Google Play Services: H αιτία που η μπαταρία στα smartphones αδειάζει γρήγορα;

Google Play Services, Google Play Services: H αιτία που η μπαταρία στα smartphones αδειάζει γρήγορα;

Προβληματική φαίνεται πως είναι η τελευταία 18.3.82 version του Google Play Services το οποίο διαχειρίζεται τα Android services όπως το GPS και άλλες διεργασίες που γίνονται στο background ώστε η Android συσκευή να τρέχει ομαλά. Σύμφωνα με αναφορές η νέα έκδοση προκαλεί την γρήγορη αποφόρτιση της μπαταρίας.

Το πρόβλημα αναφέρθηκε αρχικά από το Android Police το οποίο έλαβε αρκετές αναφορές για μείωση της διάρκειας της μπαταρίας έπειτα από το update που έγινε στο Google Play Services. Φυσικά, αφού το πρόβλημα είναι η ίδια εφαρμογή της Google, επηρεάζονται όλες οι συσκευές και οι κατασκευαστές οι οποίοι χρησιμοποιούν το Android λειτουργικό.

Google Play Services, Google Play Services: H αιτία που η μπαταρία στα smartphones αδειάζει γρήγορα;

Αυτό βέβαια μπορείτε να το ελέγξετε και εσείς οι ίδιοι απλά πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις της συσκευής και έπειτα στην κατηγορία Μπαταρία. Εκεί απλά με ένα κλικ θα μπορέσετε να δείτε την πλήρη λίστα χρήσης της μπαταρίας.

Αν το Google Play Services βρίσκεται στις τρεις πρώτες εφαρμογές οι οποίες απορροφούν την περισσότερη ενέργεια τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε πέσει θύμα του bug. Πολύ πιθανόν να μην έχετε καταλάβει πότε έγινε η αναβάθμιση του software γιατί τις περισσότερες φορές αυτή γίνεται στο background.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να λύσετε το πρόβλημα. Μία πιθανή λύση ίσως είναι η επαναφορά σε μία προηγούμενη έκδοση δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο θα δουλέψει.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teo

ειχα παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες πως τελείωνε πιο γρήγορα η μπαταρία, δεν μου είχε περάσει απο το μυαλό όμως πως παίζει κάτι τέτοιο. σε έμενα με την έκδοση 18.3.85 είναι στην κορυφή και με διαφορά στο 11% ενώ οι 2-3 επόμενες εφαρμογές είναι μεταξύ 2,5-4,5%

George

Το έλεγξα μόλις τώρα. Την έκδοση 18.3.82 έχω και εγώ, αλλά δεν έχω παρατηρήσει κανένα απολύτως πρόβλημα στην κατανάλωση της μπαταρίας. Συσκευή Xiaomi Redmi Note 5 dual camera AI. Και μια και το έφερε η κουβέντα, με το λειτουργικό miui της Xiaomi έχεις τον απόλυτο έλεγχο το τι κάνουν στο background οι εφαρμογές που έχεις, καθώς μπορείς αν θες να τους απενεργοποιήσετε την πρόσβαση στα δεδομένα ή ακόμα και να διακόπτεται εντελώς η λειτουργία τους όταν μπαίνουν στο παρασκήνιο. Επίσης μπορείς αν θέλεις να διακόπτονται και τα δεδομένα, μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα κλειστής οθόνης.

CostasV1969

Έχει γίνει νέα ενημέρωση 18.3.85 (13/08/2019)

Παναγιώτης

18.4.56 η δικιά μου χωρίς πρόβλημα. 0.73 %

Μανος

με το S9+ και την 18.4.56 που ει χα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Με το S10+ τώρα και την 19.0.56 έχει μεγαααλο πρόβλημα, αντί να το φτιάχνουν το χαλάνε μου φαίνεται
!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Internet Google

Google Chrome: Αλλάζει τον τρόπο που σε ειδοποιεί για επικίνδυνες ιστοσελίδες

Η Google ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στη λειτουργία Safe Browsing στο Chrome, η οποία θα την κάνει να λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Business featured Google Google I/O

Google I/O: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία – Στις 14 Μαΐου φέτος

Το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Google, I/O, είναι μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις, όχι μόνο για τους προγραμματιστές.