Google Pixel 8 και 8 Pro: Αυξημένο το κόστος επισκευής

Google Pixel 8, Google Pixel 8 και 8 Pro: Αυξημένο το κόστος επισκευής

Τα πιο πρόσφατα flagship smartphone της Google, το Pixel 8 και το Pixel 8 Pro, περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα αυτοεπισκευής της εταιρείας μέσω του iFixit.

Ωστόσο, το 9to5Google εντόπισε πως η αγορά ανταλλακτικών επισκευής για αυτές τις συσκευές θα είναι πιο ακριβή από αυτή των προκατόχων τους, Pixel 7 και Pixel 7 Pro.

To iFixit παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για την αποσυναρμολόγηση και την επισκευή διάφορων gadget, ενώ πουλάει και ανταλλακτικά και εργαλεία υψηλής ποιότητας.

Google Pixel 8, Google Pixel 8 και 8 Pro: Αυξημένο το κόστος επισκευής

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Google κυκλοφόρησε την επίσημη διαγνωστική εφαρμογή και το manual για τα Pixel 8 και 8 Pro, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να εντοπίζουν και να διορθώνουν εύκολα κοινά προβλήματα με τα τηλέφωνά τους. Tώρα, το iFixit έβαλε στον κατάλογό του τα ανταλλακτικά επισκευής για τα Pixel 8 και 8 Pro, συμπεριλαμβάνοντας την οθόνη, την πλάτη, τη μπαταρία και τις κάμερες.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του iFixit, τα ανταλλακτικά επισκευής για τα Pixel 8 και 8 Pro είναι πιο ακριβά από αυτά για τα Pixel 7 και 7 Pro, κάτι που δείχνει το υψηλότερο κόστος των εξαρτημάτων και την αυξημένη δυσκολία της διαδικασίας επισκευής.

Google Pixel 8, Google Pixel 8 και 8 Pro: Αυξημένο το κόστος επισκευής

Google Pixel 8, Google Pixel 8 και 8 Pro: Αυξημένο το κόστος επισκευής

Παραδείγματος χάρη, η οθόνη για το Pixel 8, η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και υψηλότερη φωτεινότητα, κοστίζει 13 $ περισσότερο από την οθόνη για το Pixel 7, η οποία έχει ρυθμό ανανέωσης 90 Hz και χαμηλότερη φωτεινότητα.

Όσον αφορά στο Pixel 8 Pro, η αξιοσημείωτη διαφορά είναι το σύστημα τριπλής κάμερας, το οποίο πωλείται ως ενιαία μονάδα για 40 $ περισσότερο από τη διάταξη κάμερας του Pixel 7 Pro με κιτ επισκευής.

Ωστόσο, υπάρχει και ένα παράδοξο. Η μπαταρία αντικατάστασης για το Pixel 7 Pro είναι λίγο πιο ακριβή από αυτή του 8 Pro.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software emoji Google

Google: Έρχονται τα «ηχητικά emoji» – Θα περιλαμβάνεται και το πλήκτρο… πορδής

Η Google ακούγεται πως κυκλοφορεί “ηχητικά emoji” για τους χρήστες Android, με ορισμένους κατόχους Pixel να παρατηρούν ήδη μια επιλογή.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Νέο leak φέρνει ανατροπή στην αναμενόμενη τιμή – HD renders αποκαλύπτουν νέο χρώμα θήκη

Μέρα χωρίς leak για το Pixel 8a της Google δεν είναι ολοκληρωμένη γι’ αυτό και σήμερα έχουμε δύο νέες πληροφορίες.

Software Google Google Pixel Pixel

Google Circle to Search: Θα μπορεί να λειτουργεί όταν χρησιμοποιούνται δύο apps ταυτόχρονα σε split-screen

Η Google παρουσίασε το Circle to Search τον Ιανουάριο, με το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης να κάνει ντεμπούτο με τη σειρά Galaxy S24.