Google Pixel 4: Η ρύθμιση της ισορροπίας λευκού αλλάζει δραστικά τα χρώματα

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Η ρύθμιση της ισορροπίας λευκού αλλάζει δραστικά τα χρώματα

Τα Pixel είχαν πάντα ως ένα από τα πιο δυνατά τους χαρτιά τις κάμερες. Όπως είναι λογικό, τα Google Pixel 4 συνεχίζουν την παράδοση και η κάμερα τους μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, ωστόσο, δεν φαίνεται να λειτουργεί πάντα όπως θα έπρεπε.

Το πρόβλημα με τη ρύθμιση της ισορροπίας του λευκού

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της κάμερας των Google Pixel 4 είναι ότι μπορεί να ρυθμίζει την ισορροπία του λευκού στις φωτογραφίες ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει πιο φυσικό.

Στη θεωρία ακούγεται πολύ καλό σαν ιδέα. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες διαπίστωσαν ότι η επιδιόρθωση που κάνει η κάμερα των Google Pixel 4 επηρεάζει δραματικά τα χρώματα της φωτογραφίας.

Πρόσφατα ένας χρήστης του Reddit ανακάλυψε ότι το Pixel 4 XL “διορθώνει” δραματικά τα χρώματα της φωτογραφίας εξαιτίας του φωτισμού που επικρατεί στο δωμάτιο.

Συγκεκριμένα, τράβηξε φωτογραφίες ένα δωμάτιο το οποίο φωτίζεται με τη χρήση λαμπτήρων Philips Hue σε κόκκινο χρώμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα που έδωσε η κάμερα του Pixel ήταν ένα δωμάτιο με κίτρινο χρώμα.

Για να αποδείξει ότι αυτή η αλλαγή δεν ευθύνεται στο λογισμικό, χρησιμοποίησε ένα άλλο smartphone για να συγκρίνει το τελικό αποτέλεσμα των φωτογραφιών που τραβάνε οι κάμερες των δύο τηλεφώνων.

Επιπλέον, το Android Police δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία υπάρχει μία ροζ κουρτίνα θεάτρου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το πραγματικό χρώμα της κουρτίνας είναι σκούρο κόκκινο.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Η ρύθμιση της ισορροπίας λευκού αλλάζει δραστικά τα χρώματα

Είναι σαφές με βάση αυτά τα παραδείγματα ότι ο αλγόριθμος ρύθμισης της ισορροπίας του λευκού που χρησιμοποιεί η Google στη φωτογραφική μηχανή των Pixel 4 δεν λειτουργεί και πολύ καλά.

Σαφώς, ο κύριος στόχος αυτού του χαρακτηριστικού είναι να βελτιώνει την απόδοση των καμερών που διαθέτουν τα Google Pixel 4 σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ωστόσο, ο αλγόριθμος φαίνεται να είναι τόσο λάθος ρυθμισμένος που το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά φυσικό το λες. Επιπλέον, η δραματική αλλαγή των χρωμάτων ξεκάθαρα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τις κάμερες των Pixel 4.

Ενδεχομένως, ο συγκεκριμένος αλγόριθμος να είναι ένας από τους λόγους που τα Pixel 4 δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του DxOMark. Περιμένουμε η Google να κυκλοφορήσει κάποιο update το οποίο ρυθμίζει καλύτερα τον αλγόριθμο. Προς το παρόν όμως, δεν έχει γίνει καν γνωστό αν όντως η εταιρεία δουλεύει πάνω σε αυτό, αν θα διαθέσει κάποιο fix, και αν ναι πότε θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.