Google Pixel και Pixel XL: Ελάττωμα στο hardware προκαλεί παραμόρφωση του ήχου

Τα Google Pixel και Pixel XL είναι δύο εκ των καλύτερων Android smartphones στην αγορά. Βέβαια, σε αντίθεση με τους προκατόχους τους, την σειρά Nexus, τα Pixel κοστολογούνται πιο υψηλά, κάτι που τα κατατάσσει στην τιμολογιακή κατηγορία των Galaxy S και iPhone. Μέχρι στιγμής η πορεία τους στην αγορά είναι ικανοποιητική για τα δεδομένα των Google brand-named smartphones.

Δυστυχώς όμως, για τις δύο συσκευές έχουν ακουστεί αρκετά παράπονα από χρήστες. Η Google έχει αφήσει τα περισσότερα εξ’ αυτών ασχολίαστα. Πριν λίγα εικοσιτετράωρα όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως οι ναυαρχίδες του για την φετινή σεζόν έχουν κατασκευαστικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο ηχείο. Το συγκεκριμένο ζήτημα έγινε γνωστό πριν από περίπου έναν μήνα και πρόκειται για παραμόρφωση του ήχου στα υψηλά επίπεδα έντασης.

Ο Mark Buckman άλλαξε πέντε διαφορετικές συσκευές Pixel XL, οι τέσσερις με δωρεάν αντικατάσταση από την Google λόγω αυτού του προβλήματος. Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο YouTube παίζοντας με την εφαρμογή Perfect Piano. Ο ήχος ήταν ξεκάθαρα παραμορφωμένος, κάτι που συνέβαινε και με το απλό Pixel της γυναίκας του. Για να συγκρίνει πως θα έπρεπε κανονικά να λειτουργούσαν οι συσκευές, έτρεξε το Perfect Piano σε ένα Google Nexus 6, με την διαφορά να είναι άμεσα αντιληπτή.

Τελικά η Google πρόσφερε στον Buckman την δυνατότητα πλήρους αποζημίωσης, παραδέχοντας πως το πρόβλημα δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί μέσω software update, αλλά πρόκειται για λάθος στο hardware. Παρόμοια παραμόρφωση του ήχου παρατηρήθηκε από πολλούς κατόχους Pixel και Pixel XL κατά την παρακολούθηση του trailer της επερχόμενης ταινίας “Η Μούμια (2017)”. Ίσως το ηχείο των smartphones της Google να αδυνατεί να αντεπεξέλθει σωστά στις απαιτήσεις συγκεκριμένων συχνοτήτων ήχου, διότι η δυσλειτουργία αυτή δεν εμφανίζεται πάντα όταν η ένταση είναι υψηλή.

Εκτός του Buckman η Google δεν θα προσφέρει προς το παρόν αποζημίωση σε άλλους χρήστες, μόνο αντικατάσταση του κινητού τους. Πρόκειται για άλλο ένα σημαντικό πρόβλημα που εντοπίζεται σε ναυαρχίδα το οποίο βέβαια δεν επηρεάζει την λειτουργία της συσκευής. Από την στιγμή όμως που ένας καταναλωτής έχει πληρώσει αδρά μια high-end πρόταση smartphone, πόσο μάλλον της Google, έχει δικαίωμα να απαιτεί από αυτό να λειτουργεί άψογα. Μένει να δούμε αν το συγκεκριμένο πρόβλημα αποτελέσει αιτία για να γίνουν αλλαγές στην παραγωγή των Pixel μοντέλων από το Menlo Park.

Google Pixel ελλάτωμα πρόβλημα, Google Pixel και Pixel XL: Ελάττωμα στο hardware προκαλεί παραμόρφωση του ήχου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Geo pap

Ροζ γραμμες μεσα στην κάμερα,κλεισιμο στο 60% της μπαταριας,παραμορφωμενος ηχος.αυτα τα λιγα για την google φετος και εχουμε ακομη δρομο.για μια συσκευη που ειναι πιο ασχημη απο την μυγα και κοστιζει 700ε ετσι.οκ.κατοχος ολων των nexus συσκευων φετος λογο των παραπάνω που ανέφερα εσωσα μια ευκαιρια στην samsung και στο s7,η ιστορια θα δειξει!

Alex

@Geo Pap και το χακάρισμα των 58 δευτερολέπτων

Aris

Συγγνώμη που θα στεναχωρήσω τους fans, αλλά όταν βλέπεις κατασκευαστή HTC πρέπει να τα περιμένεις αυτά.
Μια εταιρεία που πλέον παραπέει και από εκεί που έδωσε αγώνα για να ξεφύγει από την OEM μπίζνα, γύρισε πίσω σε αυτή αναγνωρίζοντας την αποτυχία της να σταθεί με το δικό της όνομα…

Manolis

πραγματικά αστείο σε μια συσκευή των 700+ ευρώ… αλλά σεβασμός μηδέν στον καταναλωτή πλέον από ΟΛΟΥΣ τους κατασκευαστές…

Μ. Φ

900+€ συσκευή… Οκ. Τα θέλει και ο καταναλωτής αν πάει εκει… Πραγματικά, ήταν αποτυχία από δύο απόψεις. Και τιμολογιακά (πανάκριβο και με λίγα specs για τα χρήματα αυτα) και κατασκευαστικα αφού έκανε το λάθος να το αναθέσει στην htc που τα τελευταία χρόνια είναι συνώνυμη του κινητού με προβλήματα. Κάτι ξέρω ως παθών.

Πέτρος Π

Τελικά η μόνη εταιρεία που σεβάστηκε τον καταναλωτή και έβγαλε απροβλημάτιστες συσκευές τελευταία ήταν η Microsoft με τα 950… Στο στρατόπεδο των Android και των Ios βλέπουμε την μια βλακεία μετά την άλλη… Και μάλιστα σε συσκευές των 800 ευρώ…

dark_master

Μ.Φ και Aris, το 10 τι προβλήματα εβγαλε?
Στα pixel ο OEM απλά κατασκευάζει το κινητό δεν έχει λόγο στο τι θα μπει επάνω. Είτε Samsung λεγότανε, είτε Huawei λεγότανε είτε Sony κτλ ο κατασκευαστής βάζει ότι του πει η Google. Εκείνη είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό της συσκευής. Για αυτό και δεν υπάρχει το logo επάνω.

Stella

Νexus 6P simple the best.

Παπαροκας tiamat

Το πιο γελοιο flagship ever…

James

ως πρόβλημα δεν είναι κάτι σοβαρό, τουλάχιστον για μένα που το ηχείο το χρησιμοποιώ μόνο για να κουδουνίζει το τηλέφωνο όταν χτυπάει ή να δω κανένα βιντεάκι στα γρήγορα. Όμως όταν κοστολογούν μία συσκευή τόσα χρήματα, πρέπει να είναι τέλεια από όλες τις απόψεις. Να μην έχει το παραμικρό. Αυτό δεν πληρώνει ο κόσμος; Γιατί τα σίδερα τα γυαλιά και τα αλουμίνια δεν κάνουν τόσο.

bezilys

Χαχα για κλάματα δηλαδή δίνεις τόσα λεφτά και έχει τόσο πρόβληματα,Για πόσο κορόιδα μας πιάνουν τελικά…

Στελιος

Απόγοητευτικό για μια συσκευή αξίας 700+€

Nik

Εγώ πάντως συνυπογραφω με τους δύο φίλους. Το m7 που είχα, δεν έπιανε σήμα στο wifi ούτε δίπλα στο ρουτερ. Κάτι που όπως ανακάλυψα αργότερα το είχε και ένα χρόνο πριν το onex. Όσο για το αν δεν έβγαλε πρόβλημα το 10,αυτο είναι το φυσιολογικό. Αυτό έλειπε. Πάντως η παλιά ποιότητα της HTC, δεν υπάρχει επ ουδενί.

Chris_BMW

@Nik
Το οτι δεν έχει καλο σήμα μάλλον οφείλεται στην εξολοκλήρου μεταλλική πλάτη ..Το έχω παρατηρήσει κ στο 6s που έχω ,πολυ δε περισσότερο οταν ήμουν κάτοχος του 4s(Γυάλινη πλάτη ) σε σχέση με το 5s (μεταλλική πλάτη 70%περιπου) οταν και “δανειζόμαστε ” internet απο ρουτερ που ήταν στον απο πανω όροφο το 4s έπιανε πάντα σήμα σε σχέση με το 5s που το έχανε.Ενω το S3 (πλαστικικο) που είχα έπιανε πολυ καλύτερα απο ολα τα I phone..

Ιωάννης jb

Tiamat θα πεις ποτέ κάτι σωστό??
Έτσι απορία το έχω

giorgos

ειναι απαραδεχτο για ενα κινητο που κοστιζει ενα βασικο μισθο και παραπανω για τον μεσο ελληνα να εχει ενα τοσο σοβαρο προβλημα με το ηχειο διοτι δεν ειναι μονο για την αναπαραγωγη πολυμεσων αλλα χρησιμευει και για την ανοιχτη ακροαση που μιλαμε συνηθως οταν βρισκομαστε καπου με πολυ φασαρια κινητα των 100 ευρω εχουν καλυτερο ηχειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.