Google Pixel 5: Δεν θα έχει flagship επεξεργαστή σύμφωνα με το Camera app

Google Pixel 5, Google Pixel 5: Δεν θα έχει flagship επεξεργαστή σύμφωνα με το Camera app

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ένα hands-on βίντεο του ακυκλοφόρητου Google Pixel 4a. Ο κάτοχος του smartphone προμήθευσε με τα APKs των εφαρμογών του αρκετές ιστοσελίδες τεχνολογίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει τα teardowns. Ένα από τα ευρήματα αφορούσε την εγγραφή βίντεο 4K στα 60fps από τα Pixel 4 και 4XL. Τώρα, επετεύχθη ο βασικό στόχος των modders, μάθαμε τα πρώτα στοιχεία για το Google Pixel 5.

Το Pixel 5 δεν θα είναι flagship

Σκαλίζοντας το Camera app, ο modder Cstark27 ανακάλυψε την γραμμή κώδικα “photo_pixel_2020_config“, η οποία αναφέρεται στα Pixel 5. Ο κώδικας αυτός συνδέεται με το string “-SABRE_UNZOOMED_TELEPHOTO-”, που σύμφωνα με τον ίδιο αποκαλύπτει ότι τα Pixel 5 θα έχουν τηλεφακό.

Επιπλέον, βρέθηκαν τα κωδικά ονόματα “bramble” και “redfin“. Σύμφωνα με προηγούμενες αναλύσεις του XDA Developers, τα smartphones με αυτά τα κωδικά ονόματα θα είναι εξοπλισμένα με τον Snapdragon 765G. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Google δεν θα χρησιμοποιήσει τον flagship επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 865, αλλά θα συμβιβαστεί με τον δεύτερο καλύτερο.

Τέλος, το 9to5Google σημειώνει ότι σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά των smartphones υπάρχει πιθανότητα το Google Pixel 5 να μην είναι flagship, αλλά high mid-range smartphone. Οπότε, περιμένουμε η Google να ακολουθήσει την τακτική των υπόλοιπων OEM και να κυκλοφορήσει το Pixel 5 Ultra.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
G.J.

Κακή είδηση… Δλδ αφήνει τελείως το flagship segment. Για μένα το pixel 4 or to pixel 4 XL είναι πραγματικά μια σπαταλημένη ευκαιρία. Θα τα αγόραζα με κλειστά μάτια αν είχαν τις εξής αλλαγές:

1. Ξεκινάν με 128 GB storage ή σου έχουν SD slot.
2. Μια σοβαρή μπαταρία ειδικά στο 4 non-xl
3. Να μην είχαν βάλει το άχρηστο Soli και να είχαν χαμηλότερη τιμή την τιμή. Αν το 4 είχε ξεκινήσει στα 600€ με τις άνω αλλαγές και το XL στα 700€
4. Αν και όχι τόσο σημαντικό, δεν βάλαν ultrawide, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είχαν ultrawide αντί για το soli radar.

θα είχα αγοράσει ξεκάθαρα κάποιο από τα 2.

Οι τιμές ήδη έχουν πέσει εκεί που θα έπρεπε να ήταν αρχική και στα 2. Ωστόσο η μπαταρία του 4 είναι κάκιστη για να το καταπιεί κάποιος και ο βασικός μη-επεκτάσιμος χώρος 64 GΒ είναι αστείος. Πραγματικά είναι κρίμα που με τόσα μεγάλα μυαλά εκεί στην google δεν μπορούνε να στήσουν ένα σωστό κινητό.

Marios

Για μένα άλλα δυο αρνητικά είναι πως:
1. Δεν έχουν επίσημο σέρβις στην Ελλάδα
2. Είναι δύσκολο να βρεθούν αναλώσιμα (τζάμια, θήκες, οθόνες..)

Baioss

Το Amazon είναι φίλος σου. Πολύ καλύτερες υπηρεσίες από οποιοδήποτε service στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.