Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Δεν πρόλαβαν να κυκλοφορήσουν τα Google Pixel 4 και πολύ σύντομα οι κάτοχοι τους ανακάλυψαν ότι τα νέα smartphones της Google δεν αντιλαμβάνονται αν ο χρήστης έχει ή όχι ανοιχτά τα μάτια του. Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στο μέλλον τα νέα της flagships θα μπορούν να ανιχνεύουν αν ο χρήστης έχει ανοιχτά τα μάτια ή όχι, όταν κοιτά την οθόνη.

Το πρόβλημα της μη ανίχνευσης των κλειστών ματιών

Το γεγονός ότι τα Google Pixel 4 δεν ανιχνεύουν αν τα μάτια του χρήστη είναι ανοιχτά καθιστά ευκολότερο για κάποιον να ξεκλειδώσει το smartphone, ακόμη και αν σαρώσει το πρόσωπο του κατόχου ενώ αυτός κοιμάται. Σε σύγκριση με το ξεκλείδωμα βάση των δακτυλικών αποτυπωμάτων, δεν απαιτείται καμία φυσική επαφή για να ανοίξει κάποιος το smartphone και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες ή να πραγματοποιήσει αγορές, και άλλα.

Η τοποθέτηση της Google

Η Google συμβουλεύει τους κατόχους των Pixel 4 να κρατούν τα smartphones τους σε ασφαλές μέρος. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα δυνατό, ούτε ο εκάστοτε χρήστης επιθυμεί να του γίνει έμμονη ιδέα το που ακούμπησε το κινητό του.

Πρόσφατα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι εργάζεται σε μια πρόσθετη ρύθμιση η οποία θα απαιτεί από τους χρήστες των Google Pixel 4 να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά όταν προσπαθούν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η λεγόμενη ρύθμιση “Open eyes looking at screen” είναι διαθέσιμη στα Pixel 3, χωρίς κανέναν προφανή λόγο.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Η ενημέρωση λογισμικού που θα προσθέσει την “Open eyes looking at screen” ρύθμιση θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή τους ερχόμενους μήνες. Σύμφωνα με την εταιρεία, βάση του χρονοδιαγράμματος, δεν προλαβαίνουν να βάλουν τη ρύθμιση στην ενημέρωση Νοεμβρίου, ενώ δεν ξεκαθάρισαν αν θα είναι έτοιμη εγκαίρως για το update Δεκεμβρίου.

Προσωρινή λύση

Τέλος, μέχρι την κυκλοφορία της επίμαχης ενημέρωσης, η εταιρεία συνιστά οι κάτοχοι των Google Pixel 4 να κάνουν χρήση του “lockdown”. Για να ενεργοποιήσει κανείς το “lockdown” πρέπει να πάει στο ” Settings > Display > Lock screen display” και να ανοίξει τον διακόπτη “Show lockdown option”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Η χρήση του “lockdown” είναι απλή, με το παρατεταμένο πάτημα του κουμπί απενεργοποίησης της οθόνης εμφανίζεται το μενού παροχής ενέργειας, το οποίο θα περιέχει και το “Lockdown”.

Google Pixel 4, Google Pixel 4: Στο μέλλον θα ξεκλειδώνουν μόνο αν έχεις τα μάτια ανοιχτά

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Drive

Google Drive: Χάθηκαν αρχεία μηνών

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί χρήστες του Google Drive παρατήρησαν ότι τα αρχεία χάνονται και τώρα η Google επιβεβαιώνει ότι εξετάζει το ζήτημα.

Internet Android Android Smartphones Google

Η Google σχεδιάζει να μεταφέρει τη Γραμμή Αναζήτησης στο κάτω μέρος του app στο Android

Τα περισσότερα Android smartphone στον κόσμο έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google, με μια από τις βασικότερες να είναι το Google app.

Software Google

Google Messages: Φέρνει την κοινή χρήση φωτογραφιών Ultra HDR στις συνομιλίες RCS

Το Google Messages, η προεπιλεγμένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων για πολλούς χρήστες Android, έχει κάνει βήματα για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.