Google Pixel: Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λιγότερο από ένα λεπτό

Σε ένα συνέδριο για την ψηφιακή ασφάλεια στην Σεούλ, μια ομάδα hacker κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ολοκαίνουργιο Google Pixel smartphone σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η επίθεση της ομάδας Qihoo 360, όπως ονομάζεται, άφησε το Pixel smartphone ευάλωτο σε επιθέσεις που έχουν ως σκοπό την εκτέλεση κακόβουλου κώδικα.

Ευτυχώς, η συγκεκριμένη ομάδα ενδιαφερόταν μόνο για να δείξει τις δυνατότητές της, αλλά και να κερδίσει το βραβείο των 120.000 δολαρίων που προσέφερε η Google. Οι συγκεκριμένοι hackers, ονομάζονται White Hat hackers, και διαφέρουν από τους άλλους επειδή δεν εισβάλουν σε κάποιο σύστημα με σκοπό την κλοπή δεδομένων, αλλά για να τεστάρουν συστήματα για ευάλωτα σημεία και ύστερα να ενημερώσουν τις εταιρείες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Φυσικά, μετά τον διαγωνισμό η Google ενημερώθηκε για το exploit που χρησιμοποίησαν για να αποκτήσουν πρόσβαση. Οπότε, αργά η γρήγορα αναμένουμε ότι θα βγει κάποιο update που θα διορθώνει αυτό το πρόβλημα.

Η ομάδα ασφαλείας Qihoo 360, έχει δει τα φώτα της δημοσιότητας και στο παρελθόν, όταν πριν δύο χρόνια είχαν καταφέρει να χακάρουν και το Tesla Model S. Με την επίθεση αυτή, είχαν αποκτήσει πρόσβαση στις κλειδαριές του οχήματος, την κόρνα και την ηλιοροφή, αλλά και σε λειτουργίες που είναι σημαντικές για την οδηγική συμπεριφορά του αμαξιού, όπως τα συστήματα σταθερότητας και το traction control και το σύστημα φόρτισης.

Google Pixel Hacker White hat Qihoo 360 Seoul security conference, Google Pixel: Hackers απέκτησαν πρόσβαση σε λιγότερο από ένα λεπτό

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πάνος

Μονο μήλο ρε παιδια…🤑🤑

anergos13

Μπανανο..Μηλο

Giannis

Κατά τα άλλα είναι το ίδιο ασφαλές με το iphone λένε στην google. Και κάποιοι συνεχίζουν να το πιστεύουν και μου την έλεγαν εδώ μέσα. Τα κατάφεραν σε λιγότερο από 1′. Περισσότερη ώρα μου πήρε να γράψω αυτο το σχόλιο.

GS

Έγραψαν ότι είναι ασφαλές όσο το μήλο.Και έγραψα εγώ ότι δεν είναι ασφαλή.Και να που δικαιώθηκα.Ντροπή σε μια συσκευή με τέτοια χαρακτηριστικά και τιμή (καλά το λιγότερο γελοία η τιμή του).

Alexzo1990

Νταξει παιδιά μην τρελαινεστε με την ασφάλεια, εδώ χακαρονται κυβερνητικά σαητ και δε θα χακαρονται τηλέφωνα? Το ότι το Pixel είναι τόσο ασφαλές όσο το iphone δεν σημαίνει ότι είναιb και αδιαπέραστο. Κενά ασφαλείας υπάρχουν παντού, ακόμα και στα αγαπημένα σας Μήλα. Μην ξεχνάτε ότι το σκάνδαλο με τα κλεμμένα icloud διάφορων διασήμων μέσω του iPhone έγινε.

james

Την προηγουμενη εβδομαδα μπλοκαρε το τηλεφωνικο κεντρο του 911 στις Ηνωμενες πολιτειες, επειδη με ενα λινκ εκαναν καποιες συγκεκριμενες συσκευες να καλουν συνεχεια τον αριθμο. Μαντεψετε ποια ασφαλη συσκευη ειχαν. (και τι θα γινοταν αν αντι για το 911 καλουσε καποιον αριθμο υψηλης χρεωσης)

Η απαντηση εδω: https://pocketnow.com/2016/11/11/ios-911-vulnerability-update

Ενημερωθειτε και λιγο πριν αρχισετε να το παιζετε γκουρου της ασφαλειας

John

Αδιάβαστους σας βρίσκω. Το καλοκαίρι hackers με ένα iMessage μορφής tif χάκαραν το iphone σε δευτερόλεπτα. Ακόμη και το fingerprint είχε χακαριστεί παλιότερα.

thanoik

Στα μόνα τηλέφωνα που δυσκολεύτηκαν ήταν τα windows phone και το παραδέχτηκαν οι ίδιοι…

Πέτρος Π

@thanoik : Αυτό ακριβώς φίλε μου, από τα τρία λειτουργικά τα Windows είναι τα πιο ασφαλή, και όμως εδώ μέσα δεν τα αναφέρουν καν…. Τελικά η Microsoft τους έχει πατήσει σε πολλούς τομείς, ακόμα και όσον αφορά τα τηλέφωνα, ασχέτως των χαμηλών πωλήσεων.. Απλά επιβεβαιώνεται συνέχεια ότι οι μάζες ακολουθούν ό,τι τους πασάρεται χωρίς να το πολυψάχνουν κιόλας…

John

Όντως τα windows phone είναι ασφαλή γιατί ακόμη και οι hackers απαξιούν να ασχοληθούν μαζί τους.

Σταύρος Χρι

Όντως…. Τα Windows 10 mobile είναι τα πιο ασφαλή, μετα τα iPhone και μετα το ξεφραγο αμπέλι android….

Chris

Αυτοκινήτου ρε παιδιά, όχι αμαξιού.

GN

Και να θέλεις να βρεις κινητό windows mobile για να το χακάρεις ειναι λίγο δύσκολο. lol

Agnostos13

Δεν ειπε κανεις οτι το iOS ειναι αδιαπεραστο…ως γνωστων (στη γλωσσα των hackers) οτι κλειδωνει…ξεκλειδωνει!
Ομως υπαρχει πολυ μεγαλυτερη δυσκολια και με το που δημοσιοποιηθει patch-αρετει αμεσα με bug-fixing update (οπως και τα exploits του jb βεβαια)…

Ekimolaos

Έχει ονομασία αυτό που κάνουν οι White Hat Hackers (και άλλοι πολλοί). “Ethical Hacking” ονομάζεται, και στην ουσία είναι hacking για διαπίστωση τρωτών σημείων στο software. Όλες οι εταιρίες software χρησιμοποιούν Ethical Hackers (συνήθως οι senior programmers είναι Ethical Hackers), ενώ συγκεκριμένα στα μαθήματα της Cisco, σου διδάσκουν τα βασικά του Ethical Hacking (σου μαθαίνουν να χακάρεις “για καλό σκοπό” 😛 ).

thanoik

GN στονΓερμανό,COSMOTE,Vodafone,wind και αλλα επίσημα καταστήματα θα βρεις στις βιτρίνες τους μαζί με τα άλλα τηλέφωνα και συσκευές windows phone και συγκεκριμένα δίπλα από iPhone και Samsung galaxy θα βρεις σίγουρα το 950 και το 950xl.Τώρα αν εσύ ψωνίζεις από σκρουτζομαγαζα ελαττωματικές παρτίδες τότε δεν θα βρεις εύκολα windows phone

Christosk

Windows for ever. Οσο γι αυτους που αναφερουν το μηλαρακι, για να μπουν στα pixel τα hackαραν, βρηκανε ελατωμα στον κωδικα, ριξανε κακοβουλο λογισμικο και μπουμ. Στο μηλαρακι απλα πιασανε κουβεντα με τη Siri. LOL.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.