Google Pixel 4: Πληροφορίες για Face Unlock, Motion Sense, Assistant και κάμερα

Η Google ετοιμάζεται να φέρει στα Pixel 4 και Pixel 4 XL μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως το Face Unlock και το Motion Sense. Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησαν μερικά βίντεο τα οποία παρουσίασαν τις λειτουργίες των δύο αυτών λειτουργιών, του Google Assistant ενώ υπήρξαν και δείγματα φωτογραφιών από την κύρια κάμερα.

Face Unlock

Face Unlock

Το Face Unlock είναι ένα χαρακτηριστικό για το οποίο ακούμε εδώ και αρκετό καιρό και για το οποίο η Google έκανε αρκετές δοκιμές. Για την δοκιμή της λειτουργίας η Google προσέγγιζε ανθρώπους με σκοπό να αγοράσει τα δεδομένα του προσώπου τους.

Τώρα ένα marketing video παρουσιάζει την διαδικασία ξεκλείδωματος του τηλεφώνου με την χρήση του Face Unlock. Έστω λοιπόν ότι ο χρήστης λαμβάνει μία ειδοποίηση. Όταν πλησιάζει το τηλέφωνο το Soli radar θα φωτίσει πλήρως το display και με το που πιάσει στα χέρια του ο χρήστης την συσκευή οι αισθητήρες ξεκινάνε την διαδικασία ανγνώρισης και αμέσως μεταφέρουν τον χρήστη στην αρχική οθόνη χωρίς αυτός να χρειαστεί να αλληλεπιδράσει με το smartphone.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θα χρειαστεί να αλληλεπιδράσει με το smartphone ή αν θα μεταβεί απευθείας στην αρχική οθόνη. Στο βίντεο φαίνεται πως η λειτουργία είναι ταχύτατη ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι αυτό χρησιμοποιείται για λόγους marketing. Το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε ΕΔΏ.

Motion Sense

Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα φέρουν τα Pixel 4 smartphone. Το Soli radar που θα χρησιμοποιηθεί θα αναλάβει να διαβάζει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη οι οποίες θα αντιστοιχούν σε gestures για την απομακρυσμένη χρήση του τηλεφώνου.

Το Motion Sense θα έχει την δυνατότητα να κάνει σίγαση του ξυπνητηριού και των τηλεφωνικών κλήσεων, με συγκεκριμένες κινήσεις όμως ο χρήστης θα μπορεί να κάνει skip και ένα τραγούδι. Οι λειτουργίες αυτές παρουσιάζονται σε μία σειρά από βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία σίγασης του ξυπνητηριού είναι το ίδιο απλή με την κοινή διαδικασία της αφής. Ο χρήστης θα χρειαστεί απλά να κουνήσει το χέρι του προς τα δεξιά πάνω από το τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται μέσα στον ύπνο του να ψάχνει το συγκεκριμένο εικονίδιο της σίγασης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεφωνικές κλήσεις. Μία απλή κίνηση προς τα επάνω είναι αρκετή για να σταματήσει τον ήχο κλήσης ώστε να συνεχίσετε την συζήτηση σας.

Για το skip ενός τραγουδιού ο χρηστης θα χρειαστεί να κάνει swipe δεξιά για προχωρήσει στο επόμενο τραγούδι δεν γνωρίζουμε όμως αν με swipe προς τα αριστερά αν θα γυρίζει στο προηγούμενο τραγούδι. Αυτό θα το μάθουμε αργότερα όταν θα κυκλοφορήσουν τα smartphone.

Όλες αυτές οι λειτουργίες φυσικά θα μπορούν να απενεργοποιηθούν από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι λειτουργίες του Motion Sense δεν θα είναι διαθέσιμες για όλους καθώς θα είναι διαθέσιμες σε συγκεκριμένες μόνο χώρες.

Το promo video για το Motion Sense μπορείτε να το δείτε ΕΔΏ.

Assistant

Για το “next generation Assistant” ακούσαμε αρχικά στο I/O 2019 keynote, ο οποίος είχε ενσωματωθεί σε μία συσκευή και τότε μάθαμε ότι θα κάνει ντεμπούτο στα Pixel 4 και Pixel 4 XL.

Η Google ολοκλήρωσε το gesture navigation στο Android 10 ωστόσο δεν μπόρεσε να ενσωματώσει κάποια gestures για το Google Assistant. Μία συντόμευση στα αριστερά θα ανοίγει πλήρως το Assistant Updates feed ενώ μία άλλη στην δεξιά γωνία θα αναλάβει το άνοιγμα του πληκτρολογίου.

Όταν ο χρήστης αναφωνήσει “Hey Google” ή όταν πιέσει το Active Edge τότε αμέσως θα εμφανιστεί μία μπάρα στο κάτω μέρος που θα επεκτείνεται προς τις δύο πλευρές στα χρώματα της Google. Ένα panel του Assistant θα ολισθαίνει προς τα πάνω με την ερώτηση σας, το οποίο θα έχει μικρότερο μέγεθος και δεν θα καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Επιπλέον, σε μία πιθανή ερώτηση σας προς τον Assistant δεν χρειάζεται να ορίσετε τον παραλήπτη καθώς ο βοηθός θυμάται το περιεχόμενο και την συνομιλία στην οποία βρισκόσασταν. Αυτό το χαρακτηρισιτκό μπορείτε να το δείτε ΕΔΏ.

Ένα άλλο βίντεο παρουσιάζει την χρήση του βοηθού για τον έλεγχο εφαρμογών. Αν του ζητήσετε να δείτε τις φωτογραφίες θα ανοίξει το Google Photos και έπειτα μπορείτε να εκτελέσετε και άλλες εντολές.

Συνολικά υπάρχουν 100GB φωνητικών εντολών τα οποία η Google κατάφερε να συμπιέσει σε μόλις 0.5GB και έδωσε την δυνατότητα σε ορισμένες εντολές να λειτουργούν και εκτός σύνδεσης.

Κάμερα

Η κάμερα των Pixel 4 όπως γνωρίζουμε για πρώτη φορά θα έχουν πολλαπλή διάταξη αντί μονή όπως έχουμε συνηθίσει από την Google μέχρι τώρα. Τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω λέγεται ότι θα τις χρησιμοποιήσει η Google για να προωθήσει την κάμερα του τηλεφώνου.

Ας ξεκινήσουμε από την selfie κάμερα. Σε αυτήν την περίπτωση οι φωτογραφίες ανέρχονται στα 4.5MP και είναι μικρότερες σε σχέση με τα 8MP των Pixel 3.

Εκτός από την selfie κάμερα υπάρχουν φωτογραφίες και από την κύρια στο πίσω μέρος η οποία θα τοποθετηθεί στο τετράγωνο πλαίσιο. Σε αυτήν την περίπτωση οι φωτογραφίες ανέρχονται περίπου στα 7MP και μπορούμε να δούμε την διαφορά που κάνουν οι δύο κάμερες σε σχέση με την μία των Pixel 3.

Φυσικά, υπάρχουν και δείγματα φωτογραφιών από την κύρια κάμερα η οποία χρησιμοποιεί την Night Sight λειτουργία της Google.

Για όσους θέλουν να φωτογραφήσουν τον ουρανό με τα αστέρια του τα Pixel 4 και Pixel 4 XL ίσως έχουν αυτήν την δυνατότητα. Αυτήν τουλάχιστον την πληροφορία μας δίνουν οι δύο φωτογραφίες που έχουμε οι οποίες φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί με ένα από τα δύο τηλέφωνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Pixel 4 και Pixel 4 XL θα αποκαλυφθούν στις 15 Οκτωβρίου. Πως σας φαίνονται οι λειτουργίες και οι φωτογραφίες από τις κάμερες των Pixel 4;

Πηγή 1, Πηγή 2, Πηγή 3, Πηγή 4

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Qualcomm 5G iPhone 13

iPhone 13: Το 5G modem θα είναι της Qualcomm

Μπορεί οι σχέσεις της Apple με την Qualcomm να μην είναι οι καλύτερες, αλλά πέρα από αυτό… business is business.

Smartphones Xiaomi Redmi

Xiaomi Redmi K40 Pro: Επίσημα με Snapdragon 888 και 12GB RAM

To Redmi Κ40 Pro αποκαλύπτεται πλήρως και γίνεται το πρώτο K series smartphone της Xiaomi με Snapdragon 8 series.

Smartphones Samsung Samsung Android Smartphones

Samsung A32 4G: Επίσημα με επεξεργαστή Helio G80 και κάμερα 64MP

Εκτός από το Samsung A32 5G, υπάρχει πλέον και το απλό Α32, το οποίο απευθύνεται στις αγορές που το 5G δεν είναι τόσο ανεπτυγμένες.

Smartphones Huawei P30 Pro Huawei Android Smartphones

Huawei P30 Pro: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε EMUI 11 στο Android 10 στην Ευρώπη

Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε EMUI 11 για το Huawei P30 Pro αλλά και το Huawei P30 στην Ευρώπη, και συγκεκριμένα στη Γαλλία.