Pixel phone: Με τιμή 649 δολάρια – Το τέλος των φθηνών Nexus;

Η επίσημη ημερομηνία ανακοίνωσης των Pixel και Pixel XL smartphones επιβεβαιώθηκε από την Google και είναι η 4η Οκτωβρίου. Ωστόσο μέχρι τότε οι διαρροές θα συνεχίζουν να έρχονται και σήμερα παίρνουμε πληροφορίες για την πιθανή τιμή του μικρότερου Pixel smartphone.

Οι πληροφορίες λένε ότι το Pixel θα έχει τιμή στα 649 δολάρια, κάτι που σημαίνει ότι το Pixel XL θα ανέβει ακόμη πιο πάνω. Στο παρελθόν είχε ακουστεί ότι η τιμή του μεγαλύτερου Pixel XL θα είναι γύρω στα 650 δολάρια, αλλά καμία από τις πληροφορίες δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένη.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, η Google μαζί με το brand των Nexus φαίνεται πως θα αφήσει πίσω της τα οικονομικά stock Android smartphones. Η τιμή των 649 δολαρίων είναι ίδια με αυτή του iPhone 7 32GB. Στην περίπτωση του Pixel phone δεν αναφέρεται για ποια έκδοση μιλάμε, αλλά μιας και η Apple έκανε τη μετάβαση του βασικού μοντέλου στα 32GB, περιμένουμε και από την Google να αφήσει πίσω της τα 16GB.

Με τα νέα Google phones, ο τεχνολογικός κολοσσός φαίνεται πως θέλει να αλλάξει την προσέγγιση που είχε μέχρι τώρα στα smartphones. Την κατασκευή των Pixel και Pixel XL έχει αναλάβει η HTC, όμως αναφέρεται ότι για πρώτη φορά η Google έχει μεγαλύτερο λόγο ως προς την δημιουργία τους.

Τα Pixel και Pixel XL έχουν κωδικές ονομασίες Marlin και Sailfish, το ένα έρχεται με οθόνη 5 ιντσών και το άλλο στις 5.5 ίντσες. Μέσα περιμένουμε επεξεργαστή Snapdragon 820 (έχει ακουστεί και ο 821), μνήμη RAM 4GB και Android Nougat 7.1.

Διαβάστε επίσης: Pixel & Pixel XL: Επίσημα 4 Οκτωβρίου – Ποζάρουν σε live φωτογραφίες

pixel phone price, Pixel phone: Με τιμή 649 δολάρια – Το τέλος των φθηνών Nexus;

pixel phone price, Pixel phone: Με τιμή 649 δολάρια – Το τέλος των φθηνών Nexus;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

Ένα DEPON ρε παιδιά..

Giotoball

650 $ , δηλαδή 800 € Ελλάδα (αν έρθει)

Darth

649 without vat λει… Αυτό σημαίνει χωρίς ΦΠΑ
Τότε έχουμε και λέμε
650χ24%φπα και 10%φόρο εισαγωγής μας κάνει 885 δολάρια και αυτό σημαίνει 800 ευρώ
Ο ναι στην καλύτερη τημη θα είναι 800 ευρώ (μόλις βρήκαμε γιατί άλλαξε brand η Google)

Paul

Σε τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία πιστεύω το βρούμε στο Σκρουτζ γύρω στα 350 ευρώ πιστεύω

Nick

Άρα android και updates για κάποιους δεν πάνε μαζί πάλι όσοι διαθέτουν αυτά τα χρήματα θα έχουν Καβατζα αλλά 3 λειτουργικά. Απλά πάνε να κάνουν ότι κάνει η σαπιομηλια. 850 για ένα κινητό για 3 χρόνια γιατί μετά ξέρουν αυτοί κάποια παραλογη απετιση θα βάλουν για να βγάλουν άχρηστα τα παλιά chipsets σε συνεργασία φυσικά με την qualcomn…όπου ενδιαφέρεται μόνο να πουλάει αλλά να μην δίνει νέους drivers…Οι άλλοι μεγάλοι Samsung Sony LG HTC σου λένε 2 χρόνια updates από την ημέρα κυκλοφορίας ενός κινητού με τιμή στα 800 ευροπουλα και πάνω έλα όμως που μέχρι να πέσουν οι τιμές στο σκτουτζ έχει περάσει μισός ένας χρόνος άρα τι περνεις; Ένα κινητό για 1 χρόνο εκτός και αν δεν σε ενδιαφέρουν τα updates. Πολύ για χαζους μας περνάνε.

Darth

@Paul ουτε κατα διάνυα… htc τα παράγει… οχι η lg δεν πρόκειται να πέσουν η τιμές ποτέ

CSt90

Ρε παιδια, μονο εγω βλεπω iPhones???

Γιωργος

Κάποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτη η παρανοια με τα smartphone παγκοσμιος γιατι εμας ποιος μας κλανει γιατι εχουν ξεφυγει ολοι αγρια.οι κινεζοι θα παίξουν μόνοι στο μέλλον σε μη ευκαταστατα κρατη οπου δεν υπαρχουν τα δυνατα πακετα επιδοτήσεων.

Don mitso mou

Ας βγουνε πρώτα οι Κινέζοι απο την Κίνα. Γιατι η πλειοψηφία επίσημα δεν πουλάει εκτός, βλέπεις ο υπόλοιπος κόσμος δεν ειναι Κίνα, που όσο και να αντιγράψεις δεν θα σε κυνηγήσει (ή δεν του επιτρέπεται) κανεις. Πολλοί μάγκες έχετε κάνει τους κινέζους πια, που το 95% των πωλήσεων τους ειναι τοπικά

forneverarrow

Το έχω ξαναπεί… δεν μας υποχρεώνει κανείς να αγοράσουμε ΑΥΤΑ τα smartphones. Το 70% (ίσως λέω και λίγο) των χρηστών που παίρνει τόσο ακριβές συσκευές στην ουσία δεν τις χρειάζεται. Και δεν ισχύει εδώ το παράδειγμα που πετάνε μερικοί με τα αυτοκίνητα, γιατί εκεί ίσως παίζει ρόλο η τιμή. Όταν υπάρχει επιλογή για παράδειγμα μεταξύ One Plus 3 και S7 ή iPhone 7 ή Pixel κλπ. δεν έχεις καμιά δικαιολογία να μην επιλέξεις το φτηνότερο από τη στιγμή που τα πανάκριβα δεν έχουν τίποτα παραπάνω. Τι, μήπως βλέπεις διαφορά μεταξύ fHD ή QHD οθόνης? Κολοκύθια! Εκτός αν είσαι τοσο geek και βλέπεις την οθόνη με μεγενθυτικό φακό ή έχει μάτια με οπτικό zoom 4x!! Οι επεξεργαστές είναι ίδιοι. Και πάλι δηλαδή υπερβολή είναι το One Plus 3 αν το θες μόνο για Pokemon Go, Facebook, Instagram άντε και κανένα YouTube… Ένα οποιδήποτε οκταπύρηνο smartphone μέχρι 300€ κάνει τα ίδια, έχει fHD ανάλυση και κάμερες πάνω από 8mp. Anyway, για Nexus δεν έδινα λεφτά ούτε όταν είχε 300€… τώρα ούτε για πλάκα! Ο λόγος απλός: όταν έχεις γίνει η κορυφαία εταιρία κυρία Google στα mobile λειτουργικά χάρη στο Android, τότε οφείλεις να εφαρμόσεις πολιτική για τα updates που θα παρακάμπτει τους… Συνέχεια »

Ντ.Ζ

Ποιος νοιάζεται. HTC είναι άρα δε θα πουλήσει

Antonis

649 δολαρια το μικρο?Δηλαδη εδω θα κανει κανενα 800 ευρω..ΧΑΧΑΧΑ..Φυσικα και προτιμω την κινηταρα το Oneplus 3 με 399 ευρωπουλα

NtinosMD

To chassis πολυ ασχημο γι αυτα τα λεφτα. Ο κοσμος θα προτιμησει να δωσει το 800αρι στην μηλοεταιρεια παρα στα Nexus της Google. Ποσο μαλλον οταν σε αυτες τις τιμες θα μπορεις να παρεις 2 s7 τον καιρο που θα λανσαριστουν…

Vai

Σωπα ρε @Don mitso mou που θα κανεις και κουμαντο στις τσεπες μας να πουμε!
Λες και εχουμε ολοι για πεταμα 800αρες και 1000αρες για να μην κανουμε μαγκες τους κινεζους.

Τις μεγαλες εταιριες δεν τις καναμε πολυ μαγκες τοσα χρονια? Βλεπεις που εχουν φτασει τα πραγματα, δε νομιζω να εθελοτυφλεις!
Αλλοι ανατιναζονται, αλλοι κανουν κλινγκ κλανγκ κλονγκ και κουδουνιζουν και αλλοι δε δινουν καθολου updates με φτηνες δικαιολογιες για ram και chipsets που δεν υποστηριζονται.

Τουλαχιστον οι κινεζοι κυριως στην mid range κατηγορια βγαζουν οσο πιο vfm συσκευες γινεται, με χαρακτηριστικα καλυτερα απο αλλα mid Range που καποιες εταιριες τα κοστολογουν στα 450 και 500 ευρω. Υπαρχουν φυσικα και καλες κινεζικες ναυαρχιδες με τοπ χαρακτηριστικα αλλα δε νομιζω πως αξιζει πλεον μια ναυαρχιδα εναντι ενος mid εκει που εχουν φτασει τα πραγματα. Ολοι μπορουν να βολευτουν και να κανουν την δουλεια τους με την μεσαια κατηγορια και ας λενε τα δικα τους.

Και πανω απ ολα, δεν ανατιναζονται, δεν κουδουνιζουν και καποιοι (xiaomi πχ) υποστηριζουν τις συσκευες τους και μετα απο δυο χρονια. Οχι γρηγορα αλλα το κανουν!

Kostas-DOHA

Εχω το 6P
Δεν το αλλαζω με τιποτα
Με τιποτα ομως
Η τιμη που ακουω για τα νεα nexus ειναι απλα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ

Darth

@ Kostas-DOHA κάτσε δλδ σου φαίνονται πολλα τα 800 ευρω για το απλο και 1000 για το xl? α καλαααααααα δεν είσαι ελληνας!! να φανταστώ ούτε στην καφετερία πατάς

Ekimolaos

Μεγάλωσαν και τα bezels και έβγαλαν και τα stereo speakers. Και βάλανε και κουμπί μπροστά στο μεγάλο χωρίς λόγο (αφού έχει από πίσω fingerprint scanner). Δεν τό’χουν εκεί στη Google μου φαίνεται…

nikos ms

@Darth diladi esena file ta 800 kai ta 1000 euro liga sou fainontai ?

dark_master

Πλεον η Google παιρνει όλη σχεδόν τη κατασκευή υπό τον έλεγχο της.
η HTC ειναι απλα ο κατασκευαστής. Άρα Ντ.Ζ δεν ισχυει αυτο που λες. Επίσης μάλλον δεν ειχες ποτε HTC για να τα κρίνεις έτσι σωστα? Εντελώς φιλικά…

Οι τιμές δεν καθορίζονται από την HTC αλλά απο την Google. Ήδη σιγά σιγά οι τιμές ανεβαινουν στα nexus. Μην εχετε λοιπόν ψευδαισθήσεις οτι ευθύνεται ο κατασκευαστής για αυτό.
Επίσης πριν πουμε για τιμές (και εμενα ακριβές μου φαίνονται) μια ερώτηση? Μονο η Google ανέβασε τις τιμές της? η Apple τις έριξε?

Ζουρα

@paul το μόνο σίγουρο πως θα το βρούμε σε κάμποσους μήνες τουλάχιστον 350€ στα σκρουτζομαγαζα ….

James

Η Google νομίζει ότι όλοι εμείς οι ευχαριστημένοι αγοραστές των nexus, είμαστε ταυτόχρονα και fanboys που θα την ακολουθήσουμε σε ο,τι κάνει. Ευχαριστούμε πολύ, ζησαμε όμορφες στιγμές με τα nexus, αλλά αντίο. Αν και όποτε ξαναπέσουν στα 300 τα ξαναλέμε.

Darth

@nikos βεβαια η τα δείχνεις στην καφετερία να σκάσουν από την ζήλια τους η δεν τα δείχνεις όλα είναι θέμα πόσο νεοέλληνας είσαι η δεν είσαι

Petros

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πάρτε το OnePlus 3 και θα το ξεπεράσετε.

Πρώην Nexus fan.

nikmour

@petros nexus 5x ή Oneplus3 σε σχέση με αναβαθμίσεις?

Γιωργος

Ο forneverarrow ειπε μεγαλη αληθεια αλλα για καποιο λογο εχουμε μαθει να λεμε η κακη microsoft κ αγαπαμε android οσο πουστικα κ αν συμπεριφερονται ολοι google κ κατασκευαστες.

james

@forneverarrow σχετικα με αυτο: “Η MS τόσα χρόνια πως δίνει τα updates στα Windows σε εκατομμύρια διαφορετικά συστήματα και μάλλιστα ταυτόχρονα, desktop και laptop, είτε είναι Sony είτε Acer είτε HP κλπ??”

Ειναι διαφορετικα πραγματα. Τα windows στα pc ειναι κλειστο λειτουργικο και κανενας κατασκευαστης δεν επεμβαινει στο συστημα, ουτε κανει αλλαγες στον kernel για να προσθεσει τους δικους του drivers. Αυτοι μπαινουν μετα, ξεχωριστα. Ετσι ενα iso του λειτουργικου ταιριαζει σε ολα τα pc.

Το android ειναι ανοιχτο λειτουργικο και καθε κατασκευαστης του αλλαζει τα φωτα. Για να δωσει πχ η google, update σε ενα samsung, θα πρεπει να καθησει να φτιαξει και το touchwiz, που ομως ειναι ιδιοκτητος κωδικας της samsung και δεν εχει δικαιωμα να το πειραξει, ακομα και να ηθελε.

Επισης για να δωσεις updates σε ολες τις συσκευες εκει εξω πρεπει να ξερεις τι drivers χρειαζεται η καθε μια και να τους περασεις στον kernel, το οποιο σημαινει οτι πρεπει να φτιαξεις τοσα διαφορετικα updates, οσα και τα μοντελα που κυκλοφορουν. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχουμε δει ως τωρα καποια custom rom που να μπαινει σε ολες ανεξαιρετως τις συσκευες. Απλα δε γινεται.

Γιωργος

Αυτα ειναι σχολια σαν του james κ αλλων παιδιών.εχουμε τρελαθεί στα site τεχνολογιας να μαλωνουμε σαν τα κοκορια αλλος android αλλος ios αλλος φανατικα κινεζος κ παει μπαλα προβάλλοντας ο ενας τον αλλο.

Παναγιωτης

Γιατί ρε Google? Γιατί; Γιατί τόσο άσχημα τηλέφωνα;
είπα και εγώ να παω προς pixel φετος, αλλά μπαααα θα μείνω στο oneplus one που είναι κουκλί

forneverarrow

@james: αυτό για τους drivers δεν το ήξερα. Αλλά και πάλι, νομίζω ότι το λάθος βρίσκεται στο ότι πειράζει ο κάθε κατασκευαστής το android παραπάνω απο όσο πρέπει. Ας πάρω για παράδειγμα τη Samsung. Αλλάζει τα πάντα στο interface, απο launcher μέχρι τα settings και το notification panel, με αποτέλεσμα να χάνω ως χρήστης ένα μεγάλο μέρος της ελευθερίας του Android. Γιατι; Ο λόγος είναι απλός: βάζει ένα touch wiz που δεν απενεργοποιείται ούτε αλλάζει, με αποτέλεσμα όταν θέλω να αλλάξω launcher να δείχνει η συσκευή σαν το γάμο του καραγκιόζη! Μέγα λάθος. Και φυσικά το ίδιο ισχύει για όλους τους τρίτους κατασκευαστές. Το λογικό θα ήταν να υπάρχει η rom όπως του nexus σε κάθε android συσκευή και απλά ένας launcher να πατάει σαν οποιαδήποτε εφαρμογή, αν θέλω την κρατάω αν θέλω την αφαιρώ και έχω stock android, ή οποίο άλλο θέλω. Να έχω και τα updates άμεσα απο την Google και όποτε θελήσει η κάθε Samsung ας ενημερώσει το touch wiz μέσω market ή play store. Αυτό θα έπρεπε να ισχύει βάση λογικής, αλλά δεν το κάνουν γιατι έτσι θα αγοράζαμε νέα συσκευή κάθε τετραετία. Τώρα για το αν θα ήθελε προσαρμογή και στο hardware ξεχωριστά πάω πάσο,… Συνέχεια »

Πάνος

@james σωστά όλα αυτά που γράφεις, όμως αυτό δεν εξηγεί το ότι και pc τρέχουν open source λειτουργικά με generic drivers. Γιατί να μην ισχύει αυτό και σε arm αρχιτεκτονική, λέω εγώ τώρα. Να φλασάρω ότι ρομ θέλω και να δουλεύει το κινητό. Αλλά αυτό είναι που δεν θέλει καμία Google, Samsung, LG και άλλοι.
Ήδη υπάρχουν x86/64 ταμπλετ που τρέχουν windows 10. Πιστεύω πως στο σύντομο μέλλον θα έχουμε και mobile υλοποίηση. Ίσως τότε να αλλάξει κάτι.

james

@forneverarrow η λυση σε αυτο που θελεις, ειναι παρα πολυ απλη: δεν αγοραζεις συσκευη που δε φοραει στοκ, ή πολυ κοντα σε στοκ android. Δεν αγοραζεις συσκευη που δε σου δινει updates. Η καθε samsung ειναι μια εταιρια και εχει ενα συγκεκριμενο πλανο για τα προϊοντα της. Εσυ αποφασιζεις αν αυτο το προϊον σου κανει ή οχι.

@Πάνος σωστο φαινεται αυτο που λες, αλλα φανταζομαι οτι αν ηταν ευκολο κατι τετοιο δε θα ηταν στο χερι καμιας εταιριας να το εμποδισει, εφ’οσον ανεξαρτητες ομαδες προγραμματιστων φτιαχνουν custom εκδοσεις του λειτουργικου. Στο μελλον ισως αυτο αλλαξει. Προς το παρον δε φαινεται κατι τετοιο. Σκεψου και οτι αν λειτουργουσε ενα κινητο με generic drivers, μπορει να ηταν και καταστροφικο απο πλευρας αυτονομιας ή και λειτουργικοτητας

Petros

@nikmour Προφανώς τα nexus έχουν το πάνω χέρι σε ότι αφορά αναβαθμίσεις σε σχέση με οποιοδήποτε κινητό. Το oneplus όμως είναι ότι κοντινότερο καθώς προσφέρει σχεδόν pure android experience, χωρίς bloatware και με συχνές αναβαθμίσεις του Oxygen OS. Με το oxygen os βασικά δείχνει και σε όλους τους άλλους πως μπορείς να κάνεις ένα skin ελκυστικό (με λίγες και χρήσιμες επιπρόσθετες λειτουργίες). Από εκεί και πέρα το έχω πάρει λίγες μέρες το κινητό και έχω μείνει εντυπωσιασμένος με την απόδοση, τις χαμηλές θερμοκρασίες του, το εύκολο root και τη γρήγορη φόρτιση. Προβληματάκια έχω βρει μερικά από εδώ και από εκεί (μη πλήρη συμβατότητα με lightflow, κάποια προβλήματα στο bluetooth, κάποιους όπως εμένα μπορεί να μη τους βολέψει το alert slider) αλλά βλέπω ότι πολλά διορθώνονται στην πορεία με τις αναβαθμίσεις. Αν το πάρετε συστήνω ανεπιφύλακτα και την original sandstone θήκη του καθώς η κατά τα άλλα όμορφη και solid αλουμινένια κατασκευή του προσφέρεται και για πτώσεις (ειδικά λόγω μεγέθους). Α και η μπαταρία αρκετά καλή (ειδικά σε σχέση με το G3 που είχα για λίγο προηγουμένως και με όλα τα προηγούμενα nexus που είχα όπως το Galaxy Nexus και το Nexus 4).

Humble opinion

Apple-ησίαστα….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.