Google: Τα Pixel είναι το ίδιο ασφαλή με ένα iPhone

Στον τεχνολογικό κόσμο έχει επικρατήσει mia αντίληψη ότι τα κινητά της Apple είναι πιο ασφαλή από τα Android, τα οποία βασίζονται σε ένα πιο ανοιχτό OS. Ωστόσο, ο Adrian Ludwig, διευθυντής ασφαλείας στο Android, έχει διαφορετική άποψη.

Ο Ludwig επισημαίνει ότι από τη στιγμή που τα Android smartphones λαμβάνουν τα security patches έγκαιρα, είναι εξίσου ασφαλή με τα iPhone. Επομένως, τα Pixel, Pixel XL και τα smartphones άλλων κατασκευαστών που λαμβάνουν έγκαιρα τα updates, είναι τόσο ασφαλή όσο ένα iPhone (τι γίνεται όμως με τα υπόλοιπα;).

Μιλώντας στο O’Reilly Security Conference στη Ν. Υόρκη ο Ludwig επεσήμανε: “In the long term, the open ecosystem of Android is going to put it in a much better place”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην “παρεξηγημένη” ασφάλεια του Android επισημαίνοντας το SafetyNet API, που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν apps ικανά να αναλύουν την συσκευή για ευπάθειες. Αυτό βοηθά το σκανάρισμα 400 εκατ. συσκευών σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με τον Ludwig, αυτά τα καθημερινά scans έρχονται σε συνδυασμό με τα ενσωματωμένα μέτρα πρόληψης ευπαθειών. Επομένως, μόνο ένας μικρός αριθμός Android μπορεί να έχει εγκατεστημένα δυνητικά επιβλαβή apps. Έγινε αναφορά στο περσινό “Stagefright”, ένα βαθιά ριζωμένο κενό ασφαλείας στο Android που ήταν από το Android 2.2 Froyo. Ο Ludwig είπε ότι έκαναν τα απαραίτητα βήματα για να προστατευτούν οι χρήστες. Ωστόσο, παραδέχεται ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να βελτιωθεί ο κύκλος του security patching που βασίζεται σε παρόχους και κατασκευαστές. “We got quite a bit of work left to do to get to a point where that actually happens on a regular basis across the whole the ecosystem”.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η πορεία, αλλά οι κάτοχοι του Pixel δεν θα πρέπει να ανησυχούν μιας και σύμφωνα με τον Ludwig:
“Ένα Google Pixel και ένα iPhone είναι σχεδόν ίσα όσον αφορά στην ασφάλεια”.

pixel safe as iphone, Google: Τα Pixel είναι το ίδιο ασφαλή με ένα iPhone

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
@papaki

Άμα έγραφα στο σχόλιο τι με έχει κάνει η Apple παλιότερα μία συσκευή δική της που είχα ούτε που ξέρω τι θα με έκανε αν δεν το έχει συναντήσει κανένας άλλος.

Giannis

«Ένα Google Pixel και ένα iPhone είναι σχεδόν ίσα όσον αφορά στην ασφάλεια».
Αυτή η φράση έχει δυο νοήματα. Πρώτον το iPhone είναι μέτρο σύγκρισης όσον αφορά την ασφάλεια. Δεύτερον τα pixel είναι ασφαλή…
τα υπόλοιπα με ερωτηματικό.
Αλήθεια περνούν όλα τα android τα security patches; Και μέχρι πότε τα παίρνουν;

james

Το iphone δεν ειναι μετρο συγκρισης. Οπως λεει και η πρωτη γραμμη του αρθρου “Στον τεχνολογικό κόσμο έχει επικρατήσει mia αντίληψη ότι τα κινητά της Apple είναι πιο ασφαλή από τα Android”. Για αυτο γινεται η συγκριση.

Το υπολοιπο οικοσυστημα ειναι αλλες εταιριες, που αναλαμβανουν και την ευθυνη των πραξεων τους, αν κατι παει στραβα. Εμεις, ως καταναλωτες, εχουμε την ευθυνη να επιλεξουμε αυτο που θεωρουμε καλυτερο μεταξυ πολλων επιλογων.

JimK

Γενικοτερα, ολα τα android κινητα που παιρνουν μηνιαια security updates ειναι υπερκαλυμμενα* απο θεμα ασφαλειας… Δυστυχως, δεν υπαρχει (και ειναι αδυνατο να υπαρξει) 100% ασφαλης συσκευη, οποιο και αν ειναι το λογισμικο της. Οποτε, αυτο που μετραει ειναι η γρηγορη αντιδραση και αντιμετωπιση της οποιας ευπαθειας/κενου ασφαλειας εμφανιστει.

*Λεω “υπερκαλυμμενα” γιατι θεωρω πως στην πραξη, ακομα και οι συσκευες με 1-2 χρονων παλιο λογισμικο ειναι αρκετα καλυμμενες απο θεμα ασφαλειας. Αυτο το πιστευω γιατι, 1ον στα android τουλαχιστον, ελεγχοι ασφαλειας για κακοβουλο λογισμικο γινονται απο την εφαρμογη play services, η οποια ενημερωνεται αυτοματα μεχρι και σε συσκευες με android 2.3, και 2ον οσα κενα ασφαλειας κι αν εχουν βρεθει στο παρελθον (μερικα απο αυτα παρουσιαστηκαν και μαλλον μεγαλοποιηθηκαν ως “τεραστια” και “επικυνδυνα”), δεν εχω δει καμια μα καμια αμεση και πρακτικη εκμεταλευση τους απο καποιον/ους ωστε να υπαρξουν και θυματα.

GS

Δηλαδή δεν είναι καθόλου ασφαλή.
Αμ έτσι είναι.

Giannis

@james η διαφορά είναι ότι η πρόταση που κανείς quote είναι η προσωπική γνώμη της Κας Σιούτη που έγραψε το άρθρο και δεν υπάρχει καν στην πηγή. Εγώ κάνω quote τα λόγια του Adrian Ludwig σύμφωνα το άρθρο.
Και μάλιστα βλέπω την λέξη “σχεδόν” εκεί ανάμεσα που σημαίνει ότι και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι δεν είναι στο ίδιο επίπεδο ασφαλείας.
“Google Pixel and an iPhone are pretty much equal when it comes to security,” according to Ludwig.

James

Giannis και πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι με το “σχεδόν” που λέει, εννοεί ότι είναι πιο ασφαλές το iPhone και όχι το pixel?

JimK

Παιδια, απο ποτε το “pretty much” σημαινει “σχεδον”??? Το “pretty much” στα ελληνικα ειναι το “πανω κατω” ή “περιπου”.

Παντως ειναι πολυ αστειο που ψειριζετε μια ειδηση για πατηματα σε 1-2 λεξεις, ωστε να βγαλετε ως συμπερασμα, ο,τι σας συμφερει αναλογως με τις προτιμησεις και τα πιστευω σας.

s. N. t

Πιο αστείο είναι να νομίζεις οποιοσδήποτε ότι έχει ασφαλές τηλέφωνο. Κανενα Κ κανένα λογισμικο.Μονο δεν είναι ασφαλές .Μονο κάποιος αφελής Κ αδαης η κολλημένος σε μια εταιρεία το πιστεύει.

Ιωάννης

Επίσης το άρθρο έχει 7 κόμματα και 14 τελείες…. ύποπτο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.