Google Pixel 9: Με αναβαθμισμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Με αναβαθμισμένο σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων

H Google φέρεται να αναβαθμίζει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην επερχόμενη σειρά Pixel 9 σε έναν υπερήχων, μια αλλαγή που ίσως αντιμετωπίσει τα προβλήματα σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη που ταλαιπωρούσαν τα προηγούμενα μοντέλα Pixel.

Αυτή η μετάβαση σηματοδοτεί μια σημαντική αναβάθμιση από τους οπτικούς σαρωτές που χρησιμοποιούνται στα τηλέφωνα Pixel από το Pixel 6. Οι οπτικοί σαρωτές, αν και λειτουργικοί, έχουν επικριθεί για τις χαμηλότερες ταχύτητες ξεκλειδώματος, τη χαμηλότερη ακρίβεια και την ευαισθησία τους στην υγρασία και τη βρωμιά. Τείνουν επίσης να εκπέμπουν ένα φως σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, το οποίο μπορεί να είναι ενοχλητικό για τους χρήστες.

Αντίθετα, οι σαρωτές υπερήχων, όπως ο Qualcomm 3D Sonic Gen 2 που φέρεται να χρησιμοποιείται στο Pixel 9, είναι γνωστοί για την ταχύτερη και πιο αξιόπιστη απόδοσή τους. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά τους να δημιουργούν μια πιο λεπτομερή εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος, καθιστώντας τα λιγότερο επιρρεπή σε σφάλματα. Λειτουργούν επίσης απρόσκοπτα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, εξαλείφοντας την ανάγκη για έντονο φλας.

Το Pixel 9 Fold, ωστόσο, λόγω του μοναδικού σχεδιασμού του, φέρεται να μην διαθέτει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων υπερήχων. Αντίθετα, θα διατηρήσει τον σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένο στο κουμπί λειτουργίας του.

Η σειρά Pixel 9 έχει προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο της στις 13 Αυγούστου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 18.4: Η μεγάλη αναβάθμιση του Siri της Apple έρχεται την επόμενη άνοιξη

Τον περασμένο μήνα, η Apple αποκάλυψε τα σχέδιά της να αναβαθμίσει το Siri και το iOS φέρνοντας τη δική της τεχνητή νοημοσύνη ή αλλιώς Apple Intelligence.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4 και Mix Flip: Παρουσιάζονται αυτό το μήνα

Η Xiaomi θα κυκλοφορήσει τα αναδιπλούμενα Mix Fold 4 και Mix Flip αυτόν τον μήνα, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρειας Lei Jun.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch SE: Έρχεται με πλαστικό περίβλημα για να μειωθεί η τιμή;

H Apple αναπτύσσει μια νέα έκδοση του πιο προσιτού Apple Watch SE με πλαστικό περίβλημα, όπως υποστηρίζει ο Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Νέες φήμες ότι θα έχει την 5x τηλεφακό κάμερα του iPhone 15 Pro Max

Το επερχόμενο iPhone 16 Pro της Apple θα αποκτήσει την κάμερα περισκοπίου τετραπρισμού με οπτικό ζουμ 5x του iPhone 15 Pro Max.