Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν τα Google Pixel 4 και πολύ σύντομα οι κάτοχοι τους ανακάλυψαν ότι τα νέα smartphones της Google δεν αντιλαμβάνονται αν ο χρήστης έχει ή όχι ανοιχτά τα μάτια του. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο μέλλον τα νέα της flagships θα μπορούν να ανιχνεύουν αν ο χρήστης έχει ανοιχτά τα μάτια ή όχι, όταν κοιτά την οθόνη.

Το πρόβλημα της μη ανίχνευσης των κλειστών ματιών

Το γεγονός ότι τα Google Pixel 4 δεν ανιχνεύουν αν τα μάτια του χρήστη είναι ανοιχτά καθιστά ευκολότερο για κάποιον να ξεκλειδώσει το smartphone, ακόμη και αν σαρώσει το πρόσωπο του κατόχου ενώ αυτός κοιμάται. Σε σύγκριση με το ξεκλείδωμα βάση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, δεν απαιτείται καμία φυσική επαφή για να ανοίξει κάποιος το smartphone και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή να πραγματοποιήσει αγορές, και άλλα.

Η τοποθέτηση της Google

Η Google συμβουλεύει τους κατόχους των Pixel 4 να κρατούν τα smartphones τους σε ασφαλές μέρος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε ο εκάστοτε χρήστης επιθυμεί να του γίνει έμμονη ιδέα το που ακούμπησε το κινητό του.

Πρόσφατα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε μια πρόσθετη ρύθμιση η οποία θα απαιτεί από τους χρήστες των Google Pixel 4 να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η λεγόμενη ρύθμιση “Open eyes looking at screen” είναι διαθέσιμη στα Pixel 3, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Η ενημέρωση λογισμικού που θα προσθέσει την “Open eyes looking at screen” ρύθμιση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, βάση του χρονοδιαγράμματος, δεν προλαβαίνουν να βάλουν τη ρύθμιση στην ενημέρωση Νοεμβρίου, ενώ δεν ξεκαθάρισαν αν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το update Δεκεμβρίου.

Προσωρινή λύση

Τέλος, μέχρι την κυκλοφορία της επίμαχης ενημέρωσης, η εταιρεία συνιστά οι κάτοχοι των Google Pixel 4 να κάνουν χρήση του “lockdown”. Για να ενεργοποιήσει κανείς το “lockdown” πρέπει να πάει στο ” Settings > Display > Lock screen display” και να ανοίξει τον διακόπτη “Show lockdown option”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Η χρήση του “lockdown” είναι απλή, με το παρατεταμένο πάτημα του κουμπί απενεργοποίησης της οθόνης εμφανίζεται το μενού παροχής ενέργειας, το οποίο θα περιέχει και το “Lockdown”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Google Google Maps

Google Maps: Εργάζεται στην εμφάνιση φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα

Τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται κατακόρυφα και η ανάγκη για φόρτιση είναι ολοένα και μεγαλύτερη, με την Google να εργάζεται επάνω σε μία νέα λειτουργία που αφορά το Google Maps.

Internet gmail Google

Προ των πυλών οι αλλαγές στο Gmail – Τι να περιμένετε

Ο λογαριασμός σας στο Gmail σύντομα θα φαίνεται λίγο διαφορετικός, καθώς η εταιρεία λανσάρει επιτέλους την πολυαναμενόμενη αναμόρφωσή της.

Internet gmail Google

Το Gmail είναι έτοιμο να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε τις αποστολές σας

Το Gmail είναι σε θέση να παρακολουθεί τις αποστολές σας ενώ έχει αποκτήσει μια ανανεωμένη εμφάνιση, με τη νέα λειτουργία να είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Smartphones Android Smartphones Google Google Play Store

Τρεις εφαρμογές στο Play Store που δεν πρέπει να εγκαταστήσετε

H εταιρεία λογισμικού Dr.Web έρχεται να μας προειδοποιήσει για μια νέα κατηγορία εφαρμογών παρακολούθησης δραστηριότητας που εμφανίστηκε στο Google Play Store, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια λήψεις.