Google Play Store: Πάνω από 7 ημέρες παίρνει η αξιολόγηση εφαρμογών λόγω κορονοϊού

Google, Google Play Store: Πάνω από 7 ημέρες παίρνει η αξιολόγηση εφαρμογών λόγω κορονοϊού

Η Google ξεκίνησε να προειδοποιεί τους developers ότι η αξιολόγηση των εφαρμογών τους μπορεί να πάρει περισσότερο από το συνηθισμένο εξαιτίας του κορονοϊού. Πλέον οι αξιολογήσεις νέων ή παλαιότερων εφαρμογών θα γίνονται σε 7 ή περισσότερες ημέρες.

Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας στο Android Police, ο λόγος που αυξάνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των αξιολογήσεων είναι οι προσαρμογές που έχουν γίνει στο πρόγραμμα των εργαζόμενων.

Τι ίσχυε μέχρι τώρα

Στο παρελθόν, η αξιολόγηση των εφαρμογών από τη Google έπαιρνε από τρεις μέχρι το πολύ επτά ημέρες. Οι περιπτώσεις όπου η αξιολόγηση μιας εφαρμογής ολοκληρωνόταν σε διάστημα 7 ημερών ήταν ιδιαίτερα σπάνιες.

Μέχρι τώρα, όλες οι εφαρμογές αξιολογούνταν πριν κυκλοφορήσουν και πάντα πριν γίνει διαθέσιμη κάποια νέα ενημέρωση. Τα παραπάνω ίσχυαν αποκλειστικά για apps που απευθύνονται σε παιδιά.

Το Android Police αναφέρει ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιες εφαρμογές απαιτείται να περάσουν από εκ νέου αξιολόγηση, εφόσον έχουν ήδη διατεθεί στο Google Play Store.

Παρά τα όσα ίσχυαν, μερικές φορές, και χωρίς προφανή λόγο, η εταιρεία αξιολογούσε ακόμα και εφαρμογές γενικότερου περιεχομένου πριν επιτρέψει τη διάθεση κάποια ενημέρωσης.

Επιπλέον, είτε έχουν κυκλοφορήσει ήδη στο Google Play Store είτε όχι, όσες εφαρμογές ζητούν πρόσβαση στα δεδομένα τοποθεσίας περνούν πάντα από αξιολόγηση.

Τι επιπτώσεις θα έχει το νέο πρόγραμμα αξιολόγησης

Όπως είναι λογικό, ο αριθμός των εφαρμογών είναι μεγάλος και εξαιτίας των προσαρμογών στο πρόγραμμα των εργαζομένων, κρίσιμες ενημερώσεις ασφαλείας μπορεί να αργήσουν αρκετά να γίνουν διαθέσιμες. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αισθητά την ασφάλεια των χρηστών.

Γι’ αυτό, θα πρέπει ως χρήστες Android να είμαστε προσεκτικοί και όταν γίνεται διαθέσιμη οποιαδήποτε ενημέρωση να την κατεβάζουμε άμεσα. Ο κανόνας αυτός ισχύει σε κάθε περίπτωση, αλλά αυτή την περίοδο έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.