7GR

Αμάν ρε Google! Το καταλάβαμε ότι με τη στροφή στα Pixel θες να πατήσεις στα χνάρια της Apple (που ακόμα και στο design είναι ξοφθαλμη η ομοιότητα με τα iPhone), αλλά όχι κι έτσι… Είπαμε!

Μου θυμίζει πολύ την περίπτωση του iPad Pro με το iOS 9.3.2 που εξαιτίας του το απέσυρε και το επανακυκλοφόρησε. Για όσους δεν θυμούνται : https://techblog.gr/software/ios-9-3-2-released-for-ipad-pro-3445/

Το καλό στο Android είναι πως αν υπάρχει πρόβλημα με το software μπορείς να κάνεις downgrade και λοιπές ενέργειες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Google αποφάσισε να το κάνει από μόνη της.
Από την άλλη δεν θέλω καν να σκέφτομαι ότι μπορεί να πρόκειται για μία Google εκδοχή αυτού: https://techblog.gr/software/apple-broke-facetime-to-make-users-update-2752/
Ώστε να παρατήσουν οι χρήστες τα Nexus τους για τα Pixel.

Chris_BMW

@Panos7GR

Άστοχα κ τα δυο παραδείγματα σου .
Το πρώτο γιατι πολυ απλα η APPLE δεν έκανα downgrade σε iOS 9 κανένα I pad πλην απέσυρε την προβληματική έκδοση κ μέσα σε δυο εβδομάδες την αντικατέστησε και..
Δεύτερον αναφέρεσαι σε iOS 6 φίλε …το ξανά λέω iOS 6 . Στις iOS συσκευές που τα νέα λειτουργικά υιοθετούνται με παρα πολυ γρήγορους ρυθμούς το 6 ειναι πλέον αρχαίο και δυσεύρετο ακόμα κ σε 4αρια .. μοντέλα του 2010…

ChristosT

@Chris_BMW έχεις δίκιο.
Στο Ipad Pro ΔΕΝ έγινε Downgrade…απλά επνακακυκλοφόρησε με την ΙΔΙΑ έκδοση.
H Google τώρα τελευταία όλο διαπρέπει…
Σε λίγο βλέπω να ανακοικοινώνει τίποτε “ασυμβατότητα” όπως μερικοί αλλοι, λές και το Android είναι, να μην πώ τί…
Πολύ ντελικάτο μας βγήκε το N…

Panos7GR

@Chris_BMW: Αυτό κατάλαβες εσύ από το σχόλιό μου; Γι αυτό είναι άστοχα; Κάποτε κατηγορούσες για προβλήματα κατανόησης κειμένου, τι έγινε τώρα; Κόλλησες κι εσύ από αυτούς που κατηγορούσες; Έγραψα: “Μου θυμίζει πολύ την περίπτωση του iPad Pro με το iOS 9.3.2 που εξαιτίας του το ΑΠΕΣΥΡΕ και το ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ”.* Τι δεν κατάλαβες από αυτό; Είπα ότι έκανε downgrade ή άφησα να εννοηθεί; Φυσικά και δεν έκανε downgrade η Apple καθώς, ως γνωστόν, το φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι για να μην πέσουν τα ποσοστά υιοθέτησης της κάθε νεότερης έκδοσης iOS. Μου θυμίζει πάρα πολύ το γεγονός γιατί και στις δύο περιπτώσεις τα προβλήματα μετά τα updates ήταν ανυπέρβλητα. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους, όμως, αλλάζει. (*όπου κεφάλαια δεν “φωνάζω”, απλά θέλω να τονίσω τις λέξεις καθώς δεν υπάρχει η επεξεργασία ώστε να βάλω bold.) Είναι επίσης άστοχο το δεύτερο link-παράδειγμα ότι φοβάμαι τα ανάλογα από την Google για το ότι η Apple υποβαθμίζει τα παλαιότερα μοντέλα της… αναβαθμίζοντάς τα; (Τι ειρωνεία! Δε βρίσκεις;) Φυσικά και αφορά, όπως πολύ σωστά έγραψες, το iOS 6, αλλά όχι για το σήμερα. Η καταγγελία αφορά το iOS 6 για την εποχή που αναβαθμιζόταν σε iOS 7, άσχετα αν αυτή η πληροφορία μας ήρθε εν… Συνέχεια »

james

Το nexus 6 ήταν προβληματικό από κατασκευής του. Το χειρότερο Nexus. Και ήταν ένας από τους λόγους που η Google σουταρε τη Motorola καθυστερώντας τα σχέδια της για δικά της τηλέφωνα.

Τώρα σχετικά με την είδηση. Εγώ θα θύμωνα πολύ αν έβλεπα ειδοποίηση υποβάθμισης σε 7.0 στη συσκευή μου. Αν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα σε 7.1 θα είχα φροντίσει να το κάνω μόνος μου. Η δουλειά της Google είναι να διορθώσει τα προβλήματα, όχι να με στείλει πάλι στο προηγούμενο. Επίσης υποβάθμιση χωρίς factory reset δεν παίζει, γι’αυτό και κρασαρουν όλα.

Nikos asprou

Ti prepei na kanoume emeis p exoume to nexus 6 sinexos kanei provlimata se oles tis efarmoges

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.