Google Pixel 4: Πληροφορίες για Face Unlock, Motion Sense, Assistant και κάμερα

Google Pixel 4 Motion Sense Assistant Face Unlock κάμερα, Google Pixel 4: Πληροφορίες για Face Unlock, Motion Sense, Assistant και κάμερα

Η Google ετοιμάζεται να φέρει στα Pixel 4 και Pixel 4 XL μία σειρά από νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως το Face Unlock και το Motion Sense. Τις προηγούμενες ώρες κυκλοφόρησαν μερικά βίντεο τα οποία παρουσίασαν τις λειτουργίες των δύο αυτών λειτουργιών, του Google Assistant ενώ υπήρξαν και δείγματα φωτογραφιών από την κύρια κάμερα.

Face Unlock
Google Pixel 4 Motion Sense Assistant Face Unlock κάμερα, Google Pixel 4: Πληροφορίες για Face Unlock, Motion Sense, Assistant και κάμερα

Face Unlock

Το Face Unlock είναι ένα χαρακτηριστικό για το οποίο ακούμε εδώ και αρκετό καιρό και για το οποίο η Google έκανε αρκετές δοκιμές. Για την δοκιμή της λειτουργίας η Google προσέγγιζε ανθρώπους με σκοπό να αγοράσει τα δεδομένα του προσώπου τους.

Τώρα ένα marketing video παρουσιάζει την διαδικασία ξεκλείδωματος του τηλεφώνου με την χρήση του Face Unlock. Έστω λοιπόν ότι ο χρήστης λαμβάνει μία ειδοποίηση. Όταν πλησιάζει το τηλέφωνο το Soli radar θα φωτίσει πλήρως το display και με το που πιάσει στα χέρια του ο χρήστης την συσκευή οι αισθητήρες ξεκινάνε την διαδικασία ανγνώρισης και αμέσως μεταφέρουν τον χρήστη στην αρχική οθόνη χωρίς αυτός να χρειαστεί να αλληλεπιδράσει με το smartphone.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο χρήστης θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν θα χρειαστεί να αλληλεπιδράσει με το smartphone ή αν θα μεταβεί απευθείας στην αρχική οθόνη. Στο βίντεο φαίνεται πως η λειτουργία είναι ταχύτατη ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι αυτό χρησιμοποιείται για λόγους marketing.
Αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο χαρακτηριστικό που θα φέρουν τα Pixel 4 smartphone. Το Soli radar που θα χρησιμοποιηθεί θα αναλάβει να διαβάζει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη οι οποίες θα αντιστοιχούν σε gestures για την απομακρυσμένη χρήση του τηλεφώνου.

Το Motion Sense θα έχει την δυνατότητα να κάνει σίγαση του ξυπνητηριού και των τηλεφωνικών κλήσεων, με συγκεκριμένες κινήσεις όμως ο χρήστης θα μπορεί να κάνει skip και ένα τραγούδι. Οι λειτουργίες αυτές παρουσιάζονται σε μία σειρά από βίντεο.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία σίγασης του ξυπνητηριού είναι το ίδιο απλή με την κοινή διαδικασία της αφής. Ο χρήστης θα χρειαστεί απλά να κουνήσει το χέρι του προς τα δεξιά πάνω από το τηλέφωνο χωρίς να χρειάζεται μέσα στον ύπνο του να ψάχνει το συγκεκριμένο εικονίδιο της σίγασης.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις τηλεφωνικές κλήσεις. Μία απλή κίνηση προς τα επάνω είναι αρκετή για να σταματήσει τον ήχο κλήσης ώστε να συνεχίσετε την συζήτηση σας.

Για το skip ενός τραγουδιού ο χρηστης θα χρειαστεί να κάνει swipe δεξιά για προχωρήσει στο επόμενο τραγούδι δεν γνωρίζουμε όμως αν με swipe προς τα αριστερά αν θα γυρίζει στο προηγούμενο τραγούδι. Αυτό θα το μάθουμε αργότερα όταν θα κυκλοφορήσουν τα smartphone.

Όλες αυτές οι λειτουργίες φυσικά θα μπορούν να απενεργοποιηθούν από τις ρυθμίσεις του τηλεφώνου. Να υπενθυμίσουμε ότι οι λειτουργίες του Motion Sense δεν θα είναι διαθέσιμες για όλους καθώς θα είναι διαθέσιμες σε συγκεκριμένες μόνο χώρες.
Για το “next generation Assistant” ακούσαμε αρχικά στο I/O 2019 keynote, ο οποίος είχε ενσωματωθεί σε μία συσκευή και τότε μάθαμε ότι θα κάνει ντεμπούτο στα Pixel 4 και Pixel 4 XL.

Η Google ολοκλήρωσε το gesture navigation στο Android 10 ωστόσο δεν μπόρεσε να ενσωματώσει κάποια gestures για το Google Assistant. Μία συντόμευση στα αριστερά θα ανοίγει πλήρως το Assistant Updates feed ενώ μία άλλη στην δεξιά γωνία θα αναλάβει το άνοιγμα του πληκτρολογίου.

Όταν ο χρήστης αναφωνήσει “Hey Google” ή όταν πιέσει το Active Edge τότε αμέσως θα εμφανιστεί μία μπάρα στο κάτω μέρος που θα επεκτείνεται προς τις δύο πλευρές στα χρώματα της Google. Ένα panel του Assistant θα ολισθαίνει προς τα πάνω με την ερώτηση σας, το οποίο θα έχει μικρότερο μέγεθος και δεν θα καταλαμβάνει όλη την οθόνη.

Συνολικά υπάρχουν 100GB φωνητικών εντολών τα οποία η Google κατάφερε να συμπιέσει σε μόλις 0.5GB και έδωσε την δυνατότητα σε ορισμένες εντολές να λειτουργούν και εκτός σύνδεσης.

Κάμερα

Η κάμερα των Pixel 4 όπως γνωρίζουμε για πρώτη φορά θα έχουν πολλαπλή διάταξη αντί μονή όπως έχουμε συνηθίσει από την Google μέχρι τώρα. Τις φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω λέγεται ότι θα τις χρησιμοποιήσει η Google για να προωθήσει την κάμερα του τηλεφώνου.

Ας ξεκινήσουμε από την selfie κάμερα. Σε αυτήν την περίπτωση οι φωτογραφίες ανέρχονται στα 4.5MP και είναι μικρότερες σε σχέση με τα 8MP των Pixel 3.

Εκτός από την selfie κάμερα υπάρχουν φωτογραφίες και από την κύρια στο πίσω μέρος η οποία θα τοποθετηθεί στο τετράγωνο πλαίσιο. Σε αυτήν την περίπτωση οι φωτογραφίες ανέρχονται περίπου στα 7MP και μπορούμε να δούμε την διαφορά που κάνουν οι δύο κάμερες σε σχέση με την μία των Pixel 3.

Φυσικά, υπάρχουν και δείγματα φωτογραφιών από την κύρια κάμερα η οποία χρησιμοποιεί την Night Sight λειτουργία της Google.

Για όσους θέλουν να φωτογραφήσουν τον ουρανό με τα αστέρια του τα Pixel 4 και Pixel 4 XL ίσως έχουν αυτήν την δυνατότητα. Αυτήν τουλάχιστον την πληροφορία μας δίνουν οι δύο φωτογραφίες που έχουμε οι οποίες φαίνεται πως έχουν τραβηχτεί με ένα από τα δύο τηλέφωνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Pixel 4 και Pixel 4 XL θα αποκαλυφθούν στις 15 Οκτωβρίου. Πως σας φαίνονται οι λειτουργίες και οι φωτογραφίες από τις κάμερες των Pixel 4;

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.