Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Tο chipset Tensor G4 της Google που θα τροφοδοτεί όλη την επερχόμενη σειρά Pixel 9 δεν θα αποτελεί μεγάλη αναβάθμιση, σύμφωνα με νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με νέο leak που επικαλείται «μια πηγή εντός της Google», το Tensor G4 θα είναι η μικρότερη αναβάθμιση που έγινε ποτέ στη σειρά Tensor. Η CPU του G4 θα έχει οκτώ πυρήνες: έναν Cortex-X4, τρεις Cortex-A720 και τέσσερις Cortex-A520.

Αυτός είναι ένας πυρήνας λιγότερος από το G3, το οποίο είχε έναν Cortex-X3, τέσσερις Cortex-A715 και τέσσερις Cortex-A510. Ενώ το νέο Cortex-X4 θα εξασφαλίσει καλύτερες επιδόσεις ενός πυρήνα στα σημεία αναφοράς (κατά περίπου 11%), το αποτέλεσμα πολλαπλών πυρήνων αναμένεται να αυξηθεί μόνο κατά 3% περίπου σε σύγκριση με το G3, ως συνέπεια της αφαίρεσης ενός πυρήνας.

Google Pixel 9, Google Pixel 9: Φήμες ότι το chipset Tensor G4 θα απογοητεύσει

Αυτό φέρεται να έγινε για να κρατήσει υπό έλεγχο τη θερμοκρασία και την κατανάλωση ρεύματος. Το κύριο μέρος του G3 που καταναλώνει ενέργεια ήταν προφανώς το μόντεμ Exynos 5300, ενώ το Tensor G4 θα συνοδεύεται από τον Exynos 5400, ο οποίος θα πρέπει να είναι έως και 50% πιο αποδοτικός από τον προκάτοχό του. Και επιπλέον, υποστηρίζει δορυφορική συνδεσιμότητα.

Η Google φημολογείται ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια συσκευή με το Tensor G4 αλλά χρησιμοποιώντας το μόντεμ Exynos 5300, η οποία πιθανώς θα είναι το Pixel 9a. Το Tensor G4 έχει την ίδια GPU Mali-G715 με το G3, αλλά είναι πιο χρονισμένος στα 940 MHz έναντι των 890 MHz.

Όλα τα άλλα σχετικά με το G4 φέρονται να είναι πανομοιότυπα με το G3, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων μπλοκ IP που προσθέτει η Google για λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, εργασίες κάμερας, κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση βίντεο, το τσιπ ασφαλείας Titan M2 και άλλα.

Αυτή η μικρή αναβάθμιση σε σύγκριση με το G3 φημολογείται ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το G4 είναι ουσιαστικά μια λύση που βρήκε η Google επειδή δεν πρόλαβε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο τσιπ για τη σειρά Pixel 9.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

όχι μή!! βοήθεια!! δεν θέλω να προ-απογοητευτώ 🙁

jo

παντως το pixel 8 pro που εχω εγω μια χαρα ειναι τουμπανο και το εχω φορτωμενο.27 εφαρμογες εχω και δεν τις λες και ελαφρυες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Μπορεί να είναι ακριβότερο από όσο περιμένουμε

H Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει Galaxy S24 FE πιθανότατα τον επόμενο μήνα, με δεκάδες διαρροές και φήμες να έχουν κυκλοφορήσει για τη συσκευή.

Smartphones Apple featured iPhone 16

iPhone 16: Όλα όσα μπορεί να κάνει το Camera Control button

Τα μοντέλα iPhone 16 που παρουσίασε η Apple διαθέτουν όλα ένα νέο κουμπί ελέγχου κάμερας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του iPhone κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Smartphones AirPods Apple Apple Watch

Apple “It’s Glowtime” event: Όλα τα promo βίντεο και τα highlights της βραδιάς

Στην εκδήλωση “It’s Glowtime”, η Apple παρουσίασε τη σειρά iPhone 16, αποκάλυψε το Apple Watch Series 10, συν νέας γενιάς AirPods 4.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro Max: Eπίσημο με τη μεγαλύτερη οθόνη που είχε ποτέ ένα iPhone

H Apple παρουσίασε το iPhone 16 Pro Max με τη μεγαλύτερη οθόνη που είχε ποτέ ένα iPhone, Camera Control button και το τσιπ A18 Pro.