Google Pixel 9 Pro XL: Aυτές είναι οι προδιαγραφές του μεγάλου Pixel της σειράς

Google Pixel 9 Pro XL, Google Pixel 9 Pro XL: Aυτές είναι οι προδιαγραφές του μεγάλου Pixel της σειράς

Aκόμα μία ημέρα με leak που αφορά στην επερχόμενη σειρά Pixel 9 της Google και συγκεκριμένα στις προδιαγραφές του Pixel 9 Pro XL.

H νέα σειρά της Google αναμένεται να σπάσει την παράδοση και να κυκλοφορήσει με το τρέχον Android 14 αντί να παρουσιάσει την επόμενη έκδοση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τηλέφωνα Pixel 8 κυκλοφόρησαν τον Νοέμβριο ενώ τα Pixel 9 θα έρθουν Αύγουστο. Τα τηλέφωνα της σειράς 9 θα λάβουν 7 χρόνια πτώσης δυνατοτήτων, όπως ακριβώς και η σειρά 8.

Το Pixel 9 Pro XL (καθώς και το vanilla Pixel 9 και το 9 Pro) θα τροφοδοτείται από το chipset Google Tensor G4 σε συνδυασμό με το τσιπ ασφαλείας Titan M2. Το Pro XL θα έχει 16 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικό χώρο ως βάση, ενώ οι επιλογές αποθήκευσης θα ανέλθουν έως και 1 TB.

Ακόμα, η βασική τιμή θα είναι 1.100 $ και το μοντέλο των 256 GB θα είναι 1.200 $ , αλλά φαίνεται ότι οι προπαραγγελίες θα έχουν δωρεάν αναβάθμιση αποθηκευτικού χώρου στα 512 GB.

Το τηλέφωνο XL πήρε το όνομά του για την οθόνη 6,8 ιντσών του, ένα πάνελ OLED με ανάλυση 1.344 x 2.992 px και έως και 3.000 nits φωτεινότητας. Η οθόνη θα προστατεύεται από Gorilla Glass Victus 2. Θα είναι εξοπλισμένη, ακόμα, με μια selfie κάμερα 42MP με φακό f/2.2.

Στο πίσω μέρος, μια ευρεία κάμερα 50MP με φακό f/1,68 θα ενωθεί με ένα περισκόπιο 48MP 5x (f/2,8) και μια ultrawide 48MP (123°, f/1,7). Με βάση μια προηγούμενη διαρροή, η κύρια κάμερα θα είναι αισθητήρας Samsung GNK 1/1,31” και θα διαθέτει OIS. Η ultrawide μονάδα θα χρησιμοποιεί τη Sony IMX585 (1/2,51”). Αυτές οι δύο κάμερες θα εμφανίζονται και στα τρία μοντέλα Pixel 9. Αποκλειστική για τα Pro και Pro XL θα είναι η τηλεμονάδα που χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα IMX858 συν OIS. Η Google θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον αισθητήρα (με φακό AF) και για τη μονάδα selfie.

Για τη φόρτιση της μπαταρίας δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σε αυτό το leak, αλλά μια προηγούμενη παρουσίαζε χωρητικότητα 5.060 mAh και ενσύρματη φόρτιση 45 W (ασύρματη ταχύτητα TBD).

Aκόμα, το τηλέφωνο θα διαθέτει λειτουργίες Gemini AI. Το Pixel Studio θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία εικόνων. Το Reimagine θα μεταμορφώσει ένα αντικείμενο σε μια φωτογραφία σε κάτι άλλο, ενώ θα υπάρχει μια εφαρμογή Weather με τεχνητή νοημοσύνη που θα παρέχει περιλήψεις και συμβουλές για τον κατάλληλο ρουχισμό, καθώς και την Αναζήτηση στιγμιότυπου οθόνης, η οποία θα σκάβει στη συλλογή εικόνων σας για ένα συγκεκριμένο στιγμιότυπο οθόνης με βάση μια προτροπή φυσικής γλώσσας.

Τέλος, διέρρευσαν και μερικές νέες εικόνες του Google Pixel 9 Pro:

Η Google θα αποκαλύψει επίσημα τη σειρά Pixel 9, συμπεριλαμβανομένης της δεύτερης γενιάς Fold, στις 13 Αυγούστου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Google Google Pixel Pixel

Η Google παρουσίασε τέσσερις νέες δυνατότητες Android που δεν θα περιορίζονται στα Pixel

Η Google λανσάρει τέσσερις νέες δυνατότητες Android, οι οποίες δεν θα περιορίζονται στα Pixel της, ενώ υπάρχει και μία για το Wear OS.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL και Pixel 9 Pro Fold παίρνουν την πρώτη τους ενημέρωση

H Google κυκλοφόρησε τα Pixel 9, 9 Pro, 9 Pro XL και 9 Pro Fold τον περασμένο μήνα και τώρα λαμβάνουν την πρώτη τους ενημέρωση λογισμικού.

Software featured Google Google Play Store

Google Play Store: Επιτρέπει την εγκατάσταση ή ενημέρωση έως και τριών εφαρμογών ταυτόχρονα

Οι χρήστες Android, μέχρι τον περασμένο Απρίλιο, μπορούσαν να εγκαταστήσουν/ενημερώσουν μόνο μία εφαρμογή από το Google Play Store κάθε φορά.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 9: Teardown βίντεο δείχνει τη μεγάλη αλλαγή από το περυσινό μοντέλο

Το πιο πρόσφατο teardown βίντεο για το Google Pixel 9 έρχεται από το PBK reviews για να μας δείξει μια καλή ματιά στο εσωτερικό του.